[Poradnik] Jak odpalić TrackManie Nations Na linuxie??

Poradniki i tutoriale własne oraz tłumaczone
czatowiec_POL
Doświadczony driver

Post by czatowiec_POL »

Panowie, ledwo 6 miesiecy mnie nie było i kalacie moj temat o linuxie :twisted: Nie lubie takich ludzi :D

Nie wiem dlaczego ci to nie działa, nie kojarze tego błędu. Sprawdz tak:

-czy masz najnowsze stery do grafiki (na niecie jest program pod Ubuntu co sam aktualizuje Sterowniki GeForce/Radeon

-Sproboj poszukac na ubuntu.pl - to prawdziwa skarbnica wiedzy o linuxie. Moj login tam to Maciek T.

A teraz poza tematem - czy widzicie ze linuxowcy sa kulturalni tylko i nasze modki?? Reszta userow co używa windowsa czasami się wydaje jak by im Micro$oft zminiaturyzował mózg.

PS. Jeżeli chccie się przekonać czym jest naprawdę Ubuntu Sciagnijcie obraz iso (650MB) z ubuntu.pl i go nagrajcie na plytke, i z niej odpalcie kompa, albo zamowcie Plytki na shipt Ubuntu - za free, nawet brak kosztow wysylki. dochodzi w 3-4 tygodnie z anglii
Image
Image
Image
Image
stepien26
Samochodowy prawiczek

Post by stepien26 »

pod mandriva nieststy nie dziala , daje na graj , pojawia się okno i zaraz szybko znika :/

znalazlem http://mandrivauser.rx8.pl/rozrywka/tra ... e/#more-23 , zaraz testuje

TRACKMANIA DZIAŁA jeśli POSTAPI się JTAK JAK W PORADNIKU !!!!!!!!!!!!!!!!
digger
V.I.P.

Post by digger »

Właściwie teraz używam XP tylko do Trackmanii. Ubuntu (9.10) owszem mam i zainstalowałem na nim Trackmanię (z innego poradnika) przez Wine, ale nie dało się grać... Wydajność na poziomie kilkunastu klatek na minutę... A może to tylko u mnie tak?
Mój komp co prawda stary ale na XP spokojnie można grać na średnich ustawieniach. Może jeśli ktoś jeszcze instalował pod Linuxem niech opisze jak u niego (albo czy w ogóle) działała ta gra. Pozdro
Image
CzarnyWilk
Jeździ konno

Post by CzarnyWilk »

JEST PROSTSZY SPOSÓB: PLAY ON LINUX - z zapisanymi ustawieniami do wielu gier

1. Sciągamy Play On Linux za pomocą menadzżera pakietów np SYNAPTIC
2. Sciagamy instalke Trackmani
3. Odpalamy Play On Linux
4. Z listy Gier wybieramy TRACKAMANIA NATIONS
5. Dajemy INSTALUJ
6. Wybieramy lokalizacje Instalki
7. Instalujemy
8. PRZED URUCHOMIENIEM - klikamy prawym na liscie gier w playOnLinux na trackmanie i wybieramy ustawienia zaawansowane (pisze z pamięci więc może inaczej się to nazywać - kumaci sobie poradzą)
9. W opcjach zaawansowanych zwiększamy ustawiania karty graficznej (MB) na maxa
10. Na każdym kompie te ustawienia są inne więc proponuje w razie gdyby gra się przycinała online zmieniać ustawienia metodą prób i błędów

Na 100% działa testowane na 4 kompach i róznych dystrybucjach linuxa (ubuntu, kubuntu, mint)

* Dla wersji UNITED wybieramy instalację niestandardową w doel okna playonlinux.

EWENTUALNIE SKRYPT INSTALACYJNY: http://www.playonlinux.com/en/topic-152 ... rever.html

*nie testowałem tego ;p
Post Reply

Return to “Poradniki”