Jak zacząć?
Jak zacząć?
Mam do doświadczonych graczy bardzo proste pytanko.Jak zacząć przygodę z tą grą.Dawniej w nią grałem całkiem dużo,ale już pozapominałem.Na przykład do takich turniejów to gra się w Nations Forever czyli w tą darmową wersję czy w płatną?A tak po zatem to nie mam pytań,chciałbym się po prostu wtajemniczyć.
Nie ma złych graczy...są zbyt wymagający przeciwnicy.
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Jak zacząć?
Wersja gry nie jest ważna jeśli chcesz grać w turniejach. Co najwyżej jest upierdliwa bo jeśli masz Nations to musisz dodać serwer do ulubionych aby na niego wejść.
Jak zacząć? Moja przygoda on line zaczęła się na serwerze POL Nadeo bo tam zawsze był tłok. Potem jak serwer zniknął to przesiadłem się na techy i trenował ile tylko się dało.
Jeśli nie chcesz od razu jeździć długich tras to zacznij od Mini albo nawet Shortów. Poznasz wiele wariantów zakrętów i nie będziesz się irytował jak na ESLach gdzie walisz w bandę w 50 sek. I jak zawsze - musisz dużo ćwiczyć. TM jest grą typu 'easy to play, hard to be master'.
Jak zacząć? Moja przygoda on line zaczęła się na serwerze POL Nadeo bo tam zawsze był tłok. Potem jak serwer zniknął to przesiadłem się na techy i trenował ile tylko się dało.
Jeśli nie chcesz od razu jeździć długich tras to zacznij od Mini albo nawet Shortów. Poznasz wiele wariantów zakrętów i nie będziesz się irytował jak na ESLach gdzie walisz w bandę w 50 sek. I jak zawsze - musisz dużo ćwiczyć. TM jest grą typu 'easy to play, hard to be master'.

C13
Jak zacząć?
A przede wszystkim zmień sobie hamulec ze strzałki na inny klawisz, jeżeli do tej pory jeszcze tego nie zrobiłeś. Na naszym forum powstał nawet kiedyś poradnik http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=1132&start=0
- Jack Bauer
- Moderator
Jak zacząć?
Najpopularniejsze serwery zawierają mapy lole oraz nadeo. Jeżeli chcesz sobie przypomnieć jak się jeździ, to zacznij od map nadeo w trybie jednoosobowym. Potem dopiero atakuj grę sieciową.
Jak zacząć?
Dzięki wielkie!
I jeszcze kilka pytań:
1.Czy zdobycie wszystkich medali w trybie offline jest konieczne?
2.Czy na te turnieje które są tutaj organizowane każdy może się zapisać?
3.Czy ta wersja TM z działu download jest dobra,czy mam z innego źródła pobrać?
4.O co chodzi z tymi tech lole itd. na których mam grać?
I jeszcze kilka pytań:
1.Czy zdobycie wszystkich medali w trybie offline jest konieczne?
2.Czy na te turnieje które są tutaj organizowane każdy może się zapisać?
3.Czy ta wersja TM z działu download jest dobra,czy mam z innego źródła pobrać?
4.O co chodzi z tymi tech lole itd. na których mam grać?
Jak zacząć?
1. Jest konieczne wyłącznie do osobnego rankingu na trasach Nadeo - aby się tam znaleźć, musisz odpalić Tryb oficjalny.
2. Możesz zapisać się na każdy turniej, o ile jest on organizowany w środowisku Stadium, czyli jedynym dostępnym w darmowej TMNF.
3. Jest poprawna, ale po jej zainstalowaniu pobierz najnowsze Aktualizacje (do odpaleniu gry, obok przycisku "Wyjście")
4. Kilka przydatnych definicji: http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=9688&start=0
2. Możesz zapisać się na każdy turniej, o ile jest on organizowany w środowisku Stadium, czyli jedynym dostępnym w darmowej TMNF.
3. Jest poprawna, ale po jej zainstalowaniu pobierz najnowsze Aktualizacje (do odpaleniu gry, obok przycisku "Wyjście")
4. Kilka przydatnych definicji: http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=9688&start=0
Last edited by ShaDDy on 22 May 2011, 16:22, edited 1 time in total.
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
Jak zacząć?
"Jest konieczne wyłącznie do osobnego rankingu na trasach Nadeo - aby się tam znaleźć, musisz odpalić Tryb oficjalny. " - czyli do jazdy on line nie jest potrzebny.
"Możesz zapisać się na każdy turniej, o ile jest on organizowany w środowisku Stadium, czyli jedynym dostępnym w darmowej TMNF. " - o wszelkich turniejach można przeczytać na tej stronie na długo przed ich rozpoczęciem.
I Shadow, popraw pkt 4 bo dałeś link z edycji postu
"Możesz zapisać się na każdy turniej, o ile jest on organizowany w środowisku Stadium, czyli jedynym dostępnym w darmowej TMNF. " - o wszelkich turniejach można przeczytać na tej stronie na długo przed ich rozpoczęciem.
I Shadow, popraw pkt 4 bo dałeś link z edycji postu

C13
Jak zacząć?
Wielkie dzięki za odpowiedzi.
A co tam jeszcze was pomęczę...
1.Czy który kol wiek z waszych internautów uczestniczył w WCG?
2.Czy szykują się jakieś turnieje obecnie?
3.A o co chodzi z tymi wyścigami zespołowymi?
A co tam jeszcze was pomęczę...
1.Czy który kol wiek z waszych internautów uczestniczył w WCG?
2.Czy szykują się jakieś turnieje obecnie?
3.A o co chodzi z tymi wyścigami zespołowymi?
Last edited by Maxblue on 23 May 2011, 14:47, edited 1 time in total.
Jak zacząć?
1. Oczywiście, w polskich eliminacjach WCG.. 
w 2009 roku Shadow (aka damianhhh), a w 2010 Nothing, niestety na WCG 2011 raczej nie przewidziano TM.. :C
2. Obecnie szykuje się m.in. UTC (Universal Team Cup), o którym więcej poczytasz na forum.
3. Chodzi o mecze, czyli spotykają się 2 drużyny i... grają..
Na punkty, przeważnie zawsze jest tak, że ta drużyna, która pierwsza osiągnie 7pkt na mapie/trasie, wygrywa to mapę i tak się po parę tych tras gra..
Te 7pkt bierze się z tego, że pod koniec każdej rundy (3..2..1.. Go! i aż dojadą) każdy gracz dostaję określoną liczbę pkt. Załóżmy, że gra 8 graczy, po 4 w drużynie.. Pod koniec rundy - 1szy na mecie dostaje 8pkt, 2gi - 7, trzeci 6 i tak dalej.. Sumują się każdej drużynie wyniki jej graczów i kto ma ich więcej, dostaje pkt.. I tak do 7 wygranych.. Jeśli wychodzi po równo tych pkt pod koniec rundy, to jest remis, nikt punktu nie dostaje i jadą dalej od nowa..
Trochę trudno się to tłumaczy.. :3
w 2009 roku Shadow (aka damianhhh), a w 2010 Nothing, niestety na WCG 2011 raczej nie przewidziano TM.. :C
2. Obecnie szykuje się m.in. UTC (Universal Team Cup), o którym więcej poczytasz na forum.
3. Chodzi o mecze, czyli spotykają się 2 drużyny i... grają..
Na punkty, przeważnie zawsze jest tak, że ta drużyna, która pierwsza osiągnie 7pkt na mapie/trasie, wygrywa to mapę i tak się po parę tych tras gra..
Te 7pkt bierze się z tego, że pod koniec każdej rundy (3..2..1.. Go! i aż dojadą) każdy gracz dostaję określoną liczbę pkt. Załóżmy, że gra 8 graczy, po 4 w drużynie.. Pod koniec rundy - 1szy na mecie dostaje 8pkt, 2gi - 7, trzeci 6 i tak dalej.. Sumują się każdej drużynie wyniki jej graczów i kto ma ich więcej, dostaje pkt.. I tak do 7 wygranych.. Jeśli wychodzi po równo tych pkt pod koniec rundy, to jest remis, nikt punktu nie dostaje i jadą dalej od nowa..
Trochę trudno się to tłumaczy.. :3
Jak zacząć?
Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi!No to robimy back (;