Spam Boty
Spam Boty
Nie wiem czy ktoś zauważył (mam nadzieję że tak). Że od stycznia rejestruje się mnóstwo nowych "użytkowników". Od wczoraj dołączyło do nas jakieś 200 spam botów. Taka sytuacja ma miejsce od początku roku
. Jak na razie jeszcze żaden z nich nic nam nie zespamował, ale jak te kilkaset(kilka tysięcy?) bocików się przebudzi to może zapanować ładny rozpierdziel z którym nawet nasz naczelny sobie nie poradzi. Oczywiście mogę się mylić. Nie znam się na tym dlatego pytam was, co to jest i czy to groźne dla serwisu? 

Spam Boty
Joker nie każdy potencjalny nowy użytkownik jest spamerem,choć wśród nowych pewnie znajdą się tacy,którzy będą tu tylko dla spamowania lub też dla innych rozrywek typu obrażania itp.No cóż ze spamem jest jak z plagą czegoś tam,wszędzie tego pełno czy to na n-k czy też na innych portalach .... i jakoś sobie trzeba z tym radzić i też jakoś walczyć .... z tego co wiem spamowanie jest karalne więc ... albo albo 
Spam Boty
@up, poczytaj sobie:
Aby zapobiec rejestracji spambotów pasowało by wprowadzić trudniejszy kod Captha, aktywację przez mail lub przez admina.Spambot – określenie programu komputerowego] (bota) do rozsyłania spamu. Działają one w sieciach wiadomości błyskawicznych jak Gadu-Gadu czy ICQ, a także jako pająki www, dodając wpisy w komentarzach
Spam Boty
Raf, widać nie zrozumiałeś o co biega, to nie są ludzie tylko boty
W każdej chwili każdy z nich może wpisać kilkaset wiadomości na minutę. Wyliczyłem że od 1 stycznia powstało około 1000 takich kont, czyli mniej więcej 1/11 całego tmpl 

Spam Boty
jest aktywacja przez admina, o czym już kiedyś pisalem, mam niezle zaspamowana skrzynke
raz usunalem ze 100 botow to te same wrocily jeszcze tego samego dnia, wiec nie ma sensu ich usuwac do czasu... no wlasnie, nie wiadomo do jakiego czasu.
Spam Boty
Za takimi spam botami stoi jakiś "ktoś"? Bo same z siebie się chyba nie wzięły? Jeśli tak to chyba ktoś Cię bardzo nie lubi Shad, bo pierwsze boty zaczęły się pojawiać mniej więcej jak przejąłeś tu stery i jak sam wspominasz spamują ci skrzynkę
Nie da się zmienić np. na aktywację konta za pomocą adresu email?

Spam Boty
już były wczesniej, tylko teraz nastapil drugi wysyp
wtedy Yard to trochę naprawil, teraz nie ma kto się za to wziac, ja tu tylko forum adminowac powinienem 
a co do aktywacji przez e-mail to obawiam się, ze w taki sposob będą mogli sobie aktywowac konta^^
a co do aktywacji przez e-mail to obawiam się, ze w taki sposob będą mogli sobie aktywowac konta^^
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Spam Boty
Joker, nie doceniasz programistów którzy te boty tworzą. Poza tym, siedzimy na phpBB2, dziurawe jak rzeszoto i już dawno złamane, nawet Captcha mało da...
Od tego są admini i moderatorzy by czyścić forum, co też robimy.
Od tego są admini i moderatorzy by czyścić forum, co też robimy.
Discord: vanitasss
Spam Boty
przed chwilą spotkałem się z bardzo ciekawym skryptem identyfikacji czy jesteś człowiekiem...
http://peoplesign.com/main/officialDemo.html
http://peoplesign.com/main/officialDemo.html
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.