Wielka Piłka według nas !

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Locked
Lewy
V.I.P.

Post by Lewy »

Ja powiem tylko tyle, że spodobał mi się jeden wpis na babol.pl "Różnica między polską a włoską piłką jest taka, że Lech pewnie dostanie po tym meczu grad pochwał, a Juventus zostanie przez włoską prasę skrytykowany.
" Już w studiu po meczowym wychwalają jaki to Lech zagrał świetny mecz. g*wno a nie świetny mecz. Prowadząc 2 - 0 w pierwszej połowie gdyby wygrali ten mecz można by ich wychwalać i mówić, że zagrali świetnie. Takie wychwalanie powoduje, że potem te wszystkie zespoły są rozpuszczone i grają jak grają.

3 bramka dla Lecha piękna.
Majkel
Lubi ostrą jazdę

Post by Majkel »

remis ze swiatowa drużyna to zawsze jest swieto narodowe ;p nie oszukujmy się, ale jak na poziom polskiej ligi to sukces :) Polska za dużo wymaga od swoich wychowankow (btw. Polak jakos gola nie strzelil dzisiaj gola ;d)
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

1. Nie spodziewałem się, że Lech strzeli dzisiaj cokolwiek. Dlatego gratuluje remisu.
2. Juve nie jest w najwyższej formie.
3. Kotorowski i Arboleda nie pokazali się dzisiaj z dobrej strony. Przy pierwszej i drugiej bramce zachowywali się, jakby bali się piłki.
4. Znowu Lech nałapał dużo głupich kartek. W kolejnym meczu będą muszą się pilnować.
5. Thibamba powinien pożegnać się z Lechem. Katastrofa transferowa.

@Lewy To o tym wychwalaniu to szczera prawda. Niedługo będzię się naszym zawodnikom gratulować tego, że wyszli na boisko. To jest ich obowiązek biegać bez ustanku 90 minut i nie otrzymywać pochwał.
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Nie wiem czemu niektórzy podniecają się grą Ibrahmovica. Piłkarzem jest jednoligowym, potrafi sobie radzić tylko we Włoszech. A żeby nie poradzić sobie w słabiutkiej lidze hiszpańskie (gdzie liczą się tylko Barcelona i Real , to w ogóle gratulacje). Za słaby na ligę hiszpańską, nie mówiąc już o premiership skąd by uciekł po miesiącu.
Co do Ligi Mistrzów odniosę się do jeszcze jednego meczu: United 0:0 Rangers. Żenada na całego... jeszcze Valencia już chyba nie zagra... ja pierdzielę... a Cwelsi grają coraz lepiej, szykuje się drugi rok bez mistrzostwa :(

Co do meczu Lecha: nie rozumiem podniecania się takim wynikiem. Powinni jeszcze graczy opi***** że stracili dwubramkowe prowadzenie.
IMO gratki dla poznaniaków i mam nadzieję, że w dalszych meczach będą grać jeszcze lepiej.

a i żal mi kibiców legii. nawet od krakusów słyszałem, że kibicują POLSKIEMU klubowi. i nie musieli wywieszać transparentów jakich to oni qmpli z "wielkiego" juve mają... brawo. a potem się dziwita, że legii pół polski nie cierpi.

ciekawe ilu z wiernych kibiców (nie mylić z panami prosto ze siłowni) wie o "zgodzie" z legią ^^
Image
Image
Lox
Moderator

Post by Lox »

Outsid3r wrote:Za słaby na ligę hiszpańską, nie mówiąc już o premiership skąd by uciekł po miesiącu.
za bardzo "gloryfikujesz" swoją ukochaną premiership. każda liga ma po prostu inną specyfikę gry. nie każdy piłkarz, choćby i najlepszy, jest na tyle uniwersalny, żeby błyszczeć w każdej z nich.
Jeździ konno

Post by Offline »

aha out widze ze jesteś obeznany. W angli tylko chelsea, Man utd, totenham, Man City, AV i arsenal się liczą. W hiszpani Atletico Madryt, Sewilla, Valencia, Barca, Real i Villarreal. Wszystkie te drużyny może oprócz Villareal poradziłyby sobie z City, totenhamem i AV. Nie rozumiem twojego rozumienia out o premiership i innych ligach weź popatrz i oglądnij jakiś mecz z La ligi. A co do chealsi to narazie wszystkich w angli jedzie z palcem w d*pie i pewnie zmierza bo mistrza już na początku.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

bo out uwaza ze skoro dwie druzyny sa po za zasiegiem reszty to liga slaba^^ nie pomysli o tym ze to nie reszta ligi jest slaba tylko ze barca i real sa tak zajebiste ;p
Image
Image
Image
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ludwik »

Outsid3r wrote:Za słaby na ligę hiszpańską, nie mówiąc już o premiership skąd by uciekł po miesiącu.
10 ostanich tytulow Ligi Mistrzow:
2000 Real Madryt
2001 Bayern Monachium
2002 Real Madryt
2003 AC Milan
2004 FC Porto
2005 Liverpool F.C.
2006 FC Barcelona
2007 AC Milan
2008 Manchester United F.C.
2009 FC Barcelona
2010 Inter Mediolan

Słaba Hiszpania:4 tytuly
Włochy: 3 tytuły
Mega, super, zajebista Premiership:2 tytuły ;/
itd.

rzeczywiście w tak mocnej lidze z takimi zespołami, moglby sobie nie poradzic.
Image
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

tak samo mozna napisac Ludwik o zespolach, które doszly do cwiercfinalow LM, a nie o samych zdobytych tytulach... i co wychodzi? (w tym samych latach, ktore podales)

Słaba Hiszpania: 21 zespolow
Włochy: 15 zespolow
Mega, super, zajebista Premiership: 26 zespolow :)
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ludwik »

damianhhh wrote:tak samo mozna napisac Ludwik o zespolach, które doszly do cwiercfinalow LM, a nie o samych zdobytych tytulach... i co wychodzi? (w tym samych latach, ktore podales)

Słaba Hiszpania: 21 zespolow
Włochy: 15 zespolow
Mega, super, zajebista Premiership: 26 zespolow :)
Pisałem to zeby pokazac ,ze liga angielska nie jest tak bardzo w przodzie przed innymi ligami jak się Outsiderowi wydaje.
To pokazuje tylko, ze ligi sa w miare wyrownane. I nie jest tak za w hiszpanskiej czy wloskiej ktos jest gwiazdą, a w angielskiej by sobie nie poradził.
Image
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Co do gwiazdorstwa: napisałem to tylko do jednego konkretnego przypadku. A zobaczcie np. na Eto'o: zawodnik baaardzo wszechstronny i o nim nie powiem, że jest jednoligowcem. Poza tym znawcy luknijcie na tabele lig z ostatniego roku... Barca i Real miały taką przewagę nad trzecią Valencią, że już na 9 kolejek przed końcem sezonu mogli jechać na wakacje...
Teraz zobaczcie na Premiership: walka non stop, gdzie każdy może wygrać z każdym. Przykład Newcastle, jednego z kandydatów do spadku: najpierw baty na Old Trafford, a potem spuszcza wpierdziel Aston Villi, która ma aspiracje do top3...
@Ludwik: zamiast patrzeć tylko na zwycięzców to spójrz tak jak napisał Shadow ile która z lig miała przedstawicieli w poprzednich sezonach. PL ma więcej przedstawicieli niż reszta razem wzięta...

A i jeszcze jeden dowód na to że Anglia jest jakieś 20 lat przed innymi: mianowicie prawa do transmisji. W Anglii za sam awans do pierwszej ligi można zarobić pieniądze, równe rocznemu budżetowi. Biedniejsi jakoś nie protestują i grają. Nie ma problemu, żeby jednego dnia zrobić mecz United - Arsenal i Chelsea - Liverpool... w hiszpanii już przed sezonem bodajże ktoś z Sevilli powiedział, że liga w której dwa kluby zarabiają 100 razy więcej niż pozostali nie ma sensu... i pomyślą nad strajkiem.
A Barcelona i Real o jednej porze na mecz wybiegają TYLKO na Gran Derbi...

ps. to że uwielbiam premier league, nie znaczy, że nie oglądam ( w miarę możliwości) innych lig, np. niemiecka czy francuska są bardzo ciekawe.
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

Out nie wybiegaja w tym samym czasie nie tylko wtedy gdy jest gran derbi - mecze ostatniej kolejki rozzgrywane sa w tym samym czasie(jak nie wiesz co mowisz - nie mow). po 2 tak jak powiedzialem to ze barca i real sa tak daleko z przodu to nie wina tego ze cala liga jest suaba tylko dlatego ze te dwa zespoly sa na innej planecie. najblizszy przyklad - zwyciestwo atletico madryt z interem w superpucharze? to dosc znaczace zwyciestwo nie? a co do tego ze pkt mozna stracic w lidze z każdym to dla mnie zaden argument. w 1 kolejce real zremisowal bezbramkowo z mallorca, a w drugiej kolejce barcelona przegrala(:<) 2:0 u siebie z herculesem który dopiero co awansowal do primiera division! dlatego twoje argumenty sa do dupy dziekuje dobranoc :>
Image
Image
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Out nie wybiegaja w tym samym czasie nie tylko wtedy gdy jest gran derbi - mecze ostatniej kolejki rozzgrywane sa w tym samym czasie(jak nie wiesz co mowisz - nie mow).
Ehh... nie mówie o ostatniej kolejce tylko ogólnie.
Liga jest słaba bo Real i Barcelona transmisje sprzedają we własnym zakresie... czyli np. za Gran Derbi dostają po 25 mln ojro, a za normalny np. 5 mln ojro (liczby przykładowe, nie znam się, chcę pokazać ogólną skalę) a taki np. Villareal dostaje za mecz 0.5 mln ojro... i odległość się powoli zwiększa... Równie dobrze Real i Barcelona mogliby rozegrać między sobą cała ligę...
co do meczu z Herculesem - wyjątek potwierdza regułę.

a atletico wygrało z interem bo: *zagrało dobrze, *inter bez mourinho znów stanie się starym interem - mocny na własnym podwórku w europie ćwierćfinał i tyle.
Image
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

wyjatek potwierdza regule - ile razy to slyszalem gdy komus brakowalo argumentow^^

inter to przecie zwyciesca lm i z tak slaba drużyna ze slabej ligi hiszpanskiej powinien sobie poradzic z palcem w d*pie przecie to jest inny poziom. a benitez pierwszakiem nie jest przecie wie jak wygrywac lm przeie zrobil to z liverpoolem. twoje argumenty nie trzymaja się ogolnej kupy i wiesz ze nie masz racji h3h3h3
Image
Image
Image
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

Oczywiście że Liga Angielska >>>> Liga Hiszpańska

Mimo że real nic nie wygrał, w poprzednim sezonie zarobił najwięcej :)

pozdrawiam :P
Image Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

oddo wrote:Mimo że real nic nie wygrał, w poprzednim sezonie zarobił najwięcej :)
Jak się prowadzi politykę klubu z hasłem "99 ojro za koszulkę" to wiesz... ;p na samym Ronaldo zarobili więcej niż na grze w CL ;]

@Kiciak: zobacz na Chelsea: po odejściu Mourinho przez rok-dwa g*wno znaczyli, pół składu chciało odejść. Tak samo pewnie stanie się z Interem. Przecież Mourinho tylko poukładał zespół. Teraz znów staną się europejskim średniakiem. :)
ew.: przykład Bayern "Arjen Robben" Monachium -> bez Robbena pewnie odpadną w fazie grupowej i tyle... ;p
wyjatek potwierdza regule - ile razy to slyszalem gdy komus brakowalo argumentow^^
ofc nie mam nic przeciwko, żeby teraz na Camp Nou wygrywał każdy (więcej: chciałbym tego) no ale jak nazwiesz to, że Barcelona na 100 meczów na swoim stadionie jest w stanie wygrać 99 (w tym jednym wszyscy zawodnicy zapomnieli o meczu...). reguła to to nie jest ^^

ps. polecam: http://xn--pikanona-7ob89c.tv/news/2010 ... orts-team/ i teraz cwaniaczki powiedzcie, że w Forbes się nie znają :P
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Outsid3r wrote: ps. polecam: http://xn--pikanona-7ob89c.tv/news/2010 ... orts-team/ i teraz cwaniaczki powiedzcie, że w Forbes się nie znają :P
Jesteście zajefajni w swoich wywodach.
Chciałbym się tylko dowiedzieć, ile zadłużenia ma ManU oraz Barca, Real i Inter. Dziękuje, dobranoc.

Aha ten bilion to nie bilion tylko miliard wg. angielskiego nazewnictwa :wink:
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Zbakany wrote:
Outsid3r wrote: ps. polecam: http://xn--pikanona-7ob89c.tv/news/2010 ... orts-team/ i teraz cwaniaczki powiedzcie, że w Forbes się nie znają :P
Jesteście zajefajni w swoich wywodach.
Chciałbym się tylko dowiedzieć, ile zadłużenia ma ManU oraz Barca, Real i Inter. Dziękuje, dobranoc.
Czy Ty przeczytałeś co to za ranking? On pokazuje RZECZYWISTĄ WARTOŚĆ a nie ZADŁUŻENIE klubów... dziękuję dobranoc. czytanie ze zrozumieniem (nie) boli. ;)
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Post by Jack Bauer »

Przecież ja się odniosłem do rankingu, żeby porównać zadłużenie a wartość. Nigdzie nie napisałem, że ten ranking to szit i nie uwzględnia zadłużenia. Chciałem się tylko dowiedzieć ile te kluby mają długów, tyle. Nie wiem jak ty czytasz mój post.
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

Post by Outsid3r »

Zbakany wrote:Przecież ja się odniosłem do rankingu, żeby porównać zadłużenie a wartość. Nigdzie nie napisałem, że ten ranking to szit i nie uwzględnia zadłużenia. Chciałem się tylko dowiedzieć ile te kluby mają długów, tyle. Nie wiem jak ty czytasz mój post.
Manchester ma tyle długów, że strach się bać. A wszystko przez Jankesów ;x nie wiem jak to jest w innych klubach bo z deczka mi to dynda, ale w zasadzie nie ma klubów bez długów mniejszych czy większych... zresztą zobacz to:
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/pre ... tory.shtml
no mam nadzieję, że już to sobie wyjaśniliśmy ;)
Image
Image
Locked

Return to “Off-Topic”