Żółte Papiery

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Mały
Zaczyna szaleć na ulicach

Żółte Papiery

Post by Mały »

ja się wypowiem krotko, a ze po paru glebszych się pisze od serca, wiec będzie szczerze ;]

fajna gitara i zajebiste gary, a co do wokalu... jebnij jej kopa w dupe, a jak już się na Ciebie dobrze wydrze, powiedz jej, ze takim glosem ma od teraz spiewac :D znaczy taka sila glosu jak się będzie na Ciebie wydzierac :P oczywiście nie zawsze :) ale powinna dawac wiecej z siebie, jeśli chcialaby się w tym zespole utrzymac :) oczywiście to tylko moja opnia :)
a no i tak, zgodze się z ktoryms z przedmowcow, powinniscie dodac do tego jakiś meski akcent w wokalu :)
Image
Image
Image
szopek
Lubi ostrą jazdę

Żółte Papiery

Post by szopek »

marrek oczywiście niech CI nawet przez glowe nie smignie mysl zeby coś zaspiewac ! pls ! ;* ; DD
cobham
Gangsta Mapper

Żółte Papiery

Post by cobham »

h0lus wrote: ale w ch** nie wiem czemu wokal mi się nie podoba
może dlatego, ze fałszuje i ma pospolitą barwe glosu...

Co by nie pisać, jestem jak najbardziej ZA ;) dobra alternatywa dla TMN.

PS. może tez wam się kiedyś pochwale czym teraz wypelniam czas
HP
Samochodowy prawiczek

Żółte Papiery

Post by HP »

Powiem tak:
Wokal kompletne dno szczególnie do tego rodzaju muzyki.
solówki na gitarze sa poprostu do kitu i nie do rytmu. poprostu ten gitarzysta co je gra to nie ma pojęcia o graniu i tak jak by dopiero co gitare do reki wziął. Bas to ja nie wiem po co on gra bo się gubi w rytmie troszeczke i gra w cały świat: wskazówka: bas gra pod stope ;) Jedyne co to chyba jeden gitarzysta gra ok a pałker jest bardzo ok chyba tylko on to trzyma jako tako w kupie.
PS: Krąg nienawiści brzmi w początkowej części jak Metallica.

Poprostu zmieńcie wokal na jakiś męski lub kobiecy coś podobnego do Chylińskiej i tą gitare co te badziewiate solówki gra to w dupe kopnąc i będzie grało.
Last edited by HP on 22 November 2009, 19:29, edited 1 time in total.
Lox
Moderator

Żółte Papiery

Post by Lox »

HP wrote:Hylińskiej
poległem.
HP
Samochodowy prawiczek

Żółte Papiery

Post by HP »

Niestety zawsze na forum znajdzie się ktos kto nie zrozumie pomyłki.
Jak masz problem z soba Loxley to od tego są specjaliści...
Lox
Moderator

Żółte Papiery

Post by Lox »

rany, jaki sztywniak.
marrek13

Żółte Papiery

Post by marrek13 »

Odkopię trochę rocznego suchara, ale chcę tylko powiedzieć, że za 2 tygodnie lecimy do studia nagrać 3 lub 4 utwory, tak więc na nowy rok będzie pierdolnięcie - zmieniło się przez ten czas tyle, że ciężko to w ogóle opisać - najlepiej będzie usłyszeć ;)
Joker.
Why so serious?

Żółte Papiery

Post by Joker. »

O w dupę, czytałem cały temat z myślą że jest świeży, nie zwróciłem uwagi na daty :) A tu ostatni post i taka zwiecha. W każdym razie mam nadzieję że nie pozbyliście się wokalistki, dziewczyna ma bardzo ładny głos, jednak śpiewała na ściśniętym gardle, jakby nie wierzyła w siebie, przez to brakowało dynamiki na wokalu, poza tym całkiem fajne nuty, intra trochę podlatują pod Metallice ;)
Image
marrek13

Żółte Papiery

Post by marrek13 »

Dobry dzień!

Jakby to ująć ładnie i składnie - po ponad roku czasu, po zmianie personalnej, po zmianie stroju, po zmianie brzmienia przesyłam tutaj link, na który chyba szczególnie czekali Jakub i Marta ;)

Bez zbędnego rozwodzenia się - zapraszam do czytania i słuchania: http://www.zoltepapiery.pl
Joker.
Why so serious?

Żółte Papiery

Post by Joker. »

Bardzo ładnie i zgrabnie, chciałoby się więcej pałera w tych kawałkach ;) I momentami bardziej punkowego wokalu 8) Całość jak najbardziej na plus +
Image
chybeck
Pirat drogowy

Żółte Papiery

Post by chybeck »

gratuluję, naprawdę miło się tego słucha, dużo lepiej niż większości polskich zespołów. kto wie czy nie zakupię płyty jak będę miał zbędną kasę. no i życzę powodzenia w karierze
marrek13

Żółte Papiery

Post by marrek13 »

Dzięki za miłe słowa :)
Joker, powiem Ci, że nie jesteś pierwszą osobą, która tak uważa, ale to chyba kwestia gustu ;) Power dajemy w innych kawałkach, mamy zamiar w okolicach wakacji spróbować nagrać coś nowego i wtedy na pewno będzie to jeden z bardziej żywiołowych utworów.
Jeśli zaś o wokal chodzi - wokalista zadecydował, że w studio nie będzie śpiewał jakoś bardzo wysiłkowo, a w sposób taki jak słychać, więcej chce pokazać na koncertach ^^
Kinguś
Osiwiał za kierownicą

Żółte Papiery

Post by Kinguś »

Nic spacjalnego... takie sobie
Image
piana

Żółte Papiery

Post by piana »

Zbanowac kinga za herezje :f !
Image

Image
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Żółte Papiery

Post by Jakub »

w porównaniu z poczatkami widac spory progres.
technicznie, glosowo i także wrescie ze wzgledu na jakosc nagrania.

jednak dalej mi się wydaje, ze jesteście stylistycznie blisko takiego typowego polskiego pop-rocku chartowego, co nie wydaje mi się bardzo ciekawe, a już na pewno nie nowe.
no ale może jest to poprostu waszz styl, to nie musi być nic zlego.

strona internetowa za to robi dobre wrazenie.
kyzzn
Ostra jak żyleta

Żółte Papiery

Post by kyzzn »

Właściwie to zgadzam się z Jakubem i co do progresu, i co do stylistyki, i co do strony, bo fajna bardzo. Nie podoba mi się tylko "witamy po dłuższej przerwie" - wszystkie strony, które mają taki komunikat robią na mnie wrażenie "mamy Cię w pupce, drogi czytelniku", ale może to tylko moje wrażenie. Dobrze, że wokalistka się wykruszyła, bo ten koleś jest o wiele lepszy. Mam nadzieję, że nadal kształci swój głos, bo jeszcze nie umie do końca "pociągnąć długiego dźwięku", chociaż w porównaniu z wokalistką to... eee nie ma porównania. Poza tym jeśli "wokalista zadecydował, że w studio nie będzie śpiewał jakoś bardzo wysiłkowo, a w sposób taki jak słychać, więcej chce pokazać na koncertach" to kiepsko, bo demo jednak robicie w studio, ten opublikowany materiał ma Was pokazywać z najlepszej możliwej strony, a tutaj nawet takie kiepskie ucho jak moje słyszy niektóre dźwięki, które mogłyby być lepiej zaśpiewane ;) Ale ogólnie chyba idziecie w dobrą stronę, bo jest zdecydowanie lepiej niż było :)
ImageImageImage
Post Reply

Return to “Off-Topic”