Everton - Sporting Lizbona 2::1
Everton ,który pokonał Manchester United 3::1 . Ma spore szanse na awans do następnej fazy Ligi Europejskiej. Ładny gol będacego w dobrej formie Stevena Pienaara i Sylvaina Distina ,który chwile po strzeleniu gola dostał czerwoną kartkę. Dla Sportingu ,który będzie grał następny mecz u siebie strzelił w 89 minucie Miguel Veloso. Czyli stan po pierwszym spotkaniu 2:2.
18.02.2010r.
Rubin Kazań - Hapoel Tel- Awiv 3::0
No cóż by tu powiedziec gładko wygrany mecz przez bardzo dobrze spisujący się Rubin Kazań razem z polakiem Rafałem Murawskim. Hapoel raczej z małymi szansami na awans bez rzadnej większej gwiazdy w swoim zespole.
Gole dla Rubina strzelili Aleksandr Bucharov i Siergiej Semak. Brawo Rubin!
18.02.2010r.
Ajax Amsterdam - Juventus Turyn 1::2
Trener Zacheroni z tego co widac popracował nad Juve. Biała Dama zwyciężyła bardzo ważny mecz na wyjeżdzie! Ajax niestety ze swoim gwiazdorem Urugwajczykiem Luisem Suarezem strzelił u siebie zaledwie gola autorem gola został Miralem Sulejmani ,ale Juve odpowiedziało dwoma golami Amauriego i czewoną kartką Hasana Salihamidżica. Sprawa awansu jest otwarta...
18.02.2010r.
Club Brugge - CF Valencia 1::0
Według mnie sensacyjna wygrana belgijskiego klubu ,który w fazie grupowej walczył z Lechem Poznań zwycięsko. Valencii nic nie dały takie gwiazdy jak David Villa,David Silva czy Joaquin. Gola dla klubu z Brugii strzelił Dorge Kouemaha ,a Valencia odpowiedziała czerwoną kartką Davida Silvy ,a więc on nie zagra w następnym meczu. Będzie ciężko ,ale Valencia powinna sobie poradzic.
18.02.2010r.
CF Villareal - VFL Wolfsburg 2::2
Bardzo ciekawy mecz. Wolfsburg ,który niespodziewanie dobrą grą wygrał Bundesligę,a po drugiej stronie Villareal słabo radzący sobie w Lidze Hiszpańskiej. Dwa ładne gole Brazylijczyka ,który już dawno powinien dostac powołanie od Dungi ,ale dalej się nie doczekał Grafite. Dla Villarealu strzelił gola Marcos Senna i zmiennik Roberta Piresa czyli Ruben. Rewanż będzie bardzo ciekawy...
18.02.2010r.
Stantard Liege - Red Bull Salzburg 3::2
Kolejny Belgijski klub zwycięża w Europa Cup. Dwa gole tego,tego Axela Witsela ,który nam wysłał Marcina Wasilewskiego na rok leczenia ;/ Oprócz tego gol dla Liege Igor De Camagro. Salzburg nie wytrzymał końcówki meczu bo do połowy wygrywał 2::0 po dwóch golach Marca Janki. Rewanż będzie mnie bardzo bardzo ciekawił ,a tak w ogóle to wszystkie mnie ciekawią
18.02.2010r.
FC Twente - Werder Brema 1::0
Bardzo dobry niemiecki solidny klub przegrywa z holenderskim Twente= niespodzianka! Bremeńczycy z bardzo dobrym składem wręcz powiedziawszy z gwiazdorami, a po drugiej stronie Twente z N'Kufo i z Kennethem Perezem, ale to nie oni strzelali gole tylko Theo Jansenn. Będzie ciekawie...
18.02.2010r.
OSC Lille - Fenerbache Stambuł 2::1
Cały mecz naszego wielkiego rodaka Ludovica Obraniaka i to całkiem dobry! Lille wygrało w dobrym stylu ,ale rewanż będzie pełen walki! Co można powiedziec o pierwszym spotkaniu szybkie rozpoczęcie meczu gole dla Lille Balmont i Frau ,a dla Fenerbache Gokcek Vederson. Już nie mogę się doczekac rewanżu.
18.02.2010r.
Hertha Berlin - Benfica Lizbona 1::1
Bardzo ładny skład Benfiki Lizbony walczy z Herthą Łukasza Piszczka, który gra w Niemczech! Benfica ma ładną linię ataku mały,szybki Argentyńczyk Javier Saviola i bardzo wysoki,który nie raz uderzy ładnie z główki Oscar Cardozo. Linia pomocy też niczego sobie więc mogą daleko zajśc. Co mogę powiedziec o Herthcie składu zabardzo nie znam tylko Piszczka i Arne Friedricha noi Czecha Drobnego. Powodzenia Hertha ,Powodzenia Łukasz!
18.02.2010r.
Atletico Madryt - Galatasaray Stambuł 1::1
Na Vicente Calderon remis i bramka na wyjeżdzie Galatasarayu więc 1::2 dla chłopaków ze Stambułu. Gole dla Atletico Jose Antonio Reyes ,który grał w m.in Arsenalu,a dla Galatasaray Kader Keita. Dobre składy po obydwóch stronach,a więc będzie ciekawie jak zawsze hehe...
18.02.2010r.
Athletic Bilbao - Anderlecht Bruksela 1::1
Remis w Hiszpani zobaczymy co będzie w Brukseli. Zespół Wasilewskiego zagrał dobre spotkanie.
18.02.2010r.
FC Kopenhaga - Olimpique Marsylia 1::3
Marsylia według mnie bardzo dobry zespół przede wszystkim zgrany dzięki Lucho Gonzalezowi. Ten wynik na wyjeżdzie powinien decydowac kto tu rządzi i chyba Duńczyków wysyła do domu!
18.02.2010r.
Panathinaikos Ateny - AS Roma 3::2
Ładny finisz Ateńczyków i ich zwycięstwo!
Stan meczu 3::3. Więc sprawa jest otwarta. Gole dla Rzymian Mirko Vucinic i David Pizarro. Gole dla Ateńczyków strzelili Dimitrios Salpingidis i w 84 minucie weszedł Lazaros Christodoulopoulos ,który w tej samej minucie strzelił gola noi oczywiście Djibril Cisse. Rewanż na stadionie w Rzymie stan meczu 3::3 ,a więc remis będzie bardzo ciekawie!
18.02.2010r.
Fulham Londyn – Szaktar Donieck 2::1
Wreszcie mój ukochany Szaktar ,który broni tytułu ,ale w nowej lidze… Mają bardzo dobry skład z Darijo Srną czy Luizem Adriano. Według mnie to była wpadka chłopaków z Doniecka ,ale u siebie wygrają z Anglikami.
18.02.2010r.
FC Liverpool – Unirea Urziceni 1::0
Słaby Liverpool wygrywa w końcówce meczu z Unireą po golu młodego N’Goga. Liverpool bez Fernando Torresa ,ale z Gerrardem i bardzo dobrym w ostatnich meczach Dirkiem Kuytem. Chłopaki z Liverpoolu mają problemy , Rafa Benitez jest na wylocie,ale mają szanse na tytuł LE…
18.02.2010r.
HSV Hamburg – PSV Eindhoven 1::0
Dobry mecz, przede wszystkim walki! Bardzo dobre zespoły zetknęły się ze sobą. Wszystko się wyjaśni w rewanżu ,który będzie w Holandii . Dla Hamburgu gola strzelił Marcel Jansen
Jak wam się nie podoba to nie komentujcie tego czegoś. Sorry za ortografię…