Żenua na całego! _Ale to nie wina Sunrise'a!_

Newsy ze strony glównej
Post Reply
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

[teaser=http://www.tmpl.info]http://img228.imageshack.us/img228/3161/eswcduze.jpg[/teaser]Całkiem niedawno cały e-sportowy świat obiegła informacja, że polskie finały ESWC odbędą się przez Internet. Dziś, spocony nie tylko od biegania ale i ze zdenerwowania, docieram do Was z jeszcze lepszą wiadomością dotyczącą naszej platformy na ESWC.PL. Mianowicie finał w TrackManię odbędzie się, podobnie jak eliminacje, w trybie 1v1 na rundach! Mój stosunek do tych rozgrywek przyjął kształt obrazka w newsie niżej. _To nie wina Sunrise'a!_ [more]

Włodarze ESWC najwyraźniej uznali, że po utracie głównego sponsora nie muszą starać się o poprawny przebieg eliminacji on-line. Finaliści ESWC zagrają w drabince pojedynczej eliminacji w trybie rund systemem 1v1. Oznacza to całe trzy mecze dla zwycięzcy i osoby z drugiego miejsca, z pewnością emocje sięgną zenitu, szczególnie wtedy, jeśli przypadek sprawi, iż teoretyczni faworyci spotkają się już w pierwszej rundzie.

Wspomnieć należy także o tym, że cztery dni przed planowanym rozpoczęciem "finałów" ESWC oficjalnie nie mamy podane ani systemu rozgrywek, terminarza, nagród, kolejności map, przydzielenia do grup, a raczej "par" - NIC! Z pewnością ESWC uratuje swój wizerunek, wysyłając do Paryża zwycięzcę tak sprawnie przeprowadzonych zawodów. Tam reprezentantowi naszego kraju przyjdzie zmierzyć się w całkiem innym systemie, z włączonym bolidami rywali, na wszystkich pięciu trasach naraz. Życzę powodzenia.

Na koniec krótkie komentarze dwóch innych finalistów, żebyście nie sądzili, iż jestem obłąkany:)

Nothing:
Mówiąc wprost: jestem, jakby to dyplomatycznie ująć, wstrząśnięty tym, co wyprawiają organizatorzy ESWC. Tryb 1v1, taaaa.... W TrackManii oznacza to jedno: pomyłka! Podczas finałów WCG 09 gracze rywalizowali w trybie CUP. Sprawdził się on bez zarzutów. Więc nie rozumiem, czemu organizatorzy odchodzą od tego wprowadzając do turnieju nutkę szczęścia, która pojawia się podczas meczu 1v1. Nie wspominam już nawet o innych aspektach. Terminarz, nagrody.... mamy cztery dni do oficjalnego rozpoczęcia imprezy, a mi na ten temat dalej nic nie wiadomo! Pozostaje tylko mieć nadzieję, że jest jeszcze jakaś szansa na "uratowanie" tego.

DiabloS:
Od początku uważałem, że drabinka POJEDYNCZEJ eliminacji to była porażka. Spotkanie się faworytów w jednej ósemce było zapewnione, przez co balans rozgrywek był ostro zaniżony. Szczególnie widać to było w III turze eliminacji, gdy gracz, który, prawdę mówiąc, realnych szans nie miał na finały, znalazł się w finałowym pojedynku. Kolejnym poważnym zaniedbaniem było nie informowanie graczy na bieżąco co, gdzie, jak i dlaczego. Wszystko praktycznie sami musieliśmy robić, prócz podania wyników kwalifikacji, które jakimś cudem do nas docierały, chociaż nikt nie informował nas o tym. Brak sędziów na meczach, całkowita wolna wola. Nikt nie kwestionował braku zdjęć czy wyniku, nie mówiąc już o tym, że nie mogliśmy wprowadzić prawidłowego wyniku, gdyż system nie posiadał map, które rzeczywiście jechaliśmy. Dosłowne "Róbta co chceta", byleby wyłonić dwóch finalistów. Skoro w Paryżu ma być inny system rozgrywek, to się dziwię czemu włodarze polskiego ESWC nie posłuchali rad większości aktualnych finalistów, że to nie jest dobry system i powinniśmy innym sposobem wyłaniać zwycięzców. Właśnie takim, jaki obowiązywać będzie na finałach. Gracz, który pojedzie do Disneylandu będzie dzięki temu miał niezły szok, przez który najprawdopodobniej szybko odpadnie, niestety.

POWTARZAM - TO NIE JEST WINA ADMINA, SUNRISE'A, I UPRZEJMIE PROSZĘ NIE SPAMOWAĆ MACIUSIOWI, BO DOSTAJE NERWICY :)
Last edited by ShaDDy on 31 May 2010, 20:54, edited 1 time in total.
Norad
Samochodowy prawiczek

Post by Norad »

Chciałbym poinformować, że po przeczytaniu tekstu natychmiast zareagowałem bezpośrednio u organizatora. Poinformowano mnie, że taka formuła to pomyłka i zostanie ona zmieniona.

Tak też bądźcie dobrej myśli, zagracie "normalnie" ;)
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Zgadzam się z poglądami DiabloSa. Trzeba wszystko robić od początku do końca tak samo, żeby potem nie było, że ktoś miał łatwiej, a ktoś trudniej. Wiecie jak to wygląda w innych krajach? Chodzi mi o system eliminacji oczywiście.
Image
w4rLike
Jeździ konno

Post by w4rLike »

Wlasnie skonczylem rozmawiac z firma odpowiedzialna za ESWC Polska - beholder. Wszystko powinno być poprawione i finaly prawdopodobnie odbeda się na zasadach panujacych na globalnym finale w Paryzu
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Ja troszkę zmieniłem treść newsa z racji niewłaściwego zachowania co poniektórych - Sunrise'owi rosną siwe włoski powoli. naprawdę tekst nie miał dotyczyć jego osoby. I lepiej będzie, jeśli szanowna Lady Emi to przeczyta zanim zacznie jechać swojego Bogu ducha winnego admina :)
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Post by Scrappler »

sunrise to człowiek ze złota, oby nie padł z wkurwienia to będziemy mieli lidera wielkich wydarzeń, jest na to szansa. ESWC organizatorzy to raczej mają nastawienie olewatorskie nie od dzisiaj chyba?
...
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

no wlasnie już powoli pada
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Post by Scrappler »

a czy nie można olać tych zgrywusów z eswc? przecież możemy mieć wyjebane na nich i robić dobrze to co nam wychodzi, pl etc bez nich.
Sun zrobi jeszcze nie jedną zajebistą rzecz, lecz jak dostanie nóż w plecy od eswc i innych to będzie JEŻYK k**wa NR2 :(
...
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

ok, Ty mozesz miec stosunek jaki chcesz i rob pl etc bez niczyjej pomocy. slodkich snow.
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Post by Scrappler »

chyba źle mnie zrozumiałeś, patrzysz przez utarty sobie pryzmat. Ja mówię, że nie warto czasem pchać kupy z piachem pod góre, warto poczekać a słońce spali kupę a wiart rozwieje piach :D i znów jest czysta piaskownica :D
...
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

mysle ze slonce zacznie razic, wtedy kupa wleci do wozka z biedronki i odjedzie hen daleko, a my dostaniemy piaskiem po oczach :)
SuNRisE
Emerytowany Admin

Post by SuNRisE »

Chłopaki no niestety jestem zawiedziony tym co tutaj jest napisane ale są to błędne informacjie. Finał będzie zupełnie inny i licze na to że przypadnie wam on do gustu. Oficjalnie nic nie zostało podane i nie wiem skąd tutaj takie info się pojawiło , pewnie jakaś zła myśl :) Na dniach na stronie eswc.pl będzie wszystko podane.
Image
Image
Post Reply

Return to “News”