ChelseaHubert wrote:Może być, tylko jedna uwaga: jeśli robi wyskoki z turbo to niech później sprawdzi czy da się to normalnie przejechać, a z tymi słupami to nawet się udało.
Sprawdzałem to zanim przesłałem tu tę trasę i da się. Zamysł był, by była to swego rodzaju zagadka do rozwiązania dla przejeżdżającego - należy tam hamować

Ale fakt, mocno wybija ten fragment z rytmu. Sugerowałem mu to ale się uparł, by zostawić to w tej formie. Jednak, by oddać mu sprawiedliwość, gdyby nie ten fragment, trasa byłaby nieco za łatwa.
Jarecki wrote:Jeżeli mogę coś doradzic, to spróbuj sciągnąc synowi parę tras z tmx'a ( w miare takich cywilizowanych) i aby się nimi w edytorze pobawił, tzn. zobaczył jak są skonstruowane oraz jak są połaczone klocki. Niech kasuje niektóre częsci i próbuje je odtworzyć

może to zbyt trudne na 6 latka, ale widać, że bardzo inteligentny młody jak na swój wiek, wiec czemu nie spróbować a może to być dla niego fajna zabawa

Już w większości ma opracowane które elementy, gdzie można kłaść, ale jeśli możesz mi poradzić jakim kluczem się kierować by takie właśnie "w miarę cywilizowane" trasy odnaleźć - byłbym wdzięczny
Jarecki wrote:Taki własnie edytor w trackmanii może posłużyć jako alternatywa klocków Lego i na pewno będzie rozwijać pomysłowość młodego

No właśnie dla niego to jest główny atut TMNF - nie jazda, a budowanie. Ja, jako doświadczony w jeżdżeniu, staram się mu podpowiedzieć gdzieniegdzie, co sprawia problem i proponuję mu jak to poprawić.
A oto "czarna" trasa, gdzie bawił się elementami trasy żużlowej. Trasa dość wymagająca koncentracji i długa, ale wg mnie przyjemna do jazdy. Ma 3-4 fragmenty "puzzlowe", ale nie będę uprzedzał faktów. Zapraszam do sprawdzenia i proszę o komentarze:
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 13733#auto
R.U.R.