Fotografia

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
Coof
Osiwiał za kierownicą

Fotografia

Post by Coof »

Wiadomo, że temat fajny, bo mój. Świetne zdjęcia Dadi :) cezarroo też ładnie.
Image
The Truth
Doświadczony driver

Fotografia

Post by The Truth »

no że zwykłym aparatem w dodatku kliszowym można robić ciekawe zdjęcia to już chyba w tym temacie Lox udowodnił. Po za tym Dadi i Cezarro genialne foty (szczególnie te ostatnie)
Image
Lox
Moderator

Fotografia

Post by Lox »

ode mnie dziś trochę kochanych górnośląskich klimatów. starocie z cyfry. dwa ostatnie najzwyklejszym kompaktem zrobione ;p

Image

Image

Image

ogólnie to nie pociąga mnie za bardzo tego typu fotografia, ale czasem coś tam się zrobi.

i jeszcze kopalnia w odsłonie analogowej w totalnie moim stylu.

Image
cezarroo
Jeździ konno

Fotografia

Post by cezarroo »

To jest urok tych aparatów właśnie, nadaje zdjęciom specyficznego klimatu.
Dadi*
Doświadczony driver

Fotografia

Post by Dadi* »

Image
..niedziela rano....(w sobotę za wieczora nie popiłem :D )....wszyscy śpią......więc,plecak na grzbiet i wymykam się po cichaczu ...wale jakieś 50 kilosów popijając kawę z termosu....wreszcie skręcam do ciekawego lasku z myślą że przy świetle porannym po foce w lesie jakieś ptaszki i wrócę na śniadanie do domu...........
Zapełniłem prawie dwie karty 4 gigowe na tym osobniku zanim się obudził...potem,warknął coś i uciekł.....nie takiego ptaszka miałem na myśli ale sadzę że polowanie się udało..
χιερο πεδια
cezarroo
Jeździ konno

Fotografia

Post by cezarroo »

Ale fajny : ) Co to za zwierz?
OrdonekQ7
Moderator

Fotografia

Post by OrdonekQ7 »

Ja tam czasami pstryknę co nie co. ;) Lubię bardzo zdjęcia w trybie makro. ;f

Poniżej moja "bidna" (w porównaniu z Waszymi) stokrotka. :)

Image

PS. Dodatkowy FAIL, to data. ;[
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Fotografia

Post by Jakub »

Dadi* wrote:Image
..niedziela rano....(w sobotę za wieczora nie popiłem :D )....wszyscy śpią......więc,plecak na grzbiet i wymykam się po cichaczu ...wale jakieś 50 kilosów popijając kawę z termosu....wreszcie skręcam do ciekawego lasku z myślą że przy świetle porannym po foce w lesie jakieś ptaszki i wrócę na śniadanie do domu...........
Zapełniłem prawie dwie karty 4 gigowe na tym osobniku zanim się obudził...potem,warknął coś i uciekł.....nie takiego ptaszka miałem na myśli ale sadzę że polowanie się udało..
od tego zdjecia przyznaje się twoim fanem.
fajne masz uczucie momentu, który jest warty utrzymania na fotce.

te zwieze spi?
bardzo przypomina mi mnie tak ogolnie z caloksztaltu ten stwor.
Dadi*
Doświadczony driver

Fotografia

Post by Dadi* »

chwile mnie nie było i cisza w tym temacie.. amiałobyćtakpięknie

..pozostanę dalej przy zwierzyńcu"

Image
wiem..wiem.... te łapy ,to spojrzenie................ale to bracia i grzeją brzuchy na kamieniu.Kolejny dowód na to, jakże to gatunek ludzki jest dziwny,czyli nie tylko my przyglądamy się dziwnym istotą

...kompresja tu strasznie zniszczyła ten widok ...szkoda :(
χιερο πεδια
Coof
Osiwiał za kierownicą

Fotografia

Post by Coof »

Ja nie pozwolę temu tematowi zginąc :D Tylko po prostu nic nie robię obecnie.
Image
Dadi*
Doświadczony driver

Fotografia

Post by Dadi* »

Image

choć ta fotografia ma już swój tytuł........to,gdybym miał podpisać się raz kolejny to opisałbym ją.....-ostatni skok-
...ostatni skok kojarzy się zwykle skończeniem z przeszłością po raz ostatni...powiedzmy ostatni numerek emeryta :D ostatni raz ukradłem mamie z portfela pięćdych :( itd.....czy też ostatni skok na bank.....przykładów jest tu wiele,choć dziwnym zbiegiem okoliczności kończy się ten skok zazwyczaj fatalnie,gdzie skutki ów skoku bywają bolesne.....no tu mam nadzieje nie trwały długo choć skok to był z pewnością pierwszy.
χιερο πεδια
Coof
Osiwiał za kierownicą

Fotografia

Post by Coof »

Widzę, że nie tylko u mnie zastój :D Hmm. No cóż, -15 stopni nie zachęca do wychodzenia na plenery. Koncert pierwszy od dawna dobry 29.12, a mnie nawet nie będzie w mieście prawdopodobnie :( Odwlekam start z portretami. No ale czekam na lampę.

Odnawiam takim sobie strzałem z nudów :d

Image
Image
Coof
Osiwiał za kierownicą

Fotografia

Post by Coof »

A skoro mało wrzucamy to ja daje linki do stron dwójki fotografów, których bardzo lubię <3

www.qstra.pl
www.joeyl.com

no ;d
Image
Dadi*
Doświadczony driver

Fotografia

Post by Dadi* »

Image

...dzisiaj...świeża fota...park miejski Ζάππειo(Zappio),miasta Ateny....oczywiście można tu spotkać papugi i takie tam inne ptactwo ale kto by je tam fotografował.Skupiłem się na kilku gołębiach dyskutujących pewnie o dzisiejszej pogodzie......było pochmurnie,zbierało się na deszcz i wilgotne powietrze dokuczało wszystkim.......choć temperatura była coś ze 20 stopni C.

..odnośnie lamp ....Coof,mam tu wiele do powiedzenia....przemyśl dobrze co kupujesz i czy na pewno lampa jest lepsza na przykład od jakiegoś jaśniejszego słoika.....to temat który zawsze podlega dyskusji
χιερο πεδια
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Fotografia

Post by Gobis »

Troszkę macie chłopaki wiedzy to poproszę o poradę.
Mianowicie chcę się przerzucić ze swojego olka E-400 na jakiegoś Canona.
Teraz pytanie jakiego?
Mam do wyboru:
# EOS 450D
# EOS 1000D
# EOS 500D

Z tych trzech, coś muszę kupić, jednak nie wiem na którego się zdecydować.
Najbardziej interesuje mnie 1000D gdyż ma dwa słoiki w ofercie za te same pieniądze co 450.
Coof
Osiwiał za kierownicą

Fotografia

Post by Coof »

Dadi ta lampa to nikon sb-900. Potrzebuję jej gdyż już 6.02 mam pierwszą studniówkę do fotografowania. Tam lampa to mus :) A słoiki jakieś tam po kolei wpadają. Zaufaj, przeanalizowałem opcje zakupu akcesoriów i lampa to jednak to. No i już ją swoją drogą mam. Jest super. Fajne, bo pozwala się bawic w m.in. wyzwalanie lampą wbudowaną. Poniżej przykład z takiej zabawy kiedy lampa stała po prawej a obiektyw na fotce ustawiony był na kilku kartkach białych a3 :) Teraz tylko czekam aż koleżanka sobie sprawi taką samą i w plenerze poeksperymentujemy.
Image

Leon - 1000D jest niezły, znajomy fotograf-amator w rok zrobił nim ponad 50 000 zdjec. Zaliczył w tym czasie jedną wizytę w serwisie - coś z migawką po ok. 15k zdjec. Puszka jest niezła jeśli chodzi o szumy, bo to matryca CMOS. W połączeniu chocby z najtańszą portretówką - Canonem 50mm f/1.8 już potrafi ładnie zagadac :) To co by mi przeszkadzało to straszna obudowa. Plastik nie jest fantastik :< No i ta obudowa jest malutka. Mój mały palec nie mieścił się zupełnie na tym aparacie. Chociaż to, że mały nie jest chyba takie złe :D Ja tam jeśli jestem skazany na pracę z aparatem przez kilka godzin potrzebuję wygodnego chwytu. 450d czy 500d pod względem wielkości nie są naturalnie wybitne ale obudowę chyba mają już znośniejszą. Dopiero dwucyfrowe canony mi dobrze leżały w rękach. A z tych wziąłbym 500D, bo filmy w full HD to uważam fajny bajer. No i o jakich dwóch słoikach mowa? Bo jeśli o 18-55 + 55-200 to wielki interes to nie jest :) A jeśli fotografia to dla Ciebie coś więcej niż cykanie u cioci na imieninach to może używany eos 30d? Pucha porządna, spora, uszczelniona, szybka. Ale w sumie to zrozumiałe, że za takie pieniądze człowiek raczej idzie w nowe aparaty.
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

Fotografia

Post by szopek »

kóf wszystko byleby ten swoj zepsuty opchnac :D
Coof
Osiwiał za kierownicą

Fotografia

Post by Coof »

Już opchnąłem :* I nie był zepsuty ;)
szopek
Lubi ostrą jazdę

Fotografia

Post by szopek »

gratuluje :D
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Fotografia

Post by Gobis »

Słoiki to 18-55 i 75-300.
Dla mnie nie liczy się obudowa czy z plastiku lub czy jest mały, ważne żeby zdjęcia mnie zadawalały.Dla mnie fotografowanie tylko amatorskie, jednak że mam tutaj co pstrykać to też chciałbym mieć czym to robić.Oczywiście tylko nowe lustrzanki wchodzą w grę.Tutaj podałem przykładowe Canony, jednak jak jakiś inny model jest lepszy, ciekawszy to czekam na propozycję.Cena nie gra roli.
Post Reply

Return to “Off-Topic”