Nie piszą Klitschko.
Nawet google.de reagują :shock: http://www.google.de/#sclient=psy&hl=pl ... 66&bih=673
Widać Polski język, to trudny język
możeRaven wrote:Zostanie tak jak jest, ewentualnie mogę zmienić na KŁYCZKO vs Haye, żeby było napisane w rodzimych językach obu bokserów
hiihihihihihi, dobre. fajny topic; SORRY, topiKRaven wrote:Wedle życzenia, proszę bardzo
Myślałem że znasz CyrylicęJakub wrote: Віталій Володимирович Кличко (Witalij Wolodymyrowytsch Klytschko) vs David Haye ??
wiesz, co to jest transkrypcja?Jakub wrote:a lubisz metalike i smaksy, czy wolisz metallica i kellog´s smacks?Zbakany wrote:Mieszkam w Polsce, będę mówił po polsku

Ale ja mieszkam w Polsce i szanuje historie tego kraju, denerwuje mnie postrzeganie Polakow w innych krajach (mowie o zlodziejach, kretaczach czy zachlejusach), szanuje tez jezyk polski, w ktorym pisanie nazwisk z panstw bylego zsrr, jak Ty to mowisz, miedzynarodowo, jest bledem, bo powinno się uzywac zapisu fonetycznego. i jest to forum polskie, na ktorym wypowiadamy się w jezyku polskim. a jak adamek będzie walczyl z drugim KLITSCHKO, to już trzeba będzie stosowac transkrypcje, tak? bo przeciez walczy polak.Jakub wrote:@pawel
tak wybiegam się, akurat pisze koncowa prace ze slawistyki na uniwersytecie.
to nic nie zmienia w tematyce, ze twoj poglad jest poloniocentryczne widzenie swiata, a nie miedzenarodowe. da ci to coś miedzy 40 milionow ludzi, nie miedzy 7 miliardow ludzi. mowisz wiec ewentualnie dla okolo 0,6% ludzi na ziemi. tutaj jednak mowimy o walce, która interesuje się caly swiat. także nie beierze w niej udzial zadny polak.
to nie znaczy, ze nie szanuje ojczyzny, ale ze nie zamykam oczy przed swiatem.
na koncu dodaje, ze nie mam zamiaru się z toba klucic, ale tylko wyjasniam moje stanowisko widzenia.

racja, nie dojdziemy.Pawel wrote:Ale ja mieszkam w Polsce i szanuje historie tego kraju, denerwuje mnie postrzeganie Polakow w innych krajach (mowie o zlodziejach, kretaczach czy zachlejusach), szanuje też jezyk polski, w ktorym pisanie nazwisk z panstw bylego zsrr, jak Ty to mowisz, miedzynarodowo, jest bledem, bo powinno się uzywac zapisu fonetycznego. i jest to forum polskie, na ktorym wypowiadamy się w jezyku polskim. a jak adamek będzie walczyl z drugim KLITSCHKO, to już trzeba będzie stosowac transkrypcje, tak? bo przeciez walczy polak.Jakub wrote:@pawel
tak wybiegam się, akurat pisze koncowa prace ze slawistyki na uniwersytecie.
to nic nie zmienia w tematyce, ze twoj poglad jest poloniocentryczne widzenie swiata, a nie miedzenarodowe. da ci to coś miedzy 40 milionow ludzi, nie miedzy 7 miliardow ludzi. mowisz wiec ewentualnie dla okolo 0,6% ludzi na ziemi. tutaj jednak mowimy o walce, która interesuje się caly swiat. także nie beierze w niej udzial zadny polak.
to nie znaczy, ze nie szanuje ojczyzny, ale ze nie zamykam oczy przed swiatem.
na koncu dodaje, ze nie mam zamiaru się z toba klucic, ale tylko wyjasniam moje stanowisko widzenia.
ja szanuje ojczyzne i jezyk, jestem bardzo otwarty na swiat, co nie znaczy, ze mam popierdolic podstawowe zasady pisowni. EOT, bo i tak nie dojdziemy do porozumienia, takie mam wrazenie.