chcialbym odswiezyc temat, bo trochę pozmienialem parę rzeczy przy kompie.
nowy zasilacz be quiet e8 400 watt, czegoś takiego cichego jeszcze nie mialem, i bardzo energoefektywny, oszczedza mi okolo 5 watt na tym samym sprzecie.
także lupilem nowa obudowe aerocool qs-202 i jestem z niej bardzo zadowolony, najbardziej podoba mi się, ze mozna kable chowac za motherboardem i wrescie nie ma tego syfu kablowego. window kit i lakierowanie w srodku tez sa fajne.
kolejna zmiana to cpu cooler scythe katana 3, który w idle jest cichy, ale moglby być ciszszy w loadzie.
jeszcze nowy twardy dysk seagate 7200.12, w porównaniu do innych hdd cichy, jednak najglosniejszy w moim kompie.
poza tym kupilem coolera pasywnega na moja sapphire radeon 5670 od firmy arctic cooling, typ accelero s1 rev 2. wielkie to gowienko, ale super chlodzi i nie ma ani brzmieku.
to mi się wydaje najciekawsze, bo bez problemu nawet bez coolera dla obudowy grafika leci pasywnie. oczywiście jest to tylko mozliwe z grafika najwyzej sredniej klasy, ale aka jest przeciez radeon 5670.
wcale nie było trudne ja wpudowac, poprostu oryginalny wiatrak won, i nowy pasywny cooler na karte, to wszystko.
jakosc zdiecia chujowe, niestety obecnie nie mam kamery dobrej.
Uploaded with
ImageShack.us
tu w zamknietej obudowie:
Uploaded with
ImageShack.us
a tu cooler grafy:
(Dodano Pią się 12, 2011 4:15 pm)
edit:
z karta graficzna na motherboardzie (ati 4200) i bez oswietlenia mam 40 watt w idle bez zadnego undervoltingu, wiec mysle, ze daloby się okolo 30 watt, co jest super wynikiem.
(Dodano Pią się 12, 2011 4:32 pm)
edit:
zapomnialem, ze jeszcze dokupilem ram 4 gb ddr3 1600 firmy adata.
kazdemy, który chce kupic ram, polecam go kupic teraz, tanszy chyba jeszcze nigdy nie był.