Ostatnio doszły mnie słuchy, jakoby NAR z TP założyli wspólny team, i wspolnymi siłami próbowali osiągnąć 1 lige w PL10. Chciałbym napisać o tym parę zdań od siebie.
Po pierwsze, oba teamy znajdują się w diametialnie różnej sytuacji. Twarogi Polskie, wydają się być na fali wznoszącej, bardzo dobre występy w CAP, niezła gra w TMT(już pomijam to czy z Mikusiem i Xenunem czy bez), dobra praca Mariusza i Pastucha jako CL-ów. Twarogi wydawały się idealnym kandydatem do walczenia o mistrzostwo 2 Ligi. Natomiast NAR, tak jakby przeszło w stan hibernacji. Najlepsi gracze tego teamu grali w innych teamach tak jak np. Ciacho czy Jack - MD, albo poprostu odpoczeli od TM tak jak np. Offline czy Unique. Nawet Wizard do którego mam ogromny szacunek, tak jakby przestał już interesować się tym co się dzieje na Polskiej Scenie.
Odpowiedzmy sobie na pytanie. Komu ta Fuzja jest bardziej potrzebna? Dla mnie odpowiedz wydaje się jasna. Dla TP. Team który zajmował środkowe miejsca w drugiej lidze, nagle ma szanse awansu do pierwszej Ligi. Z obecnego teamu Twarogów, tak naprawdę szansę regularnego łapania się do składu ma tylko Blejd, który jest dobrym graczem. Resztę tej fuzji będzie stanowił trzon NAR, czyli Uniq,Lewy,Off,Maxc,Keczap,Ciacho. I tak nagle TP z 2 ligowego teamu stanie się 1 potentatem, tylko i wyłącznie dzięki graczom NAR.
'why wouldn't i be mad? mixteams makes the competition worse, there is no doubt about that. and im all for having the best competition'
Tako rzecze według mnie najlepszy gracz w historii Trackmanii - czyli Frost
No i co ja mogę wiecej powiedzieć? Większość pewnie zwyzywa mnie od idiotów i od klaunów, ale ja naprawdę do obu teamów mam szacunek. CAP poszło tą drogą i w rozgrywkach ESLowych wszystkim wyszło to na zdrowie.
Tylko, że według mnie, i przez tą fuzję, traci też całe PL10.
Oczywiście nie jestem za tym, aby im tego zakazać. Poprostu chciałem napisać to co myśle.
Według niektórych, ten post będzie głupi, tylko dlatego, że ja go napisałem. No cóż, niech i tak myślą.
no to siema, let's the flame started
*nie chce fleamu.
bb, wyraziłem swoje zdanie