Hmm może po kolei
Skill
Szczerze powiem że żadnej z tych map nie znam bo techów nie jeżdżę, ale na pi razy oko wygląda to dobrze
MediaTracking
Zdecydowanie zbyt chaotyczne kamery, miejscami dostawałem lekkiego oczopląsu (szczególnie pod Sabaton). I podpisuję się pod Potmanem, urywane kamery również biją w oczy.
Montaż
Tutaj nie było jakichś większych niedoróbek czy zaniedbań, choć ogólnie jestem za schematycznym przejściem charakterystycznym dla danego filmu (vide "Paweł Skill Video", "Baser Skill Reign", "Special Polish League" bądź "Above Average Noobs").
Efekty 2D/3D
Cholernie nieczytelne napisy (poza tymi z intra) nawet w wersji HD, do tego nieco nielogicznie porozmieszczane. Odnośnie efektów jeszcze napiszę conieco poniżej, w notkach ogólnych.
Muzyka
Podciąłbym sobie gałąź na której siedzę, gdybym powiedział że muzyka mi nie pasuje. Lubię te klimaty i tutaj wyrazy uznania dla autora za gust
Ogólnie jednak wieje nudą, oczy bolą, pozostaje niesmak. Stać cię Pyszo na więcej
Zauważam jeszcze jedno - tendencja spadkowa jeśli chodzi o efekty graficzne robione w Sony Vegas czy Adobe After Effects. Po wypaśnym Above Average Noobs ludzie chyba przestraszyli się tak wysokiego poziomu, który ten film reprezentuje, że zamiast nawiązać rywalizację to odwracają kota ogonem i nawołują do upraszczania filmów do anorektycznego pod względem jakości wizualnej poziomu z początków zabawy z filmami na polskiej scenie TM.
Dla tych, co twierdzą że w skill video liczy się tylko skill - do cholery jasnej, ile razy można oglądać to samo? Zmienia się tylko bohater główny i zakręty które pokonuje (ewentualnie muzyka, choć i tu nie zawsze - vide "Done with the Compas" Rise Against, wykorzystane w "John Skill Video" i "Above Average Noobs", oba zresztą wyprodukowane bądź współprodukowane przez szyma). Otoczka wizualna pomaga dodać charakterystycznego posmaku danego filmu (by rozróżnić np. film o Baserze od filmu o Foxym), rozwiewa nieco tę nudę która wieje od czysto skillowego video i po prostu uprzyjemnia oglądanie.
Dlatego apeluję do wszystkich tworzących filmy - nie bójcie się oprawiać swoje dzieła w graficzne dodatki!