Cytując informację prasową, otrzymaną od organizatora turnieju, Macieja "buzek" Buze: "W ramach imprezy w murach II Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Batorego przy ul. Myśliwieckiej 6 rozegrane zostaną turnieje na dwóch platformach: Trackmania Nations Forever oraz Red Faction. Przez dwa dni każdy chętny będzie miał okazję odwiedzić historyczne mury liceum “Batorego” [btw - czemu to k**wa tak bardzo przypomina moją szkołę? :X - dop. red.^^] i spróbować swoich sił w walce o nagrody. Oba turnieje będą miały charakter indywidualny, dlatego żaden z graczy nie będzie musiał martwić się o drużynę. Co więcej, wszystko to będzie dla uczestników całkowicie darmowe. Rozgrywki odbywać się będą w dwóch w pełni wyposażonych pracowniach komputerowych, po 18 stanowisk w każdej z nich. Oprócz tego, dla potrzeb turnieju oddana została przestrzeń na szerokich korytarzach piętra parterowego szkoły."
Organizatorzy nawiązali współpracę ze studenckim stowarzyszeniem sTGK, które ma na swoim koncie przeprowadzenie rozgrywek "Licealny Turniej Warszawy" (CS) oraz "sTGK DotA 2008". Ponadto, w tym roku zmagania wspierać ma HeadShot TV, co jest chyba najważniejszym argumentem na wiarygodność całego przedsięwzięcia.
Niestety, nie wiemy nic o nagrodach podczas turnieju. Jedyna informacja na ten temat to "cenne, zachęcające nagrody", jednak osobiście jestem w stanie uchylić rąbka tajemnicy - i jeśli od czasu, kiedy się o tym dowiedziałem, nic się nie zmieniło, to zwycięzca zgarnie dwie, może trzy stówki w złotówkach
P.S. Marta mówi, że do Batorego chodzi pełno geeków.