Wybory II Tura

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)

Na kogo zagłosujesz w II turze wyborów?

Poll ended at 05 July 2010, 16:31

Bronislaw Komorowski
22
31%
Jaroslaw Kaczynski
19
27%
Nie będę glosowac mimo iz mam do tego prawo
8
11%
Nie będę glosowac bo nie jestem pelnoletni
21
30%

Total votes: 70

Memorial
Doświadczony driver

Wybory II Tura

Post by Memorial »

@up
msz racje, Oprocz tegoz e był smieszny, bo smiesznie wygladał i zcesto miał wpadki to do rzadow Kaczynskiego nic nie miałem , bo tak jak już wczesniej pisałem, nie zawetował ani nie podpisał nic co by na mnie jakos wpłyneło negatywnie,

Ktos tam napisał ze ma być lepiej a nie tak samo, wiecie co, chyba wole zeby było tak samo niz nie daj Bóg gorzej.

poza tym gdy prezydent i premier sa przedstawicielami jednej partii to takie zajscie ma wiecej minusów niz plusów niestety. ale to już rozmowa na wiele wiele godzin.
Bartok
Samochodowy prawiczek

Wybory II Tura

Post by Bartok »

A ja zagłosuje na JK z prostego powodu , nie chce przyczynić się do dania monopolu na władze absolutna PO. Prze 3 lata nierządu tak zadłużyli państwo ze jak tak dalej pójdzie skończymy jak Grecja. Tak dla przykładu kiedy Pis obejmował władze dług publiczny wynosił ok 110 mld , pod koniec rządu JK spadł do 90 mimo malejących podatków, teraz natomiast wynosi ponad 200 mld . Tylko nie piszcie ze jest kryzys bo to już śmieszne jest.
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

Wybory II Tura

Post by Ludwik »

A dla mnie matematyka jest prosta:

J. Kaczynski = Lizanie dupy T. Rydzykowi (tak napisz abszt ze tak nie jest, to znajde ci te "dowody") = Brak mojego poparci i szacunku.

Nie wiem jak mozna glosowac na czlowieka, który czerpie korzysci z manipulacji (tak wszyscy sa manipulowani ale nie w takim stopniu) starszymi ludźmi. Jaruś dobrze wie ze Rydzyk zapewni mu te pareset tysiecy a może nawet wiecej glosow. A to ze Tadek okrada ludzi poprzez "dobrowolne datki", to już go g*wno obchodzi.
Image
Image
Mighty Stefan
Jeździ konno

Wybory II Tura

Post by Mighty Stefan »

Ja wole marionetkę Tuska i spokój w kraju, niż zakłamanego, rzucającego fałszywe oskarżenia maniaka, który mi mówi jakim mam być patriotą, w dodatku tak ściśle związanego z tymi czarnymi pedofilami i tak jak powiedział Ludwik - z Ojcem Prezesem. Prostlogika: Kaczyński wygra -> będzie wojna. Zawiść, Nienawiść - to są prawdziwe imiona tego przebierańca...

Pozdrawiam
Mighty "Żyd i Niepolak" Stefan
mat154
V.I.P.

Wybory II Tura

Post by mat154 »

Mighty Stefan wrote:Ja wole marionetkę Tuska i spokój w kraju, niż zakłamanego, rzucającego fałszywe oskarżenia maniaka, który mi mówi jakim mam być patriotą, w dodatku tak ściśle związanego z tymi czarnymi pedofilami i tak jak powiedział Ludwik - z Ojcem Prezesem. Prostlogika: Kaczyński wygra -> będzie wojna. Zawiść, Nienawiść - to są prawdziwe imiona tego przebierańca...

Pozdrawiam
Mighty "Żyd i Niepolak" Stefan
Lepiej bym tego nie ujął ;]
Image
ksdfan
Doświadczony driver

Wybory II Tura

Post by ksdfan »

hmm, nie pamiętam, żeby za czasów rządu Kaczyńskiego w Polsce się jakoś szczególnie źle działo. Ba, nawet wzrosła płaca minimalna i to chyba nie raz. Jestem za Kaczyńskim, bo jest bardziej "za ludźmi", tymi biedniejszymi zwłaszcza, dlatego głosuje na niego cała ściana wschodnia, zachód, któremu wydaje się, że jest bogatszy głosuje na PO, które tak właściwie reprezentuje interesy głównie pracodawców (wydłużenie wieku emerytalnego, płaca minimalna też nie idzie w górę, niektóre założenia pakietu antykryzysowego). Nie wiem dlaczego, ale jeźeli Komorowski wygra, to bardzo poważnie zacznę obawiać się o kodeks pracy. Krytykujecie Kaczyńskiego, ale prawda jest taka, że to jeden z najbardziej prawdomównych polityków, nie przypominam sobie, żeby nie spełnił jakichś ważniejszych obietnic wyborczych, w przeciwieństwie do Tuska :) I proszę nie pierdolić, żebyśmy dali szansę PO na prezydenta i premiera, bo ta szansa się może czasem w g*wno obrócić :)
Image
Ekwador
Zaczyna szaleć na ulicach

Wybory II Tura

Post by Ekwador »

Tak jak w pierwszej turze będę głosować na Komorowskiego, Kaczor jako premier już pokazał i nie chce powtórki jego powrotu do władzy w żadnym wypadku. Podpisuję się również pod słowami Mighty Stefan rekoma i nogami ;)

A tutaj jak ktoś lubi kapitana bombe wybory na wesoło :
http://www.youtube.com/watch?v=2YrA0OM0xq4
Image
snopek
Jeździ konno

Wybory II Tura

Post by snopek »

Nie jestem pełnoletni ale wszyscy w rodzinie u mnie głosują na Kaczyńskiego i zrobiłbym tak samo :) pomimo tego, że nie umie mówić (Kaczyński, nie ja...mimo iż moja dykcja to również kwestia wątpliwa).
Outsid3r
Pirat drogowy

Wybory II Tura

Post by Outsid3r »

Ja Was nie podpuszczam ale się nie pobijecie :P to tak na rozładowanie sytuacji. Co do wyborów: wybierzcie mniejsze zło, jeśli chcecie żyć w kraju, który nie będzie się wstydził za prezydenta - vote na Komorowskiego, jeśli chcecie żyć w kraju w którym na 365 dni będzie 200 dni żałoby narodowej vote na Kaczyńskiego, jeśli nie chcecie głosować to nie, ale potem nie pierdolcie że Wam się coś nie podoba. Dziękuję za uwagę.

PS. song adekwatny do hasła 4 RP. najsmutniejsze, że prawdziwy ;/
tmpl://www.youtube.com/watch?v=Vw9mbCAKF2g
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Wybory II Tura

Post by Kiciak »

stys wrote:Kaczyński nie musiał nikogo opluwac, mieszać z błotem ani naśmiewać się z nikogo - żeby zebrac tak liczny procent
wyborców.
no tak bo jarek "brat mu umarl" kaczynski zagral na wspolczuciu ludzi(w sensie idiotow) i zyskal.
ksdfan wrote: Krytykujecie Kaczyńskiego, ale prawda jest taka, że to jeden z najbardziej prawdomównych polityków
MUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA, sry ksd ale wiekszej glupoty, idiotyzmu i popierdolenia nie slyszalem. widze jesteś jednym z tych debili(sry) ktorzy uwiezyli w przemiane kaczora (o maj gad umarl mi brat jestem inny).

dla mnie wszyscy glosujacy na kaczora to banda debili sluchajacych polecen rydzyka lub latwowiernych ciulow, ktorzy mysla ze kaczor jest inny niz kiedyś bo braciszek rozpierdolil się w samolocie. gz idioci.(i tak zjezdzam innych i mam gdzies co o mnie pomyslicie mozecie nawet zp mi dac ;x)

a i jeszcze jedno - frekwencja zajebista ~55% juhu!
Image
Image
Image
Sanford
Jeździ konno

Wybory II Tura

Post by Sanford »

JPD-le. Polacy to jednak ciemny narod. Nie pamietaja jak było fatalnie za Kaczora. Ale coz wymagac od ludzi po szkole podstawowej. I jeszcze jedno-jak czytam te posty ze Kaczynski tak dużo zrobil, ze się zmienil to zygac mi się chce na Wasza naiwnosc.

Naszym celem jest być w sercu Europy, a nie w jej narozniku. W wyborach oddaj swoj głos na:

BRONISLAWA KOMOROWSKIEGO

Image
ksdfan
Doświadczony driver

Wybory II Tura

Post by ksdfan »

k**wa mać, ja wcale nie twierdzę, że on się zmienił. jego rząd wcale nie był tak zły, ciemny ludu oglądający tvn. Za rządów Kaczyńskiego była niesamowita, niespotykana wcześniej nagonka medialna na rząd. Zbiednieliście za jego rządów? Pozamykali was w obozach? TYLKO I WYŁĄCZNIE MEDIA WMÓWIŁY WSZYSTKIM JAKI TO JEGO RZĄD BYŁ BE. Dla mnie rząd PO jest gorszy: bezczynność, wzrost bezrobocia, wsparcie dla pracodawców bez myślenia o robotnikach. Chcecie być zajebiści to se głosujcie na Komora.
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Wybory II Tura

Post by Kiciak »

a i jeszcze jedno, kaczor lezacy na wawelu był prezydentem wawy, to ciekawe ze i on i jego brat jarek przegrali w warszawie i w tych i w wyborach 5 lat temu ciekawe dlaczego. może dlatego ze warszawiacy poznali czym sa rzady kaczynskiego ?
Image
Image
Image
Mike
Pirat drogowy

Wybory II Tura

Post by Mike »

Ja bym mógł wybrać Komorowskiego, tylko, że niestety mam jeszcze 17 :P
Nie będę mówił za dużo o Kaczyńskim, bo to i tak dużo faktów jest w/w napisane. Powiem jeszcze, jak ja nie rozumiem, czemu mają powody Kaczyńskiego wybrać, skoro miał tyle tych wpadków. Cóż, gdyby nie te mohery słuchały jego obiecanki-cacanki, że się zmienił itd...
rugger
Doświadczony driver

Wybory II Tura

Post by rugger »

Jak zawsze, zero normalnej dyskusji, w większości wyzwiska, straszenie, wyszydzanie, chęć kompromitacji drugiej osoby bo ma inne poglądy. Za dużo odnosimy się do sfery personalnej, za mało do programów, które jak sądzę znają tutaj 2 osoby. Chociaż chyba mało osób zna program Komorowskiego bo nie wiem czy taki w ogóle jest ; O

Śmieszy mnie argument przemiany. Nie ma czegoś takiego jak przemiana w poglądach dot. państwa. Może być tylko zmiana uprawiania polityki, wyrażenie większej chęci współpracy, zmiana retoryki. W waszych postach można wyczytać tylko jedno: straszenie Kaczyńskim, 4RP, nie popartymi żadnymi ale to żadnymi argumentami, bo w większości jak myślę nie wiele wiecie (być może my nie wiemy) a jedynie usłyszeliście.

http://teczki.obserwowani.pl/8561.html

Sanford narożnik nie zawsze jest zły : > zależy jak się go wykorzysta ; )

pozdro i dzięki za wiele wyzwisk pod moim adresem !
Lox
Moderator

Wybory II Tura

Post by Lox »

Sanford wrote:JPD-le. Polacy to jednak ciemny narod.
tak tak. wierzą ślepo w to co gadają media i nie mają własnego zdania. a potem się dziwić, że każdy tylko narzeka na kaczyńskich, 4 rp, moherowy elektorat i tak dalej.
Last edited by Lox on 22 June 2010, 9:28, edited 1 time in total.
rugger
Doświadczony driver

Wybory II Tura

Post by rugger »

Kiciak wrote:a i jeszcze jedno, kaczor lezacy na wawelu był prezydentem wawy, to ciekawe ze i on i jego brat jarek przegrali w warszawie i w tych i w wyborach 5 lat temu ciekawe dlaczego. może dlatego ze warszawiacy poznali czym sa rzady kaczynskiego ?
W Warszawie może i tak ale w mazowieckim już niestety nie : (
Abszt
Pirat drogowy

Wybory II Tura

Post by Abszt »

Ludwik' wrote:A dla mnie matematyka jest prosta:

J. Kaczynski = Lizanie dupy T. Rydzykowi (tak napisz abszt ze tak nie jest, to znajde ci te "dowody") = Brak mojego poparci i szacunku.
A po co mam pisać? Akurat Tobie wierzę, bowiem poprzez Twoje wypowiedzi w grze czy na tym forum bez problemu można stwierdzić, że jesteś tysiąc razy inteligentniejszy niż takie Majkele czy Outsid3ry.
Piszesz zresztą o TWOIM braku poparcia i szacunku a nie usilnie wmawiasz coś czego np nie ma. Polityka to bagno. Kaczyński wie, że wielu wyborców ma wśród ludzi starszych, więc tam "uderza".

Nie wiem tylko skąd się bierze u niektórych z Was, że KAŻDY, kto oddaje głos na Kaczyńskiego jest "ciemnym moherem". Bo co? Bo żyje inaczej niż Wy i ma inne poglądy od Waszych (których nie zmienia i trzyma się ich przez długi czas, zamiast lawirować między tym co przyniosłoby im korzyści).Rydzyk dla mnie to dno. On nie ma nic wspólnego z wiarą, a najśmieszniejsze jest to, że większość z Was opluwających Kościół ocenia tę instytucję wyłącznie przez Radio Maryja i Rydzyka. Więc też takie argumenty, gdzie wrzuca się KAŻDEGO wyborcę prawicy do jednego worka jest czymś więcej niż głupotą.

Niektórzy z Was piszą jak to było, gdy J. Kaczyński był premierem. Owszem, nie było cudnie, bo zapomniał, ze jest szefem rządu i MUSI się zachowywać stosownie, ale przede wszystkim zachowywał się tak, gdy atakowano jego brata. Nie zawsze, ale w dużej mierze tak było. Do tego niektórzy z Was plujących jak to było źle za rządów premiera Kaczyńskiego miała tyle lat, że na pewno interesowali się polityką i pamiętają co takiego robił.

Sanford napisał: "Naszym celem jest być w sercu Europy, a nie w jej narożniku". Wiesz jednak wolałbym aby polska była w narożniku, ale decydowała o swoim losie sama niż aby maczały w tym ręce Ruscy.

A i powtórzę: co ma tak wspólnego z liberalizmem Komorowski, skoro ostatnio podpisana nowela ustawy godzi w twoją i moja prywatność? Chyba powinno być odwrotnie?
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Wybory II Tura

Post by Kiciak »

Abszt zgadzam się z toba w jednej kwesti, ci co atakuja kosciol przez pryzmat rydzyka do debile. ja kosciol uwazam za kupe g*wna z innych powodow(wlasciwie nie tylko kosciol tylko ogolnie wiare i to każda).
Image
Image
Image
Bartok
Samochodowy prawiczek

Wybory II Tura

Post by Bartok »

Prawda jest taka ze nagonka na Pis wzięła się z zmian jakie wprowadzali. Chodzi mi tu głownie o spadek korupcji ( o 90%, jak dla mnie to od hooya, przy tym napędzało to znacznie gospodarkę), czy rozliczanie się z komuna. Dobrym przykładem są tu Czechy które zaraz po obaleniu komuny dali kopa w dupę darmozjadom i maja dziś tego efekty.

Podajcie jakieś konkrety przemawiające za Korowskim i PO , jak narazie tylko potraficie opluwać, gdzie jest ta ynteligencja?????
Post Reply

Return to “Off-Topic”