Trasy By SenNocy
- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
Trasy By SenNocy
Mi się mapy podobaja, sa może trochę nie fajne wygladem ale dobrze się kieruje, fajnie się driftuje itp.
Trasy By SenNocy
drifty na speedach[K&D]sonny wrote:Mi się mapy podobaja, sa może trochę nie fajne wygladem ale dobrze się kieruje, fajnie się driftuje itp.
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
Trasy By SenNocy
autor pisal
ze robi trasy gdzie trzeba "umyslnie hamowac"
było kilka momwntow do zowlnienia mocnego no to lostry drift na zakret i jazda
sry ze brzydko napisalem ale za dużo z kolegami wypilem ;/
ze robi trasy gdzie trzeba "umyslnie hamowac"
było kilka momwntow do zowlnienia mocnego no to lostry drift na zakret i jazda
sry ze brzydko napisalem ale za dużo z kolegami wypilem ;/
Trasy By SenNocy
Toby, zauważyłem że niestety nie potrafisz dobrze przeczytać słowa "FAJF". Mam dla Ciebie pewną propozycję, z której lepiej żebyś skorzystał, jeżeli tylko masz pieniądze na podręczniki oraz zeszyty i długopis, proszę CIę idź wreszcie do szkoły aby rozróżniać literkiToby wrote:Najpierw się nauczcie z tym twoim Fajfusem jeździć.. :F
LUB
Zainwestuj w wizytę u okulisty. Bo bardzo możliwe że potrzebne Ci już są takie szkła, jak denka od butelek po Heinekenie
A tak btw, jeszcze proszę Cię o Repke TWOJEJ megaultraprowykoxanej jazdy na trasie "Hockolicious".
No chyba, że takich demek nie posiadasz lub nagrać ich nie potrafisz, to dam Ci spokój
Pozdrawiam
(Dodano 16 sieprpnia 2010, 16:48)
A jeszcze jedno.Toby wrote:Tja, ale wtedy wiedziałem, że jestem słaby, a nie podporządkowywałem sobie graczy..SenNocy wrote: ty tez kiedyś jeździłeś tak albo gorzej....
Chodzi mi o wypowiedź Barthezza z tym dostosowywaniem mapki..
Czy autorzy map w TrackManii robili mapy tak, jak chcieli gracze, czy według własnego uznania?...

Trasy By SenNocy
każdy na poczatku robi mapki wg. swojego uznania, ale chyba nie w tym rzecz, bo kazdemu chodzi o to, zeby zdobyc jak najwieksze grono fanow, nie? a zeby miec fanow, trzeba robić mapki dla nich, nie dla siebie 
Trasy By SenNocy
i tak i nie...każdy autor ma swój styl, jednak czasami trzeba od niego odbierz i trochę pogłówkować...to raz, a dwa to zrób parę dobrych tras (najlepiej mini) i o twoich trasach "będzie się mówić"Czy autorzy map w TrackManii robili mapy tak, jak chcieli gracze, czy według własnego uznania?...
AUDIO Onkyo 307 + Onkyo 406 + Kef C7 + Kef C6 + Jbl ES 250 PW + stare surroundy

Trasy By SenNocy
Recepta na te wszystkie spory jest prosta: za słabo jeździcie, aby zrobić dobrą trasę. Ja też kiedyś preferowałem (i robiłem) mapki tego typu, a moją reakcją na techy było "omglol". Niedługo jednak zaczniecie lepiej jeździć (polecam ten poradnik: http://www.youtube.com/watch?v=MBR51-Ft ... re=related [zmieńcie położenia hamulca ze strzałki na np. shift]) i innym okiem spojrzycie na wasze aktualne "dzieła". Wcześnie zaczynacie, może będą z was dobrzy mapmakerzy i chwała wam za to, ale jak na razie nie oczekujcie dobrych opinii i nie wstawiajcie tutaj wszystkich swoich tworów 
Trasy By SenNocy
jedna z mądrzejszych i subiektywnych odpowiedzi chyba jaka tu padła, pfff wreszcieCappy wrote:Recepta na te wszystkie spory jest prosta: za słabo jeździcie, aby zrobić dobrą trasę. Ja też kiedyś preferowałem (i robiłem) mapki tego typu, a moją reakcją na techy było "omglol". Niedługo jednak zaczniecie lepiej jeździć (polecam ten poradnik: http://www.youtube.com/watch?v=MBR51-Ft ... re=related [zmieńcie położenia hamulca ze strzałki na np. shift]) i innym okiem spojrzycie na wasze aktualne "dzieła". Wcześnie zaczynacie, może będą z was dobrzy mapmakerzy i chwała wam za to, ale jak na razie nie oczekujcie dobrych opinii i nie wstawiajcie tutaj wszystkich swoich tworów
Trasy By SenNocy
Tylko nie shift 
szift jest za duży
znajdzcie se lepiej klawisz wielkosci strzalek, ja np. mam hampel na E 
btw. Prosiles mnie o czas na hocku.. No coz, taki bez pwrslide'u w lewo, a zamiast niego najprostszy drift to pb. 56.8x
oczywiście moglbym jutro nad nim na chwile usiasc i pocisnac na 55, ale wole potrenic na rekru do teamu
szift jest za duży
btw. Prosiles mnie o czas na hocku.. No coz, taki bez pwrslide'u w lewo, a zamiast niego najprostszy drift to pb. 56.8x
oczywiście moglbym jutro nad nim na chwile usiasc i pocisnac na 55, ale wole potrenic na rekru do teamu
Trasy By SenNocy
Toby, nie zdajesz sobie sprawy, że chrzanisz bez sensu? Shift jest za duży - dobre.
Posłuchajcie Cappyego, dobrze chłopaczyna radzi. Większość ludzi się z ów poradnika uczyła, w tym chociażby ja, bóg wie, który z botów, więc tak: Zaczniecie jeździć lepiej, zaczniecie dostrzegać piękno techów.
btw: 55 to też słaby czas na Hocku.
Posłuchajcie Cappyego, dobrze chłopaczyna radzi. Większość ludzi się z ów poradnika uczyła, w tym chociażby ja, bóg wie, który z botów, więc tak: Zaczniecie jeździć lepiej, zaczniecie dostrzegać piękno techów.
Trasy By SenNocy
Wreszcie wypowiadają się takie osoby, jakich oczekiwaliśmy na tym forum.
Cappy oraz iam doskonale podsumowali całą sprzeczkę o trasach i naszej jeździe, czy złe czy dobre. Właśnie takiego poziomu rozumowania szukałem tutaj!
BTW, wszyscy którzy pisali swoje czasy na Hocku i innych mapach proszę o replaye na GG, ponieważ chwalić się a pokazać to różnica.
Z góry dziękuję
Fajf
Cappy oraz iam doskonale podsumowali całą sprzeczkę o trasach i naszej jeździe, czy złe czy dobre. Właśnie takiego poziomu rozumowania szukałem tutaj!
BTW, wszyscy którzy pisali swoje czasy na Hocku i innych mapach proszę o replaye na GG, ponieważ chwalić się a pokazać to różnica.
Z góry dziękuję
Fajf

Trasy By SenNocy
Ech.. jezdzilem na nim na serwie.. Wiem, ze wtedy tez się repy zapisuja, ale jedyny, który mi się wyswietla, to 57.2 =...=
No coz, może dziś bd mial czas na hocka..
No coz, może dziś bd mial czas na hocka..
Trasy By SenNocy
DokładnieFajf wrote:Wreszcie wypowiadają się takie osoby, jakich oczekiwaliśmy na tym forum.
Fajf
- [K&D]sonny
- Doświadczony driver
Trasy By SenNocy
Dalem ci na pw moj czas razem z repem z tej twojej trasy
57.01
(Dodano 17 się 2010, 14:48)
dasz repa jak ty walnales te swoje "54" ? skoro mowisz ze 55 to slabe
przed wczoraj siedzialem godzine, bez ogladania jak inni jechali hocka i na poczatku bilem po 1 minuta 10 sec najlepiej
po pol godziny bilem poniżej 1minuty
po godzinie 57.01
jak bym jeszcze dluzej trenowal - na pewno bym pobil czas hocka, bo dopsyc dobrze jeździć umie
57.01
(Dodano 17 się 2010, 14:48)
imho jak już się jebnie 56.6x to jest dobry czas na hocku bo wiekszosc ludzi takie bijeiam wrote:
przed wczoraj siedzialem godzine, bez ogladania jak inni jechali hocka i na poczatku bilem po 1 minuta 10 sec najlepiej
po godzinie 57.01
jak bym jeszcze dluzej trenowal - na pewno bym pobil czas hocka, bo dopsyc dobrze jeździć umie
- Jack Bauer
- Moderator
Trasy By SenNocy
Granica przyzwoitości na hocku to poniżej 56 sekund, poniżej 55 to dobry czas.[K&D]sonny wrote:
imho jak już się jeb** 56.6x to jest dobry czas na hocku bo wiekszosc ludzi takie bije
po godzinie 57.01
Nie muszę widzieć powtórki Iam, żeby wiedzieć, że zszedł poniżej 55 sekund.
Najlepsi gracze na polskiej scenie już takie czasy osiągnęli.
Trasy By SenNocy
E nienie, ja teraz nie gadam, że ja jakiś bot, czy coś, bo nie jestem... 56 to JEST czas słaby, bo to chyba oczywiste, jak wr 54 niskie? Sam nie wiem, kiedy jeździłem Hocka, dopiero mi lapek wrócił z naprawy, to raz przejechałem i 55.54. Pewien jestem, że 54 już zrobiłem, ale to po w cholerę długim treningu. Teraz jestem lepszy, niż wtedy, więc sądzę, że pod dedi dałbym radę zrobić czas.
Ale koniec spamowania, więc reasumując:
By robić dobre trasy, trzeba potrafić jeździć, bo wtedy wie się, jaką sekwencję zakrętów stworzyć i jak je do siebie dopasować, by jechało się płynnie, a zarazem by tor jazdy, aby osiągnąć świetny czas był jak najtrudniejszy, bo co za frajda robić dobry czas na trasie, która jest słaba i nijaka?
Ale koniec spamowania, więc reasumując:
By robić dobre trasy, trzeba potrafić jeździć, bo wtedy wie się, jaką sekwencję zakrętów stworzyć i jak je do siebie dopasować, by jechało się płynnie, a zarazem by tor jazdy, aby osiągnąć świetny czas był jak najtrudniejszy, bo co za frajda robić dobry czas na trasie, która jest słaba i nijaka?
Trasy By SenNocy
Tutaj mata mój rep z Hocka 55.30 (moje pb to okolice 55.1x, ale nie mam żadnego repa): http://www.speedyshare.com/files/238405 ... Replay.gbx
Chętnie potestuję wasze nowe trasy
Chętnie potestuję wasze nowe trasy
Trasy By SenNocy
przed chwilą zrobiłem za jakiś czas wrzucę tutaj to przetestujesz
ale wydaje mi się ze jest średnia albo słaba jak wszystkie moje trasy teraz... chodziarz się teraz postarałem...
nie wiem zobaczymy jak ją ocenisz
Edit: Sprawdz to:
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 70369#auto
(Dodano 17 sieprpnia 2010, 19:29)
Przetestuje ktoś up? i powie co tam jest dobre a co do zmiany?
(Dodano 17 sieprpnia 2010, 19:30)
Edit: Sprawdz to:
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 70369#auto
(Dodano 17 sieprpnia 2010, 19:29)
(Dodano 17 sieprpnia 2010, 19:30)
Trasy By SenNocy
w 20s, po co tyle tych billboardow? zeby w nie nie walnac, musze hamowac ;f ale powiem Ci, ze jest sukces! zakret na platformie (podjazd > zakret > zajazd) jest do driftu
wczesniejsze sa za szerokie, zreszta pozniejsze tez.. Poza tym, po co tyle prostych? Ile na tej mapce minutowej jest zakretow? mniej niz 10 ;/ wiecej zakretow, mniej prostych
Podsumowujac, widac poprawe, za ten zakret z driftem daje 3/10 
Trasy By SenNocy
DziękiBarthezz wrote:w 20s, po co tyle tych billboardow? zeby w nie nie walnac, musze hamowac ;f ale powiem Ci, ze jest sukces! zakret na platformie (podjazd > zakret > zajazd) jest do driftuwczesniejsze sa za szerokie, zreszta pozniejsze tez.. Poza tym, po co tyle prostych? Ile na tej mapce minutowej jest zakretow? mniej niz 10 ;/ wiecej zakretow, mniej prostych
Podsumowujac, widac poprawe, za ten zakret z driftem daje 3/10