Problem z wydajnością.
Problem z wydajnością.
Witam! Szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem więc założyłem temat. Otóż mam problem. Pobrałem sobie traskę z TMX ale strasznie się scinała. Zapytało mnie czy zmienić wydajność na wysoką ja się zgodziłem i się zrobiła taka sama grafika jak w TM Sunrise (i Nations).Wyłączyłem grę i włączyłem i było wszystko ok. Po pewnym czasie pobrałem kolejną trasę ale też się ścinała więc znowu jak się mnie zapytało dałem żeby zmienić. Grafika się zepsuła a ja wyłączyłem grę i włączyłem i było ok.Całkiem niedawno pobrałem kolejną trasę która się scinała jak się mnie zapytało czy zmienić wydajność dałem tak a grafika znowu się popsuła.Więc wyłączyłem grę i włączyłem grę ale już nie było ok. Grafika została taka sama (czyli taka jak w sunrise i nations) Moja prośba brzmi: niech mi ktoś napisze jak z powrotem naprawić grafikę żeby była taka jak w TM Nations Forever?
Pozdrawiam
gabi.2000
gabi.2000
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Problem z wydajnością.
To okno dialogowe daje ci wybór - albo pozostawić grafikę i wydajność na swoim poziomie, albo obniżyć jakość grafiki do minimum, dzięki czemu gra będzie płynna.
Aby skonfigurować ustawienia graficzne TM tak, by były one nie męczące dla oczy ale i znośne dla twojego kompa, musisz znać jego możliwości. Obniż poziom anty-aliasingu (albo wyłącz), filtrowania anizotropowego, cieni i innych bajerów. Rozdzielczość radziłbym ci zostawić natywną dla twojego monitora.
Aby skonfigurować ustawienia graficzne TM tak, by były one nie męczące dla oczy ale i znośne dla twojego kompa, musisz znać jego możliwości. Obniż poziom anty-aliasingu (albo wyłącz), filtrowania anizotropowego, cieni i innych bajerów. Rozdzielczość radziłbym ci zostawić natywną dla twojego monitora.
Discord: vanitasss
Problem z wydajnością.
Jestem zielony jeśli chodzi o takie rzeczy:P
Może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?
Może mi ktoś powiedzieć jak to zrobić?
Pozdrawiam
gabi.2000
gabi.2000
- Jack Bauer
- Moderator
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Problem z wydajnością.
Your wish is my command. Zamknięte i przeniesione do "Rozwiązanych...".
Discord: vanitasss