Wielka Piłka według nas ! x2

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

No i dobrze Pit - i powiem szczerze, że druga połowa tego meczu zasługuje na miano wielka piłka - przynajmniej ze strony Legii
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

zamierzam walnąć takiego pokaźny tekst :D
Byłem na meczu Legia - Hapoel, jednak nie będę się rozpisywał na temat meczu (choć w pierwszej połowie grali ch**owo, a druga to naprawdę nice). Opiszę ten słynny slogan: "Say no to racism". Na początek powiem, że nie jestem antysemitą i nigdy nie miałem zapędów do atakowania Żydów.
Na mecz przyjechała specjalna delegacja UEFA, która "miała dopilnować, żeby nie było żadnych antysemickich przyśpiewek, gdyby były to mają prawo przerwać mecz". Ogólnie kibice Legii zachowywali się bardzo dobrze, bo wiedzieli, że wybryk może się skończyć zakazem dopingu. Dlatego oprócz napisu "Jihad Legia" nie można było się do niczego przyczepić. Teraz powiem o napisie, generalnie oprawa na mój gust była słaba, a napis "Jihad Legia" średnio potrzebny, można było praktycznie poczuć organizatorów, którzy mieli już pełne gacie ze strachu. Spiker co najmniej pięć razy mówił, aby nie krzyczeć nic na drużynę z Izraela.
Jako kibic, który przyszedł prosto z meczu mogę podzielić się subiektywną oceną. Otóż w pierwszej połowie sędzia chyba również poddał się urokowi tej postawie antyrasistowskiej. I w pierwszej połowie wyczyniał takie rzeczy. Zawodnicy Hapoelu kładli się, krzyczeli, zwijali z bólu, a on to sumiennie odgwizdywał ku uciesze włodarzy UEFA. Zresztą, cały czas MOIM zdaniem, Izraelczycy nie byli przyzwyczajeni do gwizdania dla drugiej strony. I po podyktowanym karnym dla Legii wszyscy rzucili się z pretensjami do sędziego, choć karny był oczywisty, przynajmniej z mojego punktu widzenia.
Tutaj dochodzę do meritum całej sprawy, nie jestem antysemitą, choć uważam że Palestyna powinna być wolna :). Minęło 66 lat od końca wojny, Holocaust był czynem straszliwym, ale to na miłość boską 66 lat. Większość krajów już otrząsnęła się i żyją dalej. Uważam, że polityka jaką stosują wielkiej federacje i inne niezrzeszone z futbolem placówki jest śmieszna.
Dlatego wniosek na dziś jest taki, tolerancja jest ważna, ale nie róbmy z tego obsesji.

Gratuluje każdemu kto się przebił przez tą ścianę tekstu. Oczywiście dyskutujcie itp. :wink:
Last edited by Seraphim on 30 September 2011, 0:09, edited 2 times in total.
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

Aha.

Walnąłeś jednego straszliwego byka, ale to napiszę, jak będę miał ochotę na poważne dywagacje, a jak na razie wybacz, ale sam Seraphim znajdź miejsce, gdzie pojechałeś po bandzie ;)
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

Seraphim wrote:Dlatego wniosek na dziś jest taki, tolerancja jest ważna
TY KURWO WARSZAWSKA !!

niom fajna sprawa tak sobie pojeździć, aż mnie ciągnie na stadion :(
Image Image
Seraphim
V.I.P.

Post by Seraphim »

no fakt :|
moja wina, pisałem to pod wpływem emocji może niepotrzebnie i niestety takie rzeczy się zdarzają, zaraz to jakoś sensownie spróbuję zedytować, ale pozostanę przy swoim, że to wszystko jest zbyt obsesyjne

zawsze jak chce coś mądrego napisać to takie "byki" wychodzą, nie nadaję się na jakieś naukowe teksty, mam nadzieje, że chodziło o ten fragment, a nie o wszechobecne powtórzenia :D

oddo, Tobie też życzę miłej nocy :P
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

Post by Jakub »

3 gole + 1 assist lewandowskiego przy wygranym przez BVB 4:0 meczu z FC Augsburg!

Radwanska wygrala swoj do tej pory najwiekszy turniej na WTA tour w tokio.

niezly weekend dla polakow, jak do tej pory.
ShaDDy
Emerytowany Admin

Post by ShaDDy »

LEWY PONOĆ TERA JE EX AEQUO TOP1 W PUNKTACJI KANADYJSKIEJ! I TOP3 w szczelonych golach.

@up + Wisła Płock zagrała zajebystą końcówke w handballowej champs league przeciwko jakimś Rumunom (jutro graja Kielce :) )
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Powiem szczerze, ze się tego po lewym nie spodziewałem :D Jak w wiadomościach to usłyszałem, to myslałem, że się prowadzący pomylił ;P
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

łaaaaaaa niesamowite! Gdyby strzelał jak Rudvens to byłoby extra, a tak nie ma się czym podniecać. Dalej jest imo cieniutki :|
Image Image
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Tylko, że Lewy nie gra w polskiej ekstraklasie, która jest na ponad 20 miejscu w europie, tylko w Niemeckiej Bundeslidze, która jest w top5 ;] Pewnie już więcej nie strzeli 3 goli w jednym, ale trzeba się cieszyć, że chociaż raz się udało i dostał najlepszą ocenę w drużynie :)
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

aha, ok. Myslalem ze dla dobrego napasnika to jednej huj gdzie gra :|
Image Image
Jakub

Post by Jakub »

pieprzysz, sroddowiczowski.
w porównaniu do np juskowiaka (którego w swoich czasach bardzo lubilem), to lewy jest kompletny gracz. nie tylko, ze strzela, ale także umie przygotowywać bramki.
polecam jego asyste na 3:0, fantazja z maumazja.
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Nie oddo, to nie ejst bez różnicy. Dlaczego? Dlatego, że w słabszych klubach są słabi gracze, obrońcy, bramkarze, więc łatwiej strzelić gola. Myślisz, że Franek albo Rudnev mieliby tyle samo goli w takim samym czasie jak teraz np. w lidze niemieckiej? Raczej nie. Więc nie mów, że liga nie ma znaczenia :]
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

Extraklasa 08/09 14 bramek, 6 asyst.
Extraklasa 09/10 19 bramek, 6 asyst.
Bundesliga 10/11 8 bramek, 2 asysty
(zajął 127 miejsce w rankingu asyst)
69 miejsce Jakub Błaszczykowski 4 asyst
55 miejsce Sławomir Peszko 5 asyst
21 miejsce Łukasz Piszczek 8 asyst

Bundesliga 11/12 8 meczów 5 bramek, 2 asysty

Czyli jak na gracz kompletnego do bardzo dobre miejsce, co nie Jakub? :D
misza0 wrote:Nie oddo, to nie ejst bez różnicy. Dlaczego? Dlatego, że w słabszych klubach są słabi gracze, obrońcy, bramkarze, więc łatwiej strzelić gola.
Augusburg jest ostatnią drużyną w tabeli, Lewy strzela 3 bramki, a wy już robicie z niego gwiazde... spoko :) Niech chociaż strzeli jakieś ważne bramki
Image Image
Jakub

Post by Jakub »

kompletny gracz, wiec bramki + asysty
a ty madralinski pokazujesz same asysty, on nie jest klasyczna 10, nubie.
poza tym sam wiesz, ze lewy był jokerem w bvb, wiec gry u niego trwaly nieraz < 15 minut.

a który był w rankingu strzelonych bramek przez jokerow?
podaj, czekam!

ps.: nie robię z niego gwiazdy, ale na pewno nie jest taki slaby, jak ty go oceniasz.
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

czyli wg Ciebie każdy snajper jest kompletny, a przynajmniej jakieś 90%. Bo chyba nie ma takiego napastnika który by nie miał asyty.

Jakubku, powiem o nim dobre słowo jak zacznie strzelać decydujące bramki w WAŻNYCH meczach. To po nich poznaje się klase zawodnika. A imo Lewy jest przereklamowany i to, że strzelił 3 bramki przeciwko ostatniej drużynie o niczym nie świadczy. Szkoda że w champions league, nic nie gra.

Niestety nie mam takich statystyk (najlepszych jokerów) w swoich źródłach.

I nie rozśmiszaj mnie pisząc, że Lewy jest kompletny. z Polskich graczy to tylko Żurawski przychodzi mi na myśl.

Poza tym do piłkarza kompletnego zalicza się jeszcze inne cechy np takie jak:
- gra w ataku
- gra w oborne
- stałe fragmenty
- gra słabszą nogą

słodkich snów Bawarczyku

tak sobie przegladam tytuły newsow o Lewym

mój ulubiony
sport.pl
Ocenili Lewandowskiego: Pokazał, że potrafi znaleźć drogę do bramki

onet.pl
Snajper jak z bajki
Last edited by oddowicz on 02 October 2011, 0:12, edited 1 time in total.
Image Image
Jakub

Post by Jakub »

napisalem, ze w porównaniu do juskowiaka uwazam go za kompletnego. juskowiaka statystyki wyglądały tak, ze nawet jak strzelal 13 bramek, to mial może 3 asysty. robert ma mniej wiecej rowne statystyki i jako snajper uwazam go za kompletnego. umie robić bramki i umie je przygotowywać, wiecej snajper nie musi robić.

ps.: nie mieszkam w bawarii, nubie :)
iam
Admin Mniejszy

Post by iam »

A ja Wam powiem, drogie dzieci, że Lewandowski jest jedynym napastnikiem z prawdziwego zdarzenia w naszej kadrze - jeśli Oddo się z tym nie zgadzasz, to albo nie oglądasz piłki nożnej, albo uważasz, że Brożek jest od niego lepszy - w obu przypadkach się mylisz.

A Ty Jakub, mylisz się twierdząc, że Lewandowski jest napastnikiem kompletnym - bo nie jest. Jak Oddo ładnie podał, napastnik powinien robić coś poza tym, że czeka na piłkę. Porównaj Lewandowskiego z Rooney'em chociażby - ten to zapierdziela pod własną bramkę na stałe fragmenty, wyprowadza akcje, podaje, strzela - to się nazywa napastnik kompletny.

Idę spać, albo rzygać - jak tam chcecie.
oddowicz
Team Poland

Post by oddowicz »

a ja uważam że Lewy chowa się przed Żurawskim :)

no tak, mój bląd ty jesteś Die Alte Dame :P

Ajem,
uważam tylko, że o Lewym się za dużo pierdoli. on jest zajebisty, bo zaliczył 3 bramki!

i tak, Ajem bardziej lubię Brożka, ale czas pokaże ile Lewy jest wart. Jeśli się mylę napiszę do Ciebie że miałeś racje :P
Image Image
Jakub

Post by Jakub »

a ja uwazam, ze obronca ma bronic, a nie napastnik.

ci dam alte dame!
Post Reply

Return to “Off-Topic”