Kubica crash

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
maziarz
Zaczyna szaleć na ulicach

Kubica crash

Post by maziarz »

Aż dziwne że jeszcze tutaj tego nie ma.
Sytuacja nie wygląda ciekawie.
Czekamy do 14, wtedy to ma być oficjalne oświadczenie co do stanu zdrowia Polskiego kierowcy.

Póki co zapraszam do krótkiej lektury.
http://www.sport.pl/F1/1,96398,9060482, ... ndora.html
XST!
Pawel
Team Poland

Kubica crash

Post by Pawel »

Amputacja reki! Zaraz go pseudod(ebile)ziennikarze do trumny wsadza. Dales tak pewne zrodlo informacji, ze niech Cie drzwi scisna. O 14 się wszystko wyjasni, ale zastanawiam się, jak może miec zmiazdzona reke, może mu się nawiew powietrza na przednia szybe zatkal i chciał to naprawic?
Image
maziarz

Kubica crash

Post by maziarz »

Dałem raczej pierwsze lepsze źródło :)
Owszem często media przesadzają, ale to są rajdy tam wszystko jest możliwe. A o zmiażdzenie ręki nie wiele trzeba, i uwierz nie musiał jej nigdzie wsadzać :)
Znalazłem jeszcze jakieś fotki http://www.flickr.com/photos/lorcarg/54 ... 987569490/ W sumie g*wno tam widac ;x
XST!
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Kubica crash

Post by Maciuś »

Jedyne co wiemy, to że pilot Kubicy jest cały i zdrowy i że Robert został przetransportowany do szpitala. Reszta to plotki, spekulacje i wymysły dziennikarzy. Polecam śledzić jakieś źródła informacji z pierwszej ręki, bo takie jak ta na sport.pl, zostały "przemielone" przez 300 innych portali, zanim tam trafiła, trochę jak zabawa w 'głuchy telefon'. :roll:
Seraphim
V.I.P.

Kubica crash

Post by Seraphim »

Mam nadzieję że nic mu nie jest. :?
A ANSA no, cóż najpierw mówili, że Kubica jest ciężko ranny teraz, że amputacja, na razie nie powinniśmy się kierować spekulacjami dziennikarzyn.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Kubica crash

Post by ShaDDy »

właśnie, czytając newsa po 11 na WP byłem pozytywnie zaskoczony tym, że nie ma żadnej megasensacji w tytule newsa ani w dalszej części, np. 'nieprzytomny Kubica odwieziony do szpitala' a dalej wyjaśnienie, że zamroczyło go na 5 sekund... ale najwidoczniej za szybko popadlem w zachwyt^^
oddowicz
Team Poland

Kubica crash

Post by oddowicz »

Może pójdzie w ślady Bieleckiego i będzie szybszy ; )
Image Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Kubica crash

Post by Maciuś »

Image

Zdjęcie samochodu napawa optymizmem, bo wygląda na to, że uderzył przodem, a w takiej sytuacji przydaje się klatka bezpieczeństwa :) Czekamy do 14, ma być konferencja tego szpitala, gdzie leży Kubica.
stys
Pirat drogowy

Kubica crash

Post by stys »

No jak te spekulacje bedą prawdziwe no to niestety ale Robert będzie pierwszym i już ostatnim kierowcą w f1 ;/ póki co trzeba poczekać na informacje o 14
Image
Image
ksdfan
Doświadczony driver

Kubica crash

Post by ksdfan »

pierdolą kurna, ANSA chyba lubi wyolbrzymiać. Mam nadzieję, że nic poważnego nie będzie i wróci na 1 wyścig sezonu:)
Image
Joker.
Why so serious?

Kubica crash

Post by Joker. »

Z tego co widzę tylko polskie portale piszą o amputacji dłoni, na zagranicznych nic takiego nie udało mi się znaleźć. Czekamy, niedługo powinno być jakieś info ;)
Image
Key.
Admin

Kubica crash

Post by Key. »

Joker' wrote:Z tego co widzę tylko polskie portale piszą o amputacji dłoni, na zagranicznych nic takiego nie udało mi się znaleźć. Czekamy, niedługo powinno być jakieś info ;)
ANSA to wymyśliła...
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Kubica crash

Post by Maciuś »

W tej chwili Kubica przechodzi operację dłoni - ANSA.
Joker.
Why so serious?

Kubica crash

Post by Joker. »

Key. wrote:
Joker' wrote:Z tego co widzę tylko polskie portale piszą o amputacji dłoni, na zagranicznych nic takiego nie udało mi się znaleźć. Czekamy, niedługo powinno być jakieś info ;)
ANSA to wymyśliła...
Nie tyle co wymyśliła, są to rzekomo informacje uzyskane od pilota Kubicy. Według nich była to informacja niepotwierdzona, niedawno pisali że przechodzi operację ręki.

Jednak lekarze mówią zupełnie co innego, nie wykluczają jednak amputacji, czyli jednak coś jest na rzeczy:

"Kubica został poddany serii badań w celu oceny ewentualnych uszkodzeń narządów wewnętrznych i mózgu. Zapytany o ewentualną amputację ręki, lekarz stwierdził, że sztab medyczny nie podjął jeszcze żadnej decyzji w tej kwestii. - Takich decyzji nie podejmuje się w ciągu sekundy. Nie potwierdzam, ani też nie zaprzeczam, że będziemy zmuszeni do tego kroku - stwierdził Carrozzino"
Image
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Kubica crash

Post by Kiciak »

a ja sadze ze to był zamach, na nagraniu slychac strzaly co oznacza ze ruscy przestrzelili kubicy opony. motyw? pietrov będzie 1 kierowca w renault. o!
Image
Image
Image
maziarz

Kubica crash

Post by maziarz »

Kiciak zniżasz się do poziomu idiotów komentujących np na wp :)
To już ani nie jest śmieszne , ani mądre. Stało się wypadek, raczej powinniśmy być dumni z tego że mamy kierowce w F1 , a nie naśmiewać się z jego wypadku ;/
XST!
oddowicz
Team Poland

Kubica crash

Post by oddowicz »

a kyzzn mówiła, że skody są fe !
Image Image
digger
V.I.P.

Kubica crash

Post by digger »

Najnowsze skody są właśnie zajebiste. Poza tym to jest rajd, tu nawet jakaś malutka pierdółka w aucie albo kamyk na drodze może spowodować wypadek. Nie czytałem newsów na innych portalach i nie wiem co było przyczyną. Bo co by nie było to nie zmieni tego, że Robert jest w takim stanie.

A jak komuś temat nie pasuje i chce się popisać to niech lepiej się zamknie (kiciak). I nie wiem po ch** co drugi post widzę uśmiechnięte emotki. Serio się cieszycie z wypadku Polaka czy tylko wstawiacie dla picu aby wasza wypowiedź byłą "fajniejsza"?

Nie rozumiem czemu ci pseudodziennikarze muszą żerować na każdym możliwym temacie zamiast rzetelnie przekazać te informacje, które są im podane i czekać na kolejne. Rzygać mi się chce już od tych jebanych plotek...

Mam nadzieję, że Kubica z tego wyjdzie bo facet za ciężko pracował na swoje miejsce w F1 żeby teraz jeden wypadek mu to uniemożliwił. Tyle ode mnie.
Image
iam
Admin Mniejszy

Kubica crash

Post by iam »

Digger, teraz mnie rozbawiłeś - jeśli za ciężko pracował na swoje miejsce w F1 to nie powinien ryzykować startując w innych wyścigach. Błędem było pozwalanie mu na startach w wyścigach - głupota stajni Lotus Renault. I teraz sam sobie odpowiedz, gdzie Twoja wypowiedź jest błędna ? Sam stwarzasz wrażenie niezaznajomionego z tematem.

Wypadek był wynikiem głupoty Kubicy i głupoty teamu, spod którego startuje w Formule. Wiadomo było, że wypadek będzie prędzej, czy później. Wyłączyli sobie swojego najlepszego kierowcy na swoje własne życzenie. Nie będę płakał nad tym, że Robert postanowił szykanować swój występ w F1 "bo chce pojeździć autkami". Głupio zrobił, to teraz niech cierpi.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Kubica crash

Post by Kiciak »

Kiciak wrote:a ja sadze ze to był zamach, na nagraniu slychac strzaly co oznacza ze ruscy przestrzelili kubicy opony. motyw? pietrov będzie 1 kierowca w renault. o!
jakby ktos nie wyczul - to byla ironia.

narazie nie ma sensu spekulowac i wysuwac jakiś idiotycznych teorii bo tak naprawdę wiadomo narazie ze kubica mial wypadek i jest polamany, a te wszystkie info ze mu amputuja itd itp, ogaru trochę będą potwierdzone informacje - wtedy mozna plakac.
Image
Image
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”