Trackmania 2!
Trackmania 2!
ja etz się z wami zgadzam, ale macie tam ten gameplay, i samochod psul się sam w sobie ale zderzec się nei zderzal z innym ( startowal w jendym miejscu i rpzenikal przez siebie, chyba ze przekrzaczasz linie startu ti mozesz uderzac innych, ale se poporstu nie wyobrazam 40 osob starujacych z jednej kreski, odstepy czasowe innym wprowadzic? namieszac?). jakby mzona było się zderzac to tym bardziej bym sobie to zianstalowal
Trackmania 2!
@Gobis chodzi mi o to, że jedną z głównych zalet Trackmanii jest to, że chodzi głównie o to, by pokazać "consistency" gracza - nie jak w NFS czy symulatorach sensu stricte. Kto wie, czy Ubisoft nie idzie w populizm (jakby TM miała mało graczy, no k**wa) ? Tak, czy siak pozostaje właśnie kwestia rozpoczęcia wyścigów, jeżeli takowe kolizje będą - wspólny start ? W tym momencie ten, kto startuje najbliżej wewnętrznej strony pierwszego zakrętu wygrywa, jeśli nie popełni błędu. W wypadku, gdyby startował doświadczony gracz, który robi czasy o 1s od WR - strasznie ciężko będzie w ciasnej sekwencji zakrętów zrobić cokolwiek. Wypacza to jedno z głównych założeń, jakie TM przed sobą stawiało i nie, nie podoba mi się to. Inna kwestia jeżeli powstanie osobny tryb "collision course" - jak najbardziej, jeżeli będzie granie opcjonalne, pojawi się kolejny tryb rozgrywek w ligach, może to być ciekawe, jak to kto Słowik przedstawił - taktyka zespołowa.
Pożyjemy, zobaczymy
Pożyjemy, zobaczymy
Trackmania 2!
W paru postach powyżej była mowa o kolizjach. Oto kilka faktów:
- samochody NIE zderzają się ze sobą, nie będzie możliwości włączenia kolizji - czyli zawsze 'duchy' (czyli jesteśmy na starych śmieciach),
- samochody po zderzeniu z elementem otoczenia deformują się, jednak nie wpływa to na parametry wozu - zmiana jest czysto wizualna (coś jak w starej TM 1.0v, czyli tym co było przed TMO).
Czyli nie ma się czego obawiać
- samochody NIE zderzają się ze sobą, nie będzie możliwości włączenia kolizji - czyli zawsze 'duchy' (czyli jesteśmy na starych śmieciach),
- samochody po zderzeniu z elementem otoczenia deformują się, jednak nie wpływa to na parametry wozu - zmiana jest czysto wizualna (coś jak w starej TM 1.0v, czyli tym co było przed TMO).
Czyli nie ma się czego obawiać
Trackmania 2!
Patrząc na finał to gra wygląda spoko, ale jakoś tak dziwnie. Co do uszkodzeń - do zwykłych meczów nie, ale jakby był tryb w któym chodzi o rozwalenie rywala to czemu nie? W USA chyba są takie zawody normalnie i są dosyć fajne
. Co do wymagań - jak będzie coś wiadomo dokładniej to dajcie znać. Ale i tak mam nadzieje, ze ilość graczy w TM nie zmniejszy się przez TM2 i dalej będzie mozna popylać niezniszczalnym bolidem, a turnieje dalej będą 
Trackmania 2!
a mi się zajebiście podoba, o. ciekawi mnie jak się wywołuje drift i jakie są korzyści drift/no-drift w porównaniu do TMF.
Trackmania 2!
Jeśli będzie darmowe (:P) albo cena nie będzie wygórowana to mozna przetestować, ale jak zrobią cena porównywalną do NFS'a to już chyba NFS lepszy...
Trackmania 2!
wygląda jak zwykłe TMUF, tylko samochodziki inne
trzeba będzie się przenieść na pada, więc spory minus dla gry
betatesty mają ruszyć w lipcu - mam nadzieję, że jestem w posiadaniu odpowiednich argumentów, żeby otrzymać dostęp do testów 
Trackmania 2!
Dopiero teraz cały temat przeczytałem ;], więc:
Fizyka pewnie będzie inna bo nowa gra itp., ale fajnie jakby była podobna. Najgorzej będzie jak nie będzie wersji pudełkowej, i za każde środowisko będzie trzeba płacić. Przypomina to trochę Simsy... za ok. 100zł masz wersje podstawową, ale co jakiś czas wychodzą dodatki, i jeśli chcesz mieć wszystkie musisz wydać ok. 700 zł (nie wiem ile dokładnie, nie kupuje tego dziadostwa). Tutaj obawiam się, ze może być podobnie, więc i tak pewnie jakieś 90% kupi tylko TM2 z podstawowym środowiskiem, a później albo wróci do TMNF, albo będzie nawalała ciągle jedno środowisko
Fizyka pewnie będzie inna bo nowa gra itp., ale fajnie jakby była podobna. Najgorzej będzie jak nie będzie wersji pudełkowej, i za każde środowisko będzie trzeba płacić. Przypomina to trochę Simsy... za ok. 100zł masz wersje podstawową, ale co jakiś czas wychodzą dodatki, i jeśli chcesz mieć wszystkie musisz wydać ok. 700 zł (nie wiem ile dokładnie, nie kupuje tego dziadostwa). Tutaj obawiam się, ze może być podobnie, więc i tak pewnie jakieś 90% kupi tylko TM2 z podstawowym środowiskiem, a później albo wróci do TMNF, albo będzie nawalała ciągle jedno środowisko
Trackmania 2!
misza0 masz rację, za każde środowisko trzeba będzie płacić ;/ z tym że zabulimy prawdopodobnie około 900 zł bo ma być 9 środowisk (tak słyszałem).
Fajnie by było gdyby wydali 1 grę i wszystkie środowiska (tak jak United), ale pewnie byśmy musieli dłużej czekać.
Fajnie by było gdyby wydali 1 grę i wszystkie środowiska (tak jak United), ale pewnie byśmy musieli dłużej czekać.
Trackmania 2!
No czyli klasyczne simsy... Czyli i tak większość będzie grała albo na podstawowym, albo dalej w tmnf/uf ;]
Trackmania 2!
farciarze se mogli sprobowac
( ogolnie widac ze będzie to wymagalo neizlych umeijetnosci zwlaszcza z tymi ciasnymi, ale nei zarzuca tak jak na island wiec , srodowisko git
Trackmania 2!
ale widać że auto trochę buja (element ze starego Desertu
)
Trackmania 2!
na pewnym filmiku widzialem jak jechal bo rampie i to wygladalo tak jakby się do tego przykleił ^^
Like that !

Ger?!

Ger?!
Trackmania 2!
Ja mam na wszystko wywalone, byle na tym dalo się grać e-sportowo i zabardzo nie przycinalo mi to na kompie. Kocham tmke i będę staral się posiadac wszystkie jej czesci chodzby z ciekawosc tak jak pewnie i wiekszosc z was. Szkoda, ze nie będzie driftow i w ogóle chodź wedlug mnie nic jeszcze nie stracone, jak nie było porzadnych testow. Ale to niestety nowa gra. Takie same coś pewnie przezywali gracze united jak tmnf wychodzila, coda i innych podobnych gier. Niestety swiat to kasa misiu i każdy kombinuje jak może. A tak poza tym sa plusy tego popatrzcie ilu z nas znudzila się już ta tmka, lacznie ze mna chodź jeszcze w miare regularnie gram. Przydaloby się jakieś odswiezenie. Nic przesadzanego może to będzie hit nie narzekajcie przed. Z tego co widac w tym turnieju to boty rzadzily np hakkijunior bot na filmiku poprzednim w czasowce mial poltorej sekundy przewagi nad drugim na 25 sekundach. może ta gra będzie idealna na e-sport.
Trackmania 2!
może, byle can nie była za wysokoa i za dodatkowe części nie będzie trzeba placić, mogliby zrobić na zasadzie aktualizacji które się ściągają przed włączeniem gry. Podobne rozwiązania są w wielu grach.
Trackmania 2!
Na tym filmiku z Dreamhacka wyłapałem, że ma być wprowadzony dokładniejszy pomiar czasu - lubię to
Spróbuję się załapać na betatesty, ale wiele się nie spodziewam po tej grze...
Trackmania 2!
A dokładna data polskiej premiery to? wybaczcie za to glupie pytanie ale nie siedzę w temacie tm2
TrackMania - I jedziesz dalej!
Trackmania 2!
Nie wiadomo, ogólnie wiadomo tylko, ze gra wyjdzie w 4 kwartale tego roku