Matura 2011
Matura 2011
Proponuję na LANie konkurencję pt. liczenie zadanek z maty na czas, to was podszkolimy!
Matura 2011
...oO
Przeczytałem ost posta z owego tematu i... starczy mi. :F
Przeczytałem ost posta z owego tematu i... starczy mi. :F
„Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
Matura 2011
No ja podstawy matmy okolo 90%. Rozsz. okolo 65%. Liczylem pewniaki, ale nic pustego nie zostawilem wiec może jakieś bonusy po 1/2 pkt będą.
Jutro 2x angielski, ale to już z górki. Po tych wynikach z matmy, wystarczy mi pkt na to na co planuje isc. W głowie komfort psychiczny wiec będzie latwiej i z mniejszym stresem niz dzisiaj.
BTW. chłopki z technikum i z ogóla po podstawie stwierdzili ze też popłyna. Nie wiem co odbiło CKE ale nie popisała się. Ciekawe co chciała udowodnic. Z matur co robilem to były 2, i podst i rozsz najtrudniejsze jakie widzialem na oczy. Ale podejrzewam, ze to w calym kraju automatycznie będą gorsze wyniki, i podst i rozsz, wiec progi na studnia tez spadna.
Jutro 2x angielski, ale to już z górki. Po tych wynikach z matmy, wystarczy mi pkt na to na co planuje isc. W głowie komfort psychiczny wiec będzie latwiej i z mniejszym stresem niz dzisiaj.
BTW. chłopki z technikum i z ogóla po podstawie stwierdzili ze też popłyna. Nie wiem co odbiło CKE ale nie popisała się. Ciekawe co chciała udowodnic. Z matur co robilem to były 2, i podst i rozsz najtrudniejsze jakie widzialem na oczy. Ale podejrzewam, ze to w calym kraju automatycznie będą gorsze wyniki, i podst i rozsz, wiec progi na studnia tez spadna.
Matura 2011
Zgadzam się z Abszcińskim, że te Wasze matury z polskiego to ostra, rzadka kupka. Bardzo się cieszę, że jeszcze udało mi się załapać na 'starą' maturę, która pozwoliła mi napisać wypracowanie bez klucza. Zresztą na mojej maturze z 4 tematów do wyboru pasowało mi wszystko, łącznie z wierszem, bo wiersz akurat omawialiśmy kiedyś na polskim hihi.
Co roku oglądam sobie te matury i przyznam, że matma w tym roku trudniejsza niż wcześniej. No ale umówmy się, że wcześniej to był dowcip, zwłaszcza ten pierwszy, eksperymentalny rocznik (chyba matura próbna to była, taki poziom 4 klasy podstawówki:P).
Dertyś, Tobie na pewno dobrze poszło, bo miałeś moc kiełbasy!!
i tego drugiego - zbiór zadań krwisty czy też rzeźnika czy jak to było (hehehe:D)...
A teraz wszystkie dzieci wyłączają komputery i idą uczyć się słówek z angielskiego
Pamiętajcie, aby każdy list zaczynać od "Dear...," i kończyć np. "Kind regards,". Sprzedam Wam bardzo łatwego hinta na pisemny angielski. Jeśli nie czujecie się mocni zwłaszcza z pisania, to nauczcie się dosłownie 5 takich łatwych i uniwersalnych słów, np. moreover, besides, extremely, variety itd. Chodzi o takie słowa, które przydadzą się w każdym wypracowaniu i które pokażą sprawdzającemu egzamin jacy Wy jesteście mądrzy, że on sobie pomyśli "ho ho ho ten maturzysta ma bardzo duży zasób słów!". No wiecie o co cho.
Trzymam za Was kciuki jutro. Trackmaniacy muszą zdać angielski na 100%
A Derty nawet na 101 
Co roku oglądam sobie te matury i przyznam, że matma w tym roku trudniejsza niż wcześniej. No ale umówmy się, że wcześniej to był dowcip, zwłaszcza ten pierwszy, eksperymentalny rocznik (chyba matura próbna to była, taki poziom 4 klasy podstawówki:P).
Dertyś, Tobie na pewno dobrze poszło, bo miałeś moc kiełbasy!!
A teraz wszystkie dzieci wyłączają komputery i idą uczyć się słówek z angielskiego
Trzymam za Was kciuki jutro. Trackmaniacy muszą zdać angielski na 100%

Matura 2011
jeśli chcesz powiedziec, ze czwartoklasisci rozwiazauja zadania z rachunku prawdopodobienstwa na przyklad, to w dobra strone idzie nasza edukacja(chyba matura próbna to była, taki poziom 4 klasy podstawówki:P).
Za moich czasów (zawsze to chciałem powiedziec
Pse pani, a 98% może być? :kaja_się:Trackmaniacy muszą zdać angielski na 100%

Matura 2011
No na którejś maturze z matmy było zadanie hmm coś w rodzaju "masło kosztowało 2zł i zdrożało o 5%; ile teraz kosztuje masło", ale już nie pamiętam dokładnie. To chyba była matura próbna z matmy dla pierwszego rocznika mającego mieć matmę obowiązkową 
I nie! Nie ma żadnych ulg!
Jak powiem, że ok, to zaraz będzie, że jak może być 98, to czemu nie 97? Albo 96? Albo 90? 85? A potem już krótka droga do 30%! Więc nie, trackmaniacy mają mieć po 100%
Powiedziałam ja, pani od angielskiego 
I nie! Nie ma żadnych ulg!

Matura 2011
Jeszcze coś ode mnie apropo ang: nauczcie się jakiegoś banalnego wyrażenia z inwersji, np. Under no circumstances, czy No sooner. Są to wyrażenia bardzo schematyczne ale odrazu macie bonus w bogactwie.
Ja ide dalej walić łbem w ściane po matmie. gl&hf.
Ja ide dalej walić łbem w ściane po matmie. gl&hf.

- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Matura 2011
Rata roweru a zł to 9% ceny roweru. Ile kosztował rower? (a znane)kyzzn wrote:No na którejś maturze z matmy było zadanie hmm coś w rodzaju "masło kosztowało 2zł i zdrożało o 5%; ile teraz kosztuje masło", ale już nie pamiętam dokładnie. To chyba była matura próbna z matmy dla pierwszego rocznika mającego mieć matmę obowiązkową
Pytanie na tegorocznej maturze.
Discord: vanitasss
- Piotruś
- Pirat drogowy
Matura 2011
daj ktoś arkusz z matmy jutro. obaczę jak to wygląda w weekend.
-
Mały
- Zaczyna szaleć na ulicach
Matura 2011
owszem, może i w tym roku nie pisalem tej matury z matmy, ale ktokolwiek kto jej nie zda... no coz, powstrzymam się od komentarza. mogę zrozumiec, jakby były same pytania w których naprawdę trzeba coś liczyc, ale pytania testowe, ktore robi się w pamieci? no comment k**wa, naprawdę...
Matura 2011
po obczajeniu tego mam te same odczucia, nawet te otwarte to był banal. "odczytaj z wykresu" ehhhMały wrote:owszem, może i w tym roku nie pisalem tej matury z matmy, ale ktokolwiek kto jej nie zda... no coz, powstrzymam się od komentarza. mogę zrozumiec, jakby były same pytania w których naprawdę trzeba coś liczyc, ale pytania testowe, ktore robi się w pamieci? no comment kur**, naprawdę...
Matura 2011
Hm... w sumie angielski całkiem, całkiem, ale wolę nie zapeszać. Ciekawe co na rozszerzeniu będzie.
A w liście sobie dosłownie pisałem co mi akurat do głowy wpadło. Fajnie, że był list, który można było pisać potocznie i udało mi się wstawić parę "lansowych" wyrażeń. Tylko ciekawe czy komisja to doceni...
A w liście sobie dosłownie pisałem co mi akurat do głowy wpadło. Fajnie, że był list, który można było pisać potocznie i udało mi się wstawić parę "lansowych" wyrażeń. Tylko ciekawe czy komisja to doceni...

Matura 2011
Ja tez już po angielskim. Jak nie udupią mi nic w liscie, to mierze w maksa. Aż dziwne że taki latwy, w porównaniu do obu matm, i polskiego.
Matura 2011
Angielski - chyba nagroda z brutalność poprzednich przedmiotów, bardzo się zdziwię jak będę miała poniżej 90 %. Miło ^^
Matura 2011
A potrzebny wam do czegoś ten angielski, oprócz tego, że ładnie na papierku wygląda? 
Bo chyba jak ktoś tego języka potrzebuje, to zdaje IB?
Bo chyba jak ktoś tego języka potrzebuje, to zdaje IB?
Matura 2011
http://matura.onet.pl/1643203,0,1,,artykul.html
słuchanie i zrozumienie czytanego tekstu mam na 100%, jeśli mi coś zabiorą na tekstach pisanych to będę bardzo zdziwiony ;o
słuchanie i zrozumienie czytanego tekstu mam na 100%, jeśli mi coś zabiorą na tekstach pisanych to będę bardzo zdziwiony ;o

Matura 2011
Z tego co widzę straciłam punkt.
A z pisanych raczej nie powinni mnie okroić za bardzo więc jestem zadowolona. 
- Vanitas / Lexiu
- V.I.P.
Matura 2011
Dokładnie, dobra odskocznia od kosmicznych matmy i polskiego. Chociaż i tak już wiem że więcej niż 96% nie będzie (nie lubię gdy trzeba wybrać pomiędzy ważnym a ważniejszym w odpowiedzi, nie wiadomo co w odpowiedziach zaznaczyli - i bądź tu mądry), i tak jest dobrze.HoT Meg wrote:Angielski - chyba nagroda z brutalność poprzednich przedmiotów, bardzo się zdziwię jak będę miała poniżej 90 %. Miło ^^
//Edit
tmpl://www.youtube.com/watch?v=TYJzcUvS_NU
To dobrze oddaje mój nastrój pomaturalny (ustne to pestka, nie liczą się
Discord: vanitasss
Matura 2011
Angol podstawa - 100%
Rozszerzenie - około 94 %
Najlepiej dojebałem na wypracowaniu na rozszerzeniu. Wziąłem temat 'opowiadanie, jak znalazłeś przedmiot, który potem udaremnił przestępstwo'
Opisałem to, jak znalazłem maczetę w krzakach, poszedłem do dziewczyny, kochałem się z nią w wannie. Nagle wyskoczył terrorysta to ja go jeb maczetą i na Policję

Rozszerzenie - około 94 %
Najlepiej dojebałem na wypracowaniu na rozszerzeniu. Wziąłem temat 'opowiadanie, jak znalazłeś przedmiot, który potem udaremnił przestępstwo'
Opisałem to, jak znalazłem maczetę w krzakach, poszedłem do dziewczyny, kochałem się z nią w wannie. Nagle wyskoczył terrorysta to ja go jeb maczetą i na Policję