1.
Mapki bez wyjątku gdzie zainstalowałeś grę musisz wrzucić do :
C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\Moje dokumenty\TrackMania\Tracks\Challenges\Downloaded
Skiny aut wrzucasz do
C:\Documents and Settings\nazwa użytkownika\Moje dokumenty\TrackMania\Skins\Vehicles\StadiumCar
w przypadku braku jakiegoś folderu utwórz go...
2.
masz 2 możliwości
a) jeżeli posiadasz neta bezpośrednio do kompa lub modemu ....
wchodzisz w grę sieciową, a następnie po lewej na dole nad przyciskiem "Powrót" klikasz "Utwórz" kliknij "Zaawansowane" i ustawiasz parametry serwa łącznie z trybem rozgrywki o które pytałeś później...
jest ich 4
TA - Time Attack"wyścig na czas" (masz określony czas po którym się mapka zmienia)
Rounds - "rundy" (tryb w którym wszyscy startują równocześnie i po wycofaniu trzeba poczekać aż inni dojadą ...a tym co dojadą zostają przyznane punkty do klasyfikacji ogólnej ... po uzbieraniu odpowiedniej liczby pkt zmienia się mapa)
Cup - "puchar" (to samo co rounds , tylko żeby wygrać nie wystarczy uzbierać odpowiedniej liczby punktów a dodatkowo przypieczętować to jeszcze jedną wygraną)
Teams ( czyli tryb drużynowy ... jednym słowem to samo co rounds tylko 3 vs 3 bądź też inne kombinacje... )
b) jeżeli masz router ... zrobisz server ale nie będzie mógł się nikt do niego połączyć ... wtedy pobierasz program hamachi i w ten sam sposób inne osoby chcące grać na Twoim servie muszą też go zainstalować ...
wtedy możesz zarówno stworzyć server w grze sieciowej jak i zwyczajnie w "Gra Drużynowa" jest zaraz nad "Grą Sieciową"
3. Tak można grać w ESL oraz inne turnieje zarówno online jak i offline ...
4. Odpowiedziałem Ci w 2 punkcie