Spam Boty

Czekamy na wasze opinie dotyczące funkcjonowania forum oraz strony
Post Reply
Joker.
Why so serious?

Spam Boty

Post by Joker. »

Nie wiem czy ktoś zauważył (mam nadzieję że tak). Że od stycznia rejestruje się mnóstwo nowych "użytkowników". Od wczoraj dołączyło do nas jakieś 200 spam botów. Taka sytuacja ma miejsce od początku roku :) . Jak na razie jeszcze żaden z nich nic nam nie zespamował, ale jak te kilkaset(kilka tysięcy?) bocików się przebudzi to może zapanować ładny rozpierdziel z którym nawet nasz naczelny sobie nie poradzi. Oczywiście mogę się mylić. Nie znam się na tym dlatego pytam was, co to jest i czy to groźne dla serwisu? :)
Image
74raf
Jeździ konno

Spam Boty

Post by 74raf »

Joker nie każdy potencjalny nowy użytkownik jest spamerem,choć wśród nowych pewnie znajdą się tacy,którzy będą tu tylko dla spamowania lub też dla innych rozrywek typu obrażania itp.No cóż ze spamem jest jak z plagą czegoś tam,wszędzie tego pełno czy to na n-k czy też na innych portalach .... i jakoś sobie trzeba z tym radzić i też jakoś walczyć .... z tego co wiem spamowanie jest karalne więc ... albo albo ;)
Shion
Doświadczony driver

Spam Boty

Post by Shion »

@up, poczytaj sobie:
Spambot – określenie programu komputerowego] (bota) do rozsyłania spamu. Działają one w sieciach wiadomości błyskawicznych jak Gadu-Gadu czy ICQ, a także jako pająki www, dodając wpisy w komentarzach
Aby zapobiec rejestracji spambotów pasowało by wprowadzić trudniejszy kod Captha, aktywację przez mail lub przez admina.
Joker.
Why so serious?

Spam Boty

Post by Joker. »

Raf, widać nie zrozumiałeś o co biega, to nie są ludzie tylko boty ;) W każdej chwili każdy z nich może wpisać kilkaset wiadomości na minutę. Wyliczyłem że od 1 stycznia powstało około 1000 takich kont, czyli mniej więcej 1/11 całego tmpl :)
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Spam Boty

Post by ShaDDy »

jest aktywacja przez admina, o czym już kiedyś pisalem, mam niezle zaspamowana skrzynke :) raz usunalem ze 100 botow to te same wrocily jeszcze tego samego dnia, wiec nie ma sensu ich usuwac do czasu... no wlasnie, nie wiadomo do jakiego czasu.
Joker.
Why so serious?

Spam Boty

Post by Joker. »

Za takimi spam botami stoi jakiś "ktoś"? Bo same z siebie się chyba nie wzięły? Jeśli tak to chyba ktoś Cię bardzo nie lubi Shad, bo pierwsze boty zaczęły się pojawiać mniej więcej jak przejąłeś tu stery i jak sam wspominasz spamują ci skrzynkę :) Nie da się zmienić np. na aktywację konta za pomocą adresu email?
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Spam Boty

Post by ShaDDy »

już były wczesniej, tylko teraz nastapil drugi wysyp :) wtedy Yard to trochę naprawil, teraz nie ma kto się za to wziac, ja tu tylko forum adminowac powinienem :)

a co do aktywacji przez e-mail to obawiam się, ze w taki sposob będą mogli sobie aktywowac konta^^
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Spam Boty

Post by Vanitas / Lexiu »

Joker, nie doceniasz programistów którzy te boty tworzą. Poza tym, siedzimy na phpBB2, dziurawe jak rzeszoto i już dawno złamane, nawet Captcha mało da...
Od tego są admini i moderatorzy by czyścić forum, co też robimy.
Discord: vanitasss
Key.
Admin

Spam Boty

Post by Key. »

przed chwilą spotkałem się z bardzo ciekawym skryptem identyfikacji czy jesteś człowiekiem...

http://peoplesign.com/main/officialDemo.html
Image
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Spam Boty

Post by Vanitas / Lexiu »

Dobre.
Discord: vanitasss
Post Reply

Return to “Forum i Strona”