Tragedia na Islandii!!!

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
h0lus
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by h0lus »

!!!!!!!! WULKAN MNIE ATAKUJE ! :S

http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europ ... tml?hpt=T2

!: D 20x mocniejszy wybuch od tego co był tam niedawno z miech temu :p i podpobno tonight ma znowu wy***ać : S

moga przez to powstac powodzie etc ale najgorsze jest to ze jak patrzylem na mape sejsmiczna na (www.vedur.is) zaczynaja się trzesienia ziemi niedaleko wulkanu Katla a jeżeli ten wypierdoli to zagrozony jest reyjkavik

[*]h0lus.
mor_olo
RoKsTaR

Tragedia na Islandii!!!

Post by mor_olo »

Transportuj się z tym swoim super szybkim internetem, albo z pingwinami leć.... Nie no poważnie hls, nie wiem czy to żartobliwie napisałeś czy faktycznie coś ci grozi ;P Ogólnie niefajnie, mam wielki sentyment do Islandii :( ... do Ciebie hls też zresztą ;*
*... i wszystko jasne.
h0lus
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by h0lus »

może lekko zartobliwie napisalem : P ale jest zagrozenie : P
Eyjafjallajökull means: Island mountain glacier. The eruption there is under 200 meters of ice. 10-20 times bigger than the eruption that started 25 days ago on Fimmvörðuhás or between Eyjafjallajökull and Mýrdalsjökull. There is now big ash fall to the east of the valcano so it could have impact to morrow on fligtraffic in western Europe. Usually Katla in Mýrdalsjökull follows eruption in Eyjafjallajökull. Eruption there are much bigger and can and will have big influence on weather because of the ashes around the globe.
co do transportownia... lotniska zamknięte a do promu bym musiał dookoła islandii jechać bo przez ten wulkan który wybuchł te najkrótsze drogi do promów już nie istnieją xD

Nudzi mi się w nocy a o 6stej trzeba wstac !! : DD
mor_olo
RoKsTaR

Tragedia na Islandii!!!

Post by mor_olo »

h0lus wrote:co do transportownia... lotniska zamknięte a do promu bym musiał dookoła islandii jechać bo przez ten wulkan który wybuchł te najkrótsze drogi do promów już nie istnieją xD
No to już sobie zaklepuj pingwina, bo dla wszystkich może nie starczyć ;)
*... i wszystko jasne.
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach

Tragedia na Islandii!!!

Post by Botrex »

Dobra faza nie jest zła Holciu ;*
DiabloS_CRB
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by DiabloS_CRB »

Image
Image
Image
h0lus
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by h0lus »

Agencja AFP zauważa, że paradoksalnie działa lotnisko w stolicy Islandii - Reykjaviku.
FTW. XD Ogolnie przeczytalem niedawno na islandzkiej stronie ,że muszę obserwować powietrze , deszcz etc i jak zauwaze popiol czy coś to musze nalozyc maske :F
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Tragedia na Islandii!!!

Post by Gobis »

Holus na Wawelu jeszcze miejsca pod dostatkiem :P
Manek

Tragedia na Islandii!!!

Post by Manek »

Agencja AFP zauważa, że paradoksalnie działa lotnisko w stolicy Islandii - Reykjaviku.

No chyba nie bardzo bo moja kuzynka miała wrócić na ślub kuzyna własnie z reykjaviku i lot przez wulkan odwołany.
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Tragedia na Islandii!!!

Post by Kiciak »

łohohoho ogladam tvn24 a tam niezla chmurka się zrobila po wybuchu :D HOLUS UCIEKAJ!
Image
Image
Image
h0lus
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by h0lus »

Manek wrote:

No chyba nie bardzo bo moja kuzynka miała wrócić na ślub kuzyna własnie z reykjaviku i lot przez wulkan odwołany.
jeżeli leciala poza islandię to leciala z Keflaviku nie z Reykjaviku ;p w reykjaviku jest mniejsze lotnisko i z niego sa tylko loty na islandii
Mały

Tragedia na Islandii!!!

Post by Mały »

holus, zatkaj no ten wulkan bo nam cala europe zasypie popiolem :D
FTW. XD Ogolnie przeczytalem niedawno na islandzkiej stronie ,że muszę obserwować powietrze , deszcz etc i jak zauwaze popiol czy coś to musze nalozyc maske :F
przygotuj się na kwaśne deszcze.
Image
Image
Image
Abszt
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by Abszt »

Z tego co czytałem to wulkan Eyjafjallajokull czy jak mu tam, połączony jest płytami tektonicznymi z innymi wulkanami. Jak lawa płynie w dół to tez poszerza te płyty tektoniczne i bardzo prawdopodobny jest wybuch Katli, a wtedy będzie się niestety działo tam u Ciebie w Islandii. będziecie spieprzać na Grenlandię :P Bo tam jest gdzieś chyba najbliższe lotnisko. A jak jeszcze będzie reakcja łańcuchowa i pobudzi to inne wulkany wtedy zatrujecie się nie tylko Wy ale i Wielka Brytania i Norwegia będzie zagrożona. Nam w Polsce nic nie grozi na szczęście nawet podczas jakichkolwiek ogromnych powodzi, które mogą towarzyszyć tym ruchom płyt tektonicznym.
Co prawda jest to czarny scenariusz, ale bardzo prawdopodobny.
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Tragedia na Islandii!!!

Post by Jakub »

polityka, muzyka, ostatnio obce kultury i "rassenlehre", a teraz jeszcze geografia.
ty poprostu na wszystkim się znasz, wszystko wiesz i na szczescie dajesz nam w tym brac udzial.
A jak jeszcze będzie reakcja łańcuchowa i pobudzi to inne wulkany wtedy zatrujecie się nie tylko Wy ale i Wielka Brytania i Norwegia będzie zagrożona. Nam w Polsce nic nie grozi na szczęście...
jakto nie?
slyszalem o tym, ze już podzielaja miejsca do których maja być wyslani "survivors"(sorry, nie znam polskiego slowa).
jednak jest powod do radosci, akurat do twojego miasta w wypadku tej prognozowanej przez Ciebie katastrofy maja wyslac tych wszystich czarnoskurych z anglii :)
Abszt
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by Abszt »

Jakub wrote:polityka, muzyka, ostatnio obce kultury i "rassenlehre", a teraz jeszcze geografia.
ty poprostu na wszystkim się znasz, wszystko wiesz i na szczescie dajesz nam w tym brac udzial.
Na początku zaznaczyłem, że przeczytałem o tym (przy okazji info na temat wybuchu wulkanu) i podkreśliłem, że mają tam faktycznie nieciekawą sytuację...
A geografię - zawsze lubiłem i lubię, szczególnie w połączeniu z historią...
Jakub

Tragedia na Islandii!!!

Post by Jakub »

Abszt wrote:A geografię - zawsze lubiłem i lubię, szczególnie w połączeniu z historią...
i wynik tego sentymentu jest strach przed inwazja europy przez muslimow, ocenianie narodu czy rasy po poznaniu kilka ludzi i prognozy, ze norwegia i wyspy brytyjskie zatruja się wulkanami wybuajacymi w islandii?
Abszt
Pirat drogowy

Tragedia na Islandii!!!

Post by Abszt »

Nie boję się Arabów, tylko ich nie chcę w Europie. A prognozy odnośnie tego, że Wielka Brytania i Norwegia mogą się zatruć oparami nie są wyjęte z niczego - 1783 rok i wybuch islandzkiego wulkanu Lakagigar - Pył dotarł nawet na bliski wschód, a trujący do wybrzeży Norwegii i północnej Wielkiej Brytanii. W tamtym okresie przez ten wybuch, który spowodował też ogromny głód ludność Islandii zmniejszyła się w przeciągu kilku lat o 10.000.
Jakub

Tragedia na Islandii!!!

Post by Jakub »

Abszt wrote:Nie boję się Arabów, tylko ich nie chcę w Europie. A prognozy odnośnie tego, że Wielka Brytania i Norwegia mogą się zatruć oparami nie są wyjęte z niczego - 1783 rok i wybuch islandzkiego wulkanu Lakagigar - Pył dotarł nawet na bliski wschód, a trujący do wybrzeży Norwegii i północnej Wielkiej Brytanii. W tamtym okresie przez ten wybuch, który spowodował też ogromny głód ludność Islandii zmniejszyła się w przeciągu kilku lat o 10.000.
no mowie przeciez, ze we wszystkim widzisz inwazje arabow i naturalne katastrofy historyczne.
moje pytanie raczej krecilo się o to, czy umiesz nieraz tez coś pozytywnego wyczytac z tych ksiazek, czy może poprostu szukasz sensacje i interpretujesz-przesadzasz ile się da.
Jack Bauer
Moderator

Tragedia na Islandii!!!

Post by Jack Bauer »

Nawiązując do tematu: Polecam dokument fabularyzowany "Super wulkan". Można go obejrzeć na you tube. Pokazuję jaką siłę ma wulkan w kalderze Yellowstone i do czego może doprowadzić jego eksplozja. Ta cała obecna sytuacja to niewinne pierdnięcie w porównaniu z ostatnią eksplozją np. Św. Heleny.
Image
OrdonekQ7
Moderator

Tragedia na Islandii!!!

Post by OrdonekQ7 »

2012 coming hyhy.

Hls łap pingwina i wracaj do Polski, pierdol tych eskimosów dawno. ;s
Image
Feed the fire, break your vision
Throw your fists up, come on with me!
Post Reply

Return to “Off-Topic”