Osobicie mam GTX 480 SLI :> prądo rzerna ale robi pomiot we wszystkich grach jakich odpalałem
Osobiscie mam zamiar kupic ta grafe jak będzie wiadomo coś na temat ceny
http://pclab.pl/news46110.html
No to jest nas dwóch i możemy założyć fanclub 9550.Key. wrote:a ja mam ATI Radeon 9550 i jestem zajebisty! Kocham tę kartę :>
skąplikowanej
czy tylko mnie to gryzie?prądo rzerna

k**wa, czy ludzie naucza się czytac ze zrozumieniem, bo zaczynam miec watpliwosci.Lexiu wrote:Okej, policz sobie, ile wyniesie Ciebie kupienie karty graficznej za 1000zł raz na pięć (albo i więcej) lat, a ile kupowanie średnich kart za 400zł co rok i powiedz mi, co się bardziej opłaca. Zrób to samo z prockami.

Mhm, czytamy dalej, do tego wrócę później.Pawel wrote: kur**, czy ludzie naucza się czytac ze zrozumieniem, bo zaczynam miec watpliwosci.
To teraz pomysl Ty, ale porzadnie - kupujesz kompa za 5 tysiecy na powiedzmy 5 lat. W pierwszym roku uzytkowania jest mega, ojajebie ale szybki i w ogole, w drugim już znajda się tytuly gier, ktore go przymula, w trzecim i czwartym będzie wart do tysiaca zlotych, a w piatym będziesz musial kupic nowy, bo gry będą szly tylko na minimalnych detalach w niskiej rozdzielczosci.
Topowa karta graficzna po dwóch latach nie jest topowa, fakt, ale dalej jest mocniejsza niż średniaki. Choćby taki GTX295 - dzisaj za około 800zł, dalej można pograć na wysokich detalach, np. w Crysisa. Testowane u kuzyna.Pawel wrote: Teraz zestaw drugi, czyli komputer za 2 tysiace, za rok zmieniasz procesor na szybszy (dokladasz 300 zl do sumy, za która sprzedasz tamten), po nastepnym roku karte graficzna, do której doplacasz 400 zl. Teraz popatrzmy na koszty: 2 tysiace + 300 + 400. Wychodzi 2,7, z drugiej strony masz 5 kafli, a i tak zestaw za 2,7 będzie mocniejszy.
Wadzi ci to? Nie zdzierżysz kalania swojego oka minimalnymi detalami? (patrz Post Scriptum). Poza tym, mój paroletni już komputer, który w momencie składania był z ŚREDNIEJ półki (w sumie za jakieś 1500zł i nie mówię tylko o procku/grafie, ale także o RAMie, płycie głównej, zasilaczu, napędzie, obudowie, monitorze), dziś potrafi odpalić Wieśka 2. W natywnej rozdzielczości, z minimalnymi detalami. Z innymi produkcjami (SWTFU 1/2, Crysis, TMUF, NFS:World, NFS:Hot Pursuit 2011 i inne) też nie ma problemu z odpaleniem i da się grać z mniejszymi/większymi detalami, ale zawsze płynnie i w natywnej rozdziałce. Więc, wracając do cytatu - nie pierdol mi, że TOPOWY komputer nie będzie w stanie odpalić choćby średnich detali.Pawel wrote:w piatym będziesz musial kupic nowy, bo gry będą szly tylko na minimalnych detalach w niskiej rozdzielczości.