Turniej Full Freedom by tmpl.info

Newsy ze strony glównej
Post Reply
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

[teaser=http://www.tmpl.info]http://www.tmpl.info/news/fullfreedom.png[/teaser]Witojcie, zmian na stronie dzień drugi. Chcę zrobić turniej nieco inny od pozostałych. Taki, aby dogodzić nie tylko czołowej trójce, ale prawie każdemu uczestnikowi turnieju. W sumie to niekoniecznie ode mnie zależy, kto zostanie najbardziej sowicie nagrodzony, bo Full Freedom przejawi się na parę sposobów. "Pełna dowolność" ma dotyczyć przede wszystkim: [more]
  • wpisowego - minimalna kwota wynosi symboliczne 5 złotych (uznałem, że wypada ustalić jakiś dolny limit, aby móc ładnie stworzyć system nagradzania, natomiast każda nadwyżka będzie traktowana jako sponsoring); najlepiej jeśli drużyny się zbiorą i jedna osoba wpłaci za cały team, nie będzie zbytnio chrzanienia z pojedynczymi wpisami (?)
  • tras - z puli sześciu map, podanych na początku turnieju, o różnej długości i stopniu zaawansowania, uczestnicy sami sobie wybierają te, które najbardziej im odpowiadają - konkretnie z puli map każdy odrzuca jedną (naturalnie czterech graczy w grupie) i gramy na dwóch trasach; trasy od zagranicznych osób, ewentualnie Nothing dorzuci jakiegoś teszka od siebie na potrzeby kwalifikacji :)
  • sponsorowania - fundatorzy nagród wrzucają co chcą, ile chcą i sami mówią, na kogo konkretnie ma być przeznaczona nagroda, co będzie utajnione (dla przykładu ktoś wykłada stówę dla kolesia, który zdobędzie 69. miejsce albo będzie miał czas z końcówką .69 na mapie kwalifikacyjnej)
Całość będzie miała też całkowicie inną zasadę nagradzania. Mianowicie, już w 1 rundzie będzie można otrzymać zwrot wpisowego (albo i więcej, zależy od puli), a następnie w LB dokładać do tego. :) Konkretnie mogę wyodrębnić Wam pliki, które są gotowe na inny projekt. Nagradzani są wszyscy, którzy choć raz znajdą się w TOP2 swojej grupy (lub TOP4 w przypadku 1 rundy WB).

Plik ODT
Plik XLS

Regulamin będzie jak najprostszy, kilku punktowy, bez zbędnych pierdół. Zastrzegam tylko, że ma być to względnie krótki turniej, lecz przy znajomości wszystkich map od samego początku, bez różnicy jest to, którego dnia tygodnia będziecie rozgrywać mecze. Wstępnie zapisy planuję na 14-24 marca, mappack release 20 marca, kwali w weekend następny, czyli 25-27, natomiast koniec już 17 kwietnia.

Na koniec chyba najważniejsza informacja. Już teraz w puli nagród znajduje się 250 złotych i sama koncepcja turnieju nie wpadłaby mi do głowy, gdyby nie hojność osób, które zbierały pieniądze na nowy serwer dla naszej strony. Jednocześnie osoby te zdecydowały, że kasę można przeznaczyć na turniej, więc tak też czynię.

Tabelkami obiecał zająć się Loxley. Wszelkie innowacje, które mogą uczynić turniej jeszcze bardziej "dowolnym", mile widziane. Proszę Was o komentarze zarówno co do obecnego kształtu, a właściwie zarysu turnieju, jak i dalszych zmian, które mogą zostać wprowadzone, aby uszczęśliwić większą rzeszę ludzi. :)
Toby
Forever Troll!

Post by Toby »

Fajnie brzmi, tylko już sobie wyobrażam ile ludzi będzie się starało to .69 specjalnie zrobić.. :"D
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

kurfa, jednak widze ze lepsza opcja bylaby organizacja turnieju na kurniku, wp i bwinie w kilkunastu grach jedoczesnie:)
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

zajebisty pomysl, jestem za
Image
Image
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

ten drugi pomysl rozumiem?^^
ALTUS
Doświadczony driver

Post by ALTUS »

Shadow rozumiem że wpisowe ma podnieść impuls u graczy i wpłynąć na potencjalną stratę okazji nie zareagowania na turniej. Im więcej tym okazalej, tak więc promowane są głównie teamy czy indywidualnie też można do niego podejść. :?: :?: :)

pozdr.
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

Pitmanik, co do pierwszej czesci Twojej wypowiedzi to chyba tak, może masz racje. Ale drugiej czesci kompletnie nie rozumiem, która zabrzmiala wrecz jak jakiś zarzut. To jest turniej indywidualny, wplacasz ile chcesz, ale przeciez to nie ma zbyt wielkiego sensu, jeśli każdy pojedynczo ma wplacac byle 5 zł i czasem płacić za to prowizje. Uznalem wiec, ze druzyny moga się jakos dogadywac, wplacajac poprzez jedna osobe... no i dalej nie rozumiem o co Ci chodzi. Przykladowo, szef gamingu wplaca 50 zlotych, to znaczy ze chce zarejestrowac do turnieju 10 graczy i mi ich wymienia, tyle.
ALTUS
Doświadczony driver

Post by ALTUS »

Nie no chciałem się dowiedzieć czy będę musiał zakładać 'sztuczny' :wink: team żeby móc się rozerwać. :P
W okresie buntu plułeś na wszelką apodyktykę rodzicieli, kiedy jednak wchodzisz w dorosły wiek, zaczynasz postrzegać te wszystkie bariery codzienności i kierujesz się rozsądkiem a w końcu stajesz się tym z czym tak namiętnie walczyłeś....
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

mhm, widze ze mogę się schowac.
digger
V.I.P.

Post by digger »

Nie bardzo rozumiem co przedstawia tabelka ale sam turniej brzmi ciekawie. Jednak mimo to ludzie przyzwyczajeni do darmowego wpisowego na każdy turniej mogą mieć pewne wątpliwości czy warto się w to "mieszać".

Za to ja czekam na dokładniejsze info na temat samego turnieja ;)
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

no i piszac ten temat, chciałem się dowiedziec, czy takie coś wam odpowiada czy nie, ale wszyscy jak jeden maz stracili nagle umiejetnosc wypowiadania się, nawet bluzgania.

tabelka... no to jest zwykle drzewko podwojnej eliminacji, tylko mocno pomieszane, tak aby (teoretycznie) każdy gral z każdym
Post Reply

Return to “News”