Zajebisty konkurs
Zajebisty konkurs
nie ma co sprawdzac, nie mowi się "you are welcomed" w tym wypadku.Lexiu wrote:DobraJakub wrote:you are welcome. nie welcomed.Lexiu wrote:Jakub weź mnie nie załamuj na wstępie spamwieczora. Gdzie ty tam błąd widzisz?
To teraz sprawdź sobie choćby tutaj http://translate.google.com/# i zobacz co znaczy jedno a co znaczy drugie.
PS
Toby, to... hm... MIŁE z twojej strony
Zajebisty konkurs
Lex - ładna robota z niewygodnymi dla Ciebie postami 
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Zajebisty konkurs
Toby byłsnął angielskim, tym razem podpisuję się pod jego podpisem 
Mała korekta:
Mała korekta:
Witamy (i zapraszamy), chyba składniej brzmi, co?you are welcomed (and invited) - jesteś zapraszana (zapraszamy Cię)
Discord: vanitasss
Zajebisty konkurs
WTF? welcome- zapraszac? Od kiedy?Toby wrote:welcome - zapraszać(to dla nupaczy)
you are welcome - noł prablem albo proszę bardzo
you are welcomed (and invited) - jesteś zapraszana (zapraszamy Cię)
Samemu mi się rozpisywać nie chce, ale za to znalazłem takie coś:
"You are welcomed" jest teoretycznie poprawne, ale po prostu się tak nie mówi, w żadnej sytuacjiThe two phrases have different meanings.
The proper phrase, "You are welcome" says that the person is welcome to whatever you have given them.
The other phrase, "You are welcomed", which is not generally used, implies that the person is being welcomed to wherever they are, as in "we are welcoming you into this place". Notice that the sentence does not say who is doing the welcoming, only who is receiving the welcome. It's an awkward phrase and should not be used, even when you are truly welcoming someone to a particular place.
So, when someone thanks you, just say "you're welcome" and if you want to welcome them to some place, then say "welcome to my ..."
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Zajebisty konkurs
Hehhehe, ale i tam mnie tu nikt nie lubi..
(Dodano 18 stycznia 2011, 21:13)
Kapi idź z tym, znalazłeś to w google, połowy nawet nie przeczytałeś, a teraz udajesz magistra D:
(Dodano 18 stycznia 2011, 21:13)
Kapi idź z tym, znalazłeś to w google, połowy nawet nie przeczytałeś, a teraz udajesz magistra D:
Zajebisty konkurs
welcome znaczy zapraszać, na przykład jak na filmach amerykańskich mają napisane WELCOME na wycieraczce to raczej nie mówią nie ma za co 
- Jack Bauer
- Moderator
Zajebisty konkurs
Tak.Toby wrote:Hehhehe, ale i tam mnie tu nikt nie lubi..
Spamić, spamić!!
Teraz posty na forum pojawiają się z prędkością wystrzeliwanych pocisków z karabina szturmowego AK-47.
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Zajebisty konkurs
Cappy, wszystko dobrze, poza ostatnim zdaniem
Codziennie gram w Lineage 2 z mnóstwem angoli, amerykańców i innych ludzi posługujących się angielskim. Czasem wpadam też na TeamSpeak'a, okazyjnie przy większych zgrupowaniach lub prywatnie. Fraza "You're welcomed" pada częściej niż "welcome"... ale to tylko moje durne spostrzeżenia, na które nikt uwagi nie zwróci.
//edit
Można to porównać do polskich "Witamy" i "Dziękuję". Tego pierwszego używasz ty mówiąc za jakąś grupę ludzi, która wita kogoś. Podmiot, tak zwany, zbiorowy. Tego drugiego używasz, gdy dziękujesz...
Proste?
//edit
Można to porównać do polskich "Witamy" i "Dziękuję". Tego pierwszego używasz ty mówiąc za jakąś grupę ludzi, która wita kogoś. Podmiot, tak zwany, zbiorowy. Tego drugiego używasz, gdy dziękujesz...
Proste?
Last edited by Vanitas / Lexiu on 18 January 2011, 21:18, edited 1 time in total.
Zajebisty konkurs
Raczej RPG, bo całe 2minuty!! nic nie ma, a potem BAAAAAAAMMMM!!
Zajebisty konkurs
to jeszcze nicZbakany wrote:Tak.Toby wrote:Hehhehe, ale i tam mnie tu nikt nie lubi..
Spamić, spamić!!
Teraz posty na forum pojawiają się z prędkością wystrzeliwanych pocisków z karabina szturmowego AK-47.
Zajebisty konkurs
Ano właśnie, potem dostawa amunicji będzieSeraphim wrote:to jeszcze nicZbakany wrote:Tak.Toby wrote:Hehhehe, ale i tam mnie tu nikt nie lubi..
Spamić, spamić!!
(Dodano 18 stycznia 2011, 21:18)
HALO 2 MINUTY JUŻ CZEKAM NA KOLEJNY POST!
Znowu żeś rozdupcył forum...
Zajebisty konkurs
Mam CAE, więc morda w kubełToby wrote:Kapi idź z tym, znalazłeś to w google, połowy nawet nie przeczytałeś, a teraz udajesz magistra D:
- Jack Bauer
- Moderator
Zajebisty konkurs
Jeden pies.
Zajebisty konkurs
fajna sprawa ;p dopiero skumałem
nie ma rzeczy niemożliwych 
Ssijcie mi jajca 
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Zajebisty konkurs
Bo "welcome" to tak zwany homonim, jeśli ktoś zna to słówko. W Polsce "Idę zjeść loda" a "Idę zrobić loda" też ma różne znaczenia (tylko nie mówcie że nie...), a słówko "loda" to samo...
Zajebisty konkurs
tym jeszcze logiczniej, bo o to chodziło w wypowiedzi lexa, witamy i zapraszamy (invite) do spamu 
- Jack Bauer
- Moderator