Wielka Piłka według nas ! x2

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

no jak zaczną grać to może coś ugraja
Image Image
Abszt
Pirat drogowy

Post by Abszt »

Wisła ma ciężką grupę, bo są to naprawdę solidne drużyny, ale skoro wiślacy mieli ochotę na grę w LM to w LE musza pokazać, że potrafią grać w piłkę. Jest to jedna z bardziej wyrównanych grup.
Legia trafiła do grupy gdzie nr 1 będzie PSV a o drugie powalczy reszta drużyn.
Nie ma sensu porównywać grupy Lecha z tamtego rooku do grup Legii czy Wisły. Juventus wtedy grał kiepsko, Salzburg był na poziomie Lecha a z Manchesterem spięli poślady (i git).
Już myslałem, ze Legia trafi do grupy D, wtedy byłyby mecze :D
Najłatwiejsza grupa to byłaby G
Najtrudniejsze to F i właśnie D
Mam nadzieję, że chciaż jeden zespół z Polski wyjdzie z grupy.
raven
Jeździ konno

Post by raven »

Legia powinna wyjść z grupy, Wiśle będzie ciężko, ale krakowiacy mają szansę, muszą się spiąć. Po cichu liczę na to, że na wiosnę zobaczymy obie polskie drużyny w rozgrywkach LE.
Joker.
Why so serious?

Post by Joker. »

Na Wisłę bym nie liczył. Ale z polaczkami to jest tak że jak nikt na nich nie liczy to właśnie wtedy zaczynają grać w piłkę. Obie nasze ekipy mają szansę wyjść ale nie będzie im łatwo.
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

Przed chwilą zakończył się hit kolejki ligi angielskiej czyli ManUtd kontra Arsenal. Wynik 8-2 mówi sam za siebie. Arsenal nic nie grał kompletnie!, zmarnowal karnego, poprostu jestem w szoku jaką hałe zagrali. Za to ManUtd grał bajecznie, cudownie, itp. dwa pierwsze trafienia zaliczył Welback, bramka na 2-0 poprostu KLASA ŚWIATOWA! wszystko wykonane perfekcyjnie. Karny z kapelusza dla Arsenalu przy stanie 1-0 dla Manu nie wykorzystał Laps van Persie. Ronney podwyżyszł wynik na 3-0 piękną bramką z wolnego. Przed zakończeniem pierwszej połowy Walcott trafił honorową i dajacą cień nadziei na poprawe wyniku bramkę dla Arsenalu. Niestety w drugiej połowie Arsenal grał gorzej niż w pierwszej połowie. W przeciągu 6 min man dołożył na swoje konto 3 brameczki (64' Rooney, kopia wolnego z pierwszej połowy; 67' Nani, sam na sam lekkim podcięciem nad Szczęsnym, 70' Park JS, plasowanym strzałem z 11 metrów) W 74" szał Arsenalu, który przeprowadził "akcje" po której Persie strzelił na 6-2. parę minut poźniej, głowny arbiter spotkania H. Webb dyktuje "wapno"dla Manutd. Wykonawcą zostaje Rooney, który pewnie wykonuje karniaka uzysukując SIÓDMĄ bramkę dla diabłów, a sam zdobywa hattricka. Na pożegnanie w doliczonym czasie gry Young zdobywa ÓSMĄ... bramkę dla Manchesteru. Chwilę potem Webb kończy spotkanie.

Szkoda mi bardzo Welbacka, który musiał opuścic boisko w pierwszej połowie z powodu kontuzji, pewnie naciągnał mięśień. No i szkoda Szczęsnego, robił co mógł (to go ratuje :|)

W 41' gdy Rooney strzelał bramke na 3-1 chwilę wcześniej trybuna za bramką Szczęsnego miała z niego niezły ubaw, ponieważ ustawiając murek był lekko pochylony i machał ręką żeby się cioty przesunęły, na co jeden z graczy ManU stojący w murze zrobił to dokładnie to samo. Odwrócił się z stronę szczęsnego, pochylil się i zaczął machać reką żeby się przesunął :D Wojtuś się uśmiechnąąął

Przy ciągłych podaniach, z trybun słychać było hurrrey co było nawet zabawne w niektórych sytuacjach.

Pochwalić trzeba młodziutkiego bramkarza dziabłow De Gea, który mimo tego że Arsenal nie miał zbyt dużo akcji, to jego strzały były naprawdę mocne i celne, a chłpak pewnie wyciągał.

Jeśli ktoś ma taką możliwosć polecam obejrzeć retransmisje. Chyba że ktoś poogląda skrót, ale musiałby chyba trwać 40 min :D żeby pokazać przepaść. I proszę mi tu nie wciskać kitów, że to rpzez odejście Cesca i Nasriego.

I w ogole huj d*pa naleśnik, nie mogę się doczekać pojedynku Manu z barcą.

chyba tyle
cześć!
Last edited by oddowicz on 28 August 2011, 18:52, edited 2 times in total.
Image Image
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Niestety nie oglądałem ;/, ale zapewne retransmisję sobie zobaczę. Tak się objawia przepaść między mistrzem a czwartą drużyną poprzedniego sezonu ;)

Ja osobiście zanim starcia z Barceloną nastąpią czekam na spotkanie obu Manchesterów - to może być ciekawa sprawa, bo mecz o tarczę wspólnoty to był początek sezonu, nie ma co się nad tym rozwodzić ;)

Zajebisty post Oddo, przemyślany, bez błędów ortograficznych, jest cudownie Oddo !
Last edited by iam on 28 August 2011, 18:49, edited 1 time in total.
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

niom, może być ciekawie. Oglądałem skrót spotkania Tottenham vs Man City. Wynik 1-5 ! Wszystkie bramki dla City zdobył Dzeko. Grali naprawdę fajnie. Mieli dobre, składne akcje. Chcę już LM kurfa !!
Image Image
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

Ale Szczęsny nie zawalił?
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

Oddo, nie odejście naniego, a nasriego.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

Nie właśnie. Robił co mógł. Może mu ktoś wytknie, że mógł tam i tam coś lepiej zrobić, ale jak na tyle akcji i strzałów to dobrze mu poszło heh.

"dobrze mu poszło" dziwnie to brzmi, zjebali przecież 8-2 ! :D

@sk7 dzięki, poprawione :)
Image Image
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Może teraz Pan Wenger straci pracę. Żeby nie było - szanuję go, fajnie, że szuka młode talenty i szlifuje tych graczy. Dzięki niemu wyrosło wielu wspaniałych graczy, ale...

1. Spora część 1 składu (i zawodników na ławce) ma do 20 lat. Dodatkowo dla większości jest to pierwszy sezon w najlepszej lidze świata, (ofc. wg. rankingów, bo to która jest najlepsza, to kwestia gustu, kto co woli), więc nie mają szans na równą grę z zawodnikami którzy zaczynali tam swoje kariery
2. Cały czas sprowadza francuzów. Zapewne nie ma to nic wspólnego z tym, że sam jest francuzem, nie? ;] Spoko, Ligue1 to nie jest słaba liga, nawet jedna z lepszych, ale sporo jej brakuje choćby do ligi Niemieckiej, Hiszpańskiej, a szczególnie Angielskiej
3. W sumie to co w 1 - brak ogrania tych zawodników. Ja rozumiem mieć w składzie z 2-3 graczy w okolicach 20 roku życia, ale potrzebni są wtedy gracze doświadczeni. Później kończy się to tak jak w tym meczu...

Moim skromnym zdaniem polityka transferowa pana Wengera jest do d...
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Jedyna wada Szczęsnego to niezdecydowanie, gdy ma wyjść z bramki. Przy pierwszym golu moim zdaniem powinien zgarnąć tą piłkę, nie czekając na interwencję obrońców. Żal mi go było dzisiaj, nic nie mógł zrobić przy bramkach...
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

@misza0
Wenger w Arsenalu to już powoli coś, takiego jak Ferguson w Manchesterze i nie zwolnią go, bo on sprowadził Fabregasa za pół darmo, a sprzedał za 34-40 milionów euro, to się nazywa inwestycja, więc nie perdol o beznadziejnej polityce transferowej. Ja jestem pod wrażeniem jego pracy trenerskiej, większość obecnych u niego piłkarzy już jest warta niesamowite pieniądze, a ten przegrany mecz nic nie mówi o jego pracy trenerskiej.
Moim zdaniem zaczyna się era Czerwonych Diabłów i nawet Barcelona sobie chyba z nimi nie poradzi.
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

I właśnie o tym mówię. Gracze z Arsenalu są sprzedawani drogo do bardzo dobrych teamów, ale przychodzą i grają praktycznie odrazu w 1 składzie bez ogrania.
raven
Jeździ konno

Post by raven »

Arsenal się nie zmienia. Przegrywał, przegrywa i przegrywać będzie.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

Seraphin.
Polityka transferowa arsenalu jest do kitu. Co z tego, że zarobili na takim Fabregasie 40 mln? A ile trofeów przez ostatnie 6 lat zdobył Arsenal? ZERO.
średnia wieku od kilku lat wynosi pewnie jakieś 21 lat. (Arshawin strasznie zawyżył tą statystyke) Zarabiają kase, a przy okazji dostają po d*pie 8:2, albo wygrywając 4:0 remisują 4:4.
Image
Image
Image
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

Raven wrote:Arsenal się nie zmienia. Przegrywał, przegrywa i przegrywać będzie.
Coś jeszcze do dodania. Nie będę ukrywał, że kibicuje Arsenalowi, ale poziom Twojego postu był równie wysoki, jak "obrazki" na kwejku.
@Kiciak, miasza0
Nie twierdzę, że polityka transferowa jest fajna, ale który klub zwolni trenera, który przynosi im z wychowania piłkarzy takie profity?
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

taki, który będzie coś chciał w końcu osiągfnąć. Zobaczysz jeszcze kilka takich porażek jak ta z MU iglowa Wegnera poleci
Image
Image
Image
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

dokładnie Kiciak. Wenger mowi, że zajęcie 3-4 miejsca w takiej lidze to osiągnięcie itp. Pewnie tak, ale co z tego? Ten klub ma zdobyć puchary. Mają spory budżet. Szczególnie teraz - Fabrega i Nasri sprzedani, a kto w ich miejsce? Porównując obecny Arsenal z tym który grał z Barceloną... Niebo, a ziemia. Można powiedzieć, że wtedy grali w piłkę, a teraz... no cóż ;]
skt7
Pirat drogowy

Post by skt7 »

Maciuś wrote:Jedyna wada Szczęsnego to niezdecydowanie, gdy ma wyjść z bramki. Przy pierwszym golu moim zdaniem powinien zgarnąć tą piłkę, nie czekając na interwencję obrońców. Żal mi go było dzisiaj, nic nie mógł zrobić przy bramkach...
Jedyna wada szczęsnego, to jego zachowanie poza boiskiem, nie trawie kretyna.
Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Post Reply

Return to “Off-Topic”