Hmm mam jakiegoś niezłego wirus/trojana/coś. Pojawił się nagle i rozpierdolił mi wszystko w pizdu ...
Nagle pojawia się program security essentials i mówi że jest trojan i informuje ze warto zakupic/ updatowac do pro itp co kilkanascie sekund.
(Korzystam z avasta, nigdy nie miałem tego SE.)
Uznałem że zrobię format, ale co próbuje coś zmienić to mi ten trojan modyfikuje plik i nie mogę...
No to uznałem ze go zablokuje, ale nie można uruchomic menedzera zadan..
Uruchomiłem przez program backupowy menedzer zadan i tam dopiero zakonczyłem proces, po czym wykasowałem folder SE.
Pewnie coś jeszcze jest w windowsowskich plikach, co powoduje ze cały czas mi działa skaner poczty avast. Wyglada jakby ktoś co chwile mi próbował z roznych adresow wyslac zanieczyszczonego maila...
Ktoś się próbuje do mnie dobić ?
Powstał jakiś nowy trojan?
Czy WTF ?
Ogólnie przed sprawdzeniem poczty polecam zrobić jakiś backup, a jak ktoś już miał doczynienia z tą sytuacją byłbym wdzięczny za jakieś info ;P
ps. Mam tez tapete Your System is infected ... i nie mozna jej zmienic...
WTF
WTF
*... i wszystko jasne.
WTF
nie jestem na tyle obeznany ale...skanowałeś kompa avastem?? da się? może z trybu awaryjnego spróbuj przeskanować kompa lub jeżeli znasz ścieżkę wirusa to spróbuj go usunąć ręcznie...
ps. co ma format do wirusa?? ustawiasz botowanie, wkladasz cd i jedziesz z tym koksem ';f
najlepiej popytaj na forach komputerowych tam Ci udzielą więcej info
ps. co ma format do wirusa?? ustawiasz botowanie, wkladasz cd i jedziesz z tym koksem ';f
najlepiej popytaj na forach komputerowych tam Ci udzielą więcej info
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

- Jack Bauer
- Moderator
WTF
miałem coś takiego, tylko różnica była taka, że miałem trojana o nazwie Windows Security Center i wyświetlał mi komunikaty, że mój komputer jest zainfekowany i że muszę wykupić licencje. Udało mi się jakoś ściągnąć Spyware Search and Destroy: można stąd:
http://www.dobreprogramy.pl/Spybot-Sear ... 12546.html
Potem odpalasz tryb awaryjny i skanujesz tym programem system. Powinno ci wykryć trojana i go zniszczyć.
http://www.dobreprogramy.pl/Spybot-Sear ... 12546.html
Potem odpalasz tryb awaryjny i skanujesz tym programem system. Powinno ci wykryć trojana i go zniszczyć.
WTF
Wejdz na forum www.searchengines.pl lub idg.pl w dzial bezpieczenstwo/wirusy i tam sa tematy ze wskazowkami jakim programem zeskanowac kompa, jakie logi zamiescic i tak dalej. Mi już 2x dupe uratowali ;]

WTF
SpyBot załatwił sprawę , tak myśle...
Tapety dalej zmienić nie mogę póki co
dzięki za pomoc
Tapety dalej zmienić nie mogę póki co
dzięki za pomoc
*... i wszystko jasne.