Skiny na serwer

Dyskusje o darmowej wersji TrackManii
Post Reply
radzio565
Jeździ konno

Skiny na serwer

Post by radzio565 »

Witam

Mam pytanie co do skinów, ponieważ dowiedziałem się, że większość ludzi nie widzi mojego skina i aby osoby te mogły go zobaczyć muszę zgrać go na serwer. Nie wiem jednak na jaki serwer je zgrac, i tego właśnie dotyczy moje pytanie. Mam także instrukcje, którą załączam (pełna wersja tutaj http://www.tmu.boo.pl/porad1.php)

Rozwiązanie jest podobne jak w przypadku modyfikacji środowiska. Należy zip'a z samochodem zgrać na serwer i w pliku .loc umieścić ścieżkę do pliku na serwerze. A następnie oczywiście zrestartować TrackManię. Dla pewności (któż to wie tak do końca jak TrackMania tym wszystkim zarządza) warto stworzyć nowy samochód (czyli wejść w edytor i zapisać go pod inną nazwą), podając podczas zapisu URL do pliku na serwerze, wyjść z TM, wrzucić swój nowy samochód na serwer, stworzyć plik .loc i odpalić TrackManię.[/i]
tyta
Zaczyna szaleć na ulicach

Skiny na serwer

Post by tyta »

jak masz tmnf to możesz stawać na głowie a i tak skina nikt n ie zobaczy...jak masz tmuf to wystarczy tylko locator :P
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy
Image
digger
V.I.P.

Skiny na serwer

Post by digger »

Hmm... To w końcu da się zrobić by inni widzieli naszego skina w tmnf czy jednak nie?
I nawet w united potrzebny jest lokator? :|
Image
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Skiny na serwer

Post by Gobis »

Jak masz tylko konto TMNF to nic nie zrobisz.W TMUF nie jest potrzebny żaden lokator.To tylko ma znaczenie na szybkości pobierania przez innych Twojego skina.Jak wrzucisz na jakiś serwer, to wtedy lokator podajesz dla szybszego ściągnięcia właśnie z tego serwera.Taki skin w ciągu 5 min. będzie widoczny u innych, bez lokatora ciągnie od Ciebie z kompa i trwa to dłużej.
Post Reply

Return to “TrackMania Nations Forever”