Wyniki i screeny na ESL - co i jak?

Post Reply
Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Scooter Fox »

Jestem chory i nie mam za bardzo siły na pisanie oficjalnym tonem. ;)

O ile dobrze pamiętam, we wpisywanie wyników (być może we wrzucanie screenów też) mogą bawić się tylko ci z odpowiednimi uprawnieniami w swojej drużynie na ESL. Na pewno działa to dla Team Managera, więc upewnijcie się, że przynajmniej jedna ogarnięta osoba ma te uprawnienia u was. ;)
EDIT: wygląda na to, że z tymi uprawnieniami były jakieś problemy - dla pewności oprócz pozycji Team-Managera dajcie też Leader w Permissions (ustawia się to w tym samym miejscu).

To, co jest poniżej, piszę z pamięci, bo nie miałem okazji tego jeszcze przy PL8 testować. :)

Pierwszą rzeczą jest wybranie mapy. To taki bug (poradzimy sobie z tym na PL9 ;)), bo map do wyboru i tak nie ma, ale trzeba przez to przejść, żeby móc działać dalej. W tym celu wchodzicie do meczu na ESL, wciskacie "Wprowadź wynik" na prawo od logo obu drużyn, a potem przycisk "SEND". Powinny zrobić to obie strony.

Drugą rzeczą, tym razem już po skończonym meczu, jest wgranie screenów. Tuż pod "Wprowadź wynik" macie "Wgraj zdjęcia i dema" - klikacie w to. Potem wpisujecie w pustym polu nazwę mapy (by było wiadomo, z której jest dany screen), wybieracie plik ze screenem za pomocą przycisku "Przeglądaj", a potem wciskacie "SEND". Voila, jeden screen wgrany, zostały wam jeszcze dwa. ;)

Jak już uporacie się ze screenami, wprowadzacie wynik. Tu jest trochę zabawy. Klikacie w ekranie meczu we "Wprowadź wynik", a dalej... cóż, trochę nie pamiętam, jak to wygląda. :) W każdym razie w pierwszym rzędzie wpisujecie wynik w dużych punktach (wygranych mapach), a w drugim rzędzie wynik sumaryczny z trzech map w małych punktach. Trzeciego rzędu nie ruszacie. Trochę to niejasne, więc macie przykłady:

Przykład nr 1
Mecz: 3-0 (7-1, 7-3, 7-3)
W I rzędzie: 3:0
W II rzędzie: 21:7
W III rzędzie nic nie piszecie

Przykład nr 2
Mecz: 1-2 (5-7, 7-2, 6-7)
W I rzędzie: 1:2
W II rzędzie: 18:16
W III rzędzie nic nie piszecie

A potem dajecie chyba znowu "SEND". :) Wynik musi potem zaakceptować przeciwnik. Będą tam chyba jeszcze jakieś inne rzeczy, takie jak ocena zachowania przeciwników itd., ale nimi nie należy się przejmować. Niestety, jak już pisałem, nie mam za bardzo możliwości sprawdzić w tym momencie, jak to wygląda ze strony nie-admina, więc mogą się pojawić pewne niejasności. W razie jakichkolwiek problemów piszcie tutaj.
Last edited by Scooter Fox on 28 October 2009, 21:26, edited 2 times in total.
Image
Image
Image
Bilus
Moderator

Post by Bilus »

Zobaczymy w niedzielę ;D.
Image
[4 more]
09-11.07.10 | AGL Belldeco Cup 2010 Stęszew
[...?]
baserone

Post by baserone »

dzięki Scooter. Proszę liderów i menagerow do stosowania się do tej instrukcji !!
Szynpol
Pirat drogowy

Post by Szynpol »

XX - FF
0 - 3
13 - 21

REMIS

+1 +1

To nie przypadkiem błąd?
http://www.esl.eu/pl/tmnf/teams/league_ ... /15825324/
TheViP
Emerytowany Admin

Post by TheViP »

pisał basen ze coś się zesrało z eslem i dziś będzie kikał z nimi zeby naprawili.
Scooter Fox

Post by Scooter Fox »

UWAGA: Choć zmienił się moduł, sposób wpisywania wyników pozostaje ten sam - wygrane mapy w pierwszym rzędzie, zdobyte małe punkty w drugim.

W trzecim rzędzie NIC nie piszecie!
(W ten sposób może zauważycie. :P)
Image
Image
Image
DiabloS_CRB
Pirat drogowy

Post by DiabloS_CRB »

Myślę sobie... że na ESL widnieje wyraźne 0:2 ... a nie 0:3 przez co nie może być wygrana 2:1... niektóre drużyny mogą siępoczuć poszkodowane
Image
Image
Image
John afk
Samochodowy prawiczek

...

Post by John afk »

będzie pl9?
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Re: ...

Post by Kiciak »

John afk wrote:będzie pl9?
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHAHA
(sry za spam)
Image
Image
Image
skt7
Pirat drogowy

Re: ...

Post by skt7 »

John afk wrote:będzie pl9?
Niestety, brak chętnych.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
ekiso
Samochodowy prawiczek

Post by ekiso »

ja jestem chętny do pl9 mój logi nw grze mesejah
Post Reply

Return to “Polish League 8”