zna ktoś angielski i potrafi przetłumaczyć zasady laddera ESL w TMN? Bo okaże się że gramy sobie a tu nagle przegrywamy mimo iż (wygraliśmy) i dostajemy jeszcze punkty karne nie wiadomo za co i zawieszają nasz klan. Sam wiem jak to jest bo grałem w WarRocka i przepsy muszą być ściśle przestrzegane. Oto tekst:
Gameaccount
To participate at Trackmania Nations ESL Ladders and Cups you need a ESL Teamaccount with at least three players with a valid Trackmania Nations Gameaccount, this is the username of the account you use to login to Trackmania Nations Internet.
This name is unique and consits of a maximum of 20 characters inclunding the letters, numbers and the following characters: . - + ? % @ _
You can enter your gameaccount using the Command Center.
Map choice
Each team can choose one map and have to enter it at match details. (using open matches or challenge opponent) The following maps can be choosen:
Pro A-0
Pro A-1
Pro A-2
Pro A-3
Pro A-4
Pro A-5
Pro A-6
Pro A-7
Pro A-8
Pro A-9
ESL-CupTrack A
ESL-CupTrack B
ESL-CupTrack C
ESL-CupTrack D
ESL-CupTrack E
ESL-CupTrack F
ESL-CupTrack G
You don’t have to choose a decider map anymore. Lets make an example:
Map1: Team A - 7:0 – Team B
Map 2: Team A – 3:7 – Team B
As everyone should know, its 10:7 for Team A now. And that’s the result. Team A wins this Match-up.
If every team has won a map you have to enter "WINNER" as 3rd map and 1:0 for the team with the most round wins.
In this example the result will be entered like this:
Map1: Pro A-0 Team A - 7:0 – Team B
Map2: Pro A-3 Team A – 3:7 – Team B
Map3: WINNER Team A - 1:0 - Team B
New rule facts:
* Draw possible
* Decider map gone
* Match time is much shorter from now on
Server choice
The password protected game must be hosted by one of the two teams, usually the player with the better internet connection. When the teams can not agree who hosts, each team hosts their opponents map.
Server Settings
Game name: user-defined (we advise to use something like: "ESL XonX team1 vs. team2"
Max players: X ( depends on the amount of players attending -> 2on2: 4 / 3on3: 6 / 4on4: 8 / 5on5: 10 )
Game mode: Team
Pointlimit: 7
Comment: user-defined
password: user-defined
chat time: 00:10.00
Allow track download: enabled
Use alternative rules: enabled
Maxpoints: 6 ( depends on the amount of players attending -> 2on2: 4 / 3on3: 6 / 4on4: 8 / 5on5: 10 )
Max spectators: 0 (There is a bug for dedicated servers, which didn't allow to use 0 spectators. Just make 1 spectator slot, but protect it with a passwort so no players can join)
Callvote threshold (%): 51
Callvote timeout: 2:00
Opponent cars details: low
Synchronised start period: 0:00.00
Course of the Game
Both teams meet each other at the scheduled date at IRC/ICQ or MSN. (We suggest IRC #esl.tm - the offcial Trackmania ESL Channel) Then agree on who hosts the game (see "server choice") and exchange password/game name.
Both teams must take screenshots. After the game they have to enter the score (open matches -> enter score). The Screenshots must be uploaded to the matchdetails for each map one.
When you have problems with making screenshots use a screenshot tool like fraps or hypersnap.
There are no replays needed for the Trackmania Nations Timeattack Ladder!
zasady ESL
zasady ESL
shusty, za przetlumaczenie tekstu takiej dlugosci bys musial mi już zaplacic 
zasady ESL
jakub wrote:shusty, za przetlumaczenie tekstu takiej dlugosci bys musial mi już zaplacic
pomoz zamiast spamować ^^
zasady ESL
lol, ale fajny antispam, szopek.
sam spamujesz, biaaatch!
ja bym to wlkepal do google translatora, czy jakiegoś podobnego programu, jak bym mial taki problem.
sam spamujesz, biaaatch!
ja bym to wlkepal do google translatora, czy jakiegoś podobnego programu, jak bym mial taki problem.
zasady ESL
Koleś jak ci się nie chce tłumaczyć to wpisz sobie ten tekst TUTAJ i masz z głowy ale nie spodziewaj się aż tak dokładnego tłumaczenia
zasady ESL
Konto Gry
aby uczestniczyc w Trackmania Nations ESL Ladders i Cups potrzebujesz konto zespołowe(clan?) ESL z przynajmniej 3 graczami którzy mają poprawne konto do TMN, czyli nazwa użytkownika której uzywasz aby zalogowac się do TMN na neta.
To imie jest unikalne i posiada maksymalnie 20 znakow wliczajac litery numery i nastepnujace znaki: . - + ? % @ _
Mozesz wejsc do swojego konta uzywajac "Command Center"(?)
Wybor Map
każdy zespół może wybrac jedną mape i musi ja wpisac w szczegolach meczu . (W otwartych meczach lub 1vs1(?)) Nastepujace mapy moga być wybrane:
Pro A-0
Pro A-1
Pro A-2
Pro A-3
Pro A-4
Pro A-5
Pro A-6
Pro A-7
Pro A-8
Pro A-9
ESL-CupTrack A
ESL-CupTrack B
ESL-CupTrack C
ESL-CupTrack D
ESL-CupTrack E
ESL-CupTrack F
ESL-CupTrack G
Nie wybierasz decider(?) map wiecej(to znaczy ze wiecej już nie wybierasz innych map tylko te). Przyklad:
Wszyscy powinni wiedziec ,ze jest 10:7 dla Team A. I to jest wynik. Team A wygrywa Match-Up(?).
jeśli obydwa zespoly wygraja po rundzie wchodzisz w "WINNER" i wybierasz 3 mape na do jednego punktu(coś w tym stylu).
Tu znow przyklad:
Nowe zasady:
* mozliwy remis
* Decider map gone(?)
* Czas meczu jest krotszy od teraz
Wybor serva
Gra chroniona haslem musi być hostowana przez jeden z teamów, najczesciej gracz z najlepszym netem. jeśli się nie umiecie dogadac kto hostuje to każdy team hostuje swoja mape.
Ustawienia servera
Nazwa gry: ustala host (Proponujemy coś w tym stylu: "ESL XonX team1 vs. team2")
Max players: X ( zalezy od ilosci grajacych graczy -> 2on2: 4 / 3on3: 6 / 4on4: 8 / 5on5: 10 )
Tryb Gry: Team
Limit pkt: 7
Komentarz: ustala host
hasło: ustala host
Sciaganie map: enabled
Maxpoints: 6 ( zalezy od ilosci graczy -> 2on2: 4 / 3on3: 6 / 4on4: 8 / 5on5: 10 )
Max spectators: 0 (Jest bug na serverach dedykowanych z 0-owa iloscia speca który nie pozwala na uzycie 0 specktow. zrób 1 slot speca ale ustaw go na hasło)
Przebieg gry
Oba teamy spotykaja się o wyznaczonej porze na IRC/ICQ lub MSN. (Proponujemy IRC #esl.tm - the offcial Trackmania ESL Channel) Wtedy ustalcie kto hostuje server (zobacz "wybor servera") i ustalcie nazwe gry/hasło.
Oba teamy robia ssy. Po meczu musza wpisac wynik (open matches -> enter score). Ssy musza być wgrane do map details dla kazdej mapy z osobna
Kiedy masz problemy z robieneim ssow uzyj programu Fraps albo Hypersnap
Nie potrzeba replayow Trackmania Nations Timeattack Ladder!
Sorka za bledy ale nei jestem jesczez za dobry i paru rzeczy nei umialem spolszczyc.. Jak ktos może to niech popoprawia
aby uczestniczyc w Trackmania Nations ESL Ladders i Cups potrzebujesz konto zespołowe(clan?) ESL z przynajmniej 3 graczami którzy mają poprawne konto do TMN, czyli nazwa użytkownika której uzywasz aby zalogowac się do TMN na neta.
To imie jest unikalne i posiada maksymalnie 20 znakow wliczajac litery numery i nastepnujace znaki: . - + ? % @ _
Mozesz wejsc do swojego konta uzywajac "Command Center"(?)
Wybor Map
każdy zespół może wybrac jedną mape i musi ja wpisac w szczegolach meczu . (W otwartych meczach lub 1vs1(?)) Nastepujace mapy moga być wybrane:
Pro A-0
Pro A-1
Pro A-2
Pro A-3
Pro A-4
Pro A-5
Pro A-6
Pro A-7
Pro A-8
Pro A-9
ESL-CupTrack A
ESL-CupTrack B
ESL-CupTrack C
ESL-CupTrack D
ESL-CupTrack E
ESL-CupTrack F
ESL-CupTrack G
Nie wybierasz decider(?) map wiecej(to znaczy ze wiecej już nie wybierasz innych map tylko te). Przyklad:
Wszyscy powinni wiedziec ,ze jest 10:7 dla Team A. I to jest wynik. Team A wygrywa Match-Up(?).
jeśli obydwa zespoly wygraja po rundzie wchodzisz w "WINNER" i wybierasz 3 mape na do jednego punktu(coś w tym stylu).
Tu znow przyklad:
Nowe zasady:
* mozliwy remis
* Decider map gone(?)
* Czas meczu jest krotszy od teraz
Wybor serva
Gra chroniona haslem musi być hostowana przez jeden z teamów, najczesciej gracz z najlepszym netem. jeśli się nie umiecie dogadac kto hostuje to każdy team hostuje swoja mape.
Ustawienia servera
Nazwa gry: ustala host (Proponujemy coś w tym stylu: "ESL XonX team1 vs. team2")
Max players: X ( zalezy od ilosci grajacych graczy -> 2on2: 4 / 3on3: 6 / 4on4: 8 / 5on5: 10 )
Tryb Gry: Team
Limit pkt: 7
Komentarz: ustala host
hasło: ustala host
Sciaganie map: enabled
Maxpoints: 6 ( zalezy od ilosci graczy -> 2on2: 4 / 3on3: 6 / 4on4: 8 / 5on5: 10 )
Max spectators: 0 (Jest bug na serverach dedykowanych z 0-owa iloscia speca który nie pozwala na uzycie 0 specktow. zrób 1 slot speca ale ustaw go na hasło)
Przebieg gry
Oba teamy spotykaja się o wyznaczonej porze na IRC/ICQ lub MSN. (Proponujemy IRC #esl.tm - the offcial Trackmania ESL Channel) Wtedy ustalcie kto hostuje server (zobacz "wybor servera") i ustalcie nazwe gry/hasło.
Oba teamy robia ssy. Po meczu musza wpisac wynik (open matches -> enter score). Ssy musza być wgrane do map details dla kazdej mapy z osobna
Kiedy masz problemy z robieneim ssow uzyj programu Fraps albo Hypersnap
Nie potrzeba replayow Trackmania Nations Timeattack Ladder!
Sorka za bledy ale nei jestem jesczez za dobry i paru rzeczy nei umialem spolszczyc.. Jak ktos może to niech popoprawia

hyhy
zasady ESL
hehe na esl grałem odtatnio 4 miechy temu bo mam bana
a w tej lidze jak nie masz zgranego clanu to nie ma sensu grać
a w tej lidze jak nie masz zgranego clanu to nie ma sensu grać
Siekiera=Siekierka
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
Dziękuje naszym administratorom za to że od miesiąca czekam na zdjęcie niesprawiedliwego zakazu pisania.
zasady ESL
wiem siekiera. ESL mam opanowane jeśli chodzi o WarRocka WarcraftaIII , ale nie wiem o TM nic.
A do TM nie trzeba mieć zgranego klanu!! Wystarczą umięjętnośći bo tam nie ma współpracy w przeciwieństwie do WarRocka
A do TM nie trzeba mieć zgranego klanu!! Wystarczą umięjętnośći bo tam nie ma współpracy w przeciwieństwie do WarRocka