ZOSTAŃ ADMINEM!
ZOSTAŃ ADMINEM!
Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem
Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie
Oni wiedzą wszystko a ja wkurzam się o nic
Przecież oni mówią i dają mi prawdę na dłoni
dla Ciebie łatwe..
Może coś przeoczyłem a może nie znam sam siebie
Oni wiedzą wszystko a ja wkurzam się o nic
Przecież oni mówią i dają mi prawdę na dłoni
dla Ciebie łatwe..
ZOSTAŃ ADMINEM!
cukier waniliowy (dla mocniejszego smaku)
(Dodano 22 października 2011, 22:46)
rodzynki,
(Dodano 22 października 2011, 22:47)
skórka pomarańczowa lub
owoce kandyzowane (jak kto lubi)
(Dodano 22 października 2011, 22:46)
rodzynki,
(Dodano 22 października 2011, 22:47)
skórka pomarańczowa lub
owoce kandyzowane (jak kto lubi)

ZOSTAŃ ADMINEM!
denaturatu za 2 szkalnki
ZOSTAŃ ADMINEM!
ja nie lubię sernika, dajcie jabłecznik proszę
- złozi
- Junior ujeżdżacz
ZOSTAŃ ADMINEM!
Ciebie pierwszegoError_TM wrote:Ozi Ale mnie bys nie zabanował ;p ?
zbanowałbym na IP
adres mac
i wielkośc zasilacza
ZOSTAŃ ADMINEM!
Ale Luka ja mało Eldoki słucham.. 
Last edited by Toby on 22 October 2011, 22:48, edited 1 time in total.
ZOSTAŃ ADMINEM!
wielkość zasilacza ma wpływ na życie seksualne?OZBORN wrote: i wielkośc zasilacza
ZOSTAŃ ADMINEM!
Jak idzie Toby ?
2-0
twoja kolej
A Eldo to ten raper co non stop ciągnie koks i pali trawke - tak ten..
2-0
A Eldo to ten raper co non stop ciągnie koks i pali trawke - tak ten..
Last edited by luka on 22 October 2011, 22:48, edited 1 time in total.
ZOSTAŃ ADMINEM!
nie wiem jak mleko ale wiesz jak użyć "wody w proszku" ? Wystarczy zalaćError_TM wrote:Kolumb napisz jak się robi mleko w proszku ;p

- złozi
- Junior ujeżdżacz
ZOSTAŃ ADMINEM!
+ miazga kakałowa
ZOSTAŃ ADMINEM!
tak i długość kabla od internetu
ZOSTAŃ ADMINEM!
jajko
żółtko
4 łyżki śmietany
Składniki na polewę:
15 dkg margaryny
15 dkg cukru pudru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na trzy części i wkładamy na godzinę do lodówki. Każdą część ciasta pieczemy osobno w 180°C na złoty kolor i odkładamy wszystkie trzy placki do przestygnięcia. Dobrze jest piec je w wysokiej prostokątnej blaszce, która potem będzie naszą formą do sernika.
Ser dokładnie mielimy (chyba że zakupiliśmy zmielony) i wkładamy do dużego gara na mały ogień. Dodajemy kolejno margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz jaja. Budynie rozpuszczamy na mleku i wlewamy na gotującą się masę. Chwilę jeszcze gotujemy dokładnie mieszając. By nie powstały grudki. Dodajemy rodzynki i inne dodatki i wylewamy połowę serowej masy na pierwszy kruchy placek leżący na dnie prostokątnej blaszce w której piekliśmy kruche spody. Nakrywamy do drugim i wylewamy na wierzch resztę. Całość przykrywamy ostatnim, plackiem.
Wszystkie składniki na polewę wkładamy do małego rondelka i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Wierzch sernika zalewamy jeszcze gorącą polewą i wstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki, by porządnie stężało i schłodziło się.
żółtko
4 łyżki śmietany
Składniki na polewę:
15 dkg margaryny
15 dkg cukru pudru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na trzy części i wkładamy na godzinę do lodówki. Każdą część ciasta pieczemy osobno w 180°C na złoty kolor i odkładamy wszystkie trzy placki do przestygnięcia. Dobrze jest piec je w wysokiej prostokątnej blaszce, która potem będzie naszą formą do sernika.
Ser dokładnie mielimy (chyba że zakupiliśmy zmielony) i wkładamy do dużego gara na mały ogień. Dodajemy kolejno margarynę, cukier, cukier waniliowy oraz jaja. Budynie rozpuszczamy na mleku i wlewamy na gotującą się masę. Chwilę jeszcze gotujemy dokładnie mieszając. By nie powstały grudki. Dodajemy rodzynki i inne dodatki i wylewamy połowę serowej masy na pierwszy kruchy placek leżący na dnie prostokątnej blaszce w której piekliśmy kruche spody. Nakrywamy do drugim i wylewamy na wierzch resztę. Całość przykrywamy ostatnim, plackiem.
Wszystkie składniki na polewę wkładamy do małego rondelka i doprowadzamy do wrzenia ciągle mieszając. Wierzch sernika zalewamy jeszcze gorącą polewą i wstawiamy na przynajmniej godzinę do lodówki, by porządnie stężało i schłodziło się.

ZOSTAŃ ADMINEM!
spam jako lekarstwo na problemy scenowe? oj słabo...
ZOSTAŃ ADMINEM!
Moje ulubione ostatnio danie to ravioli z serem ricotta w sosie szpinakowo – serowym z serem gorgonzola . To absolutne mistrzostwo świata w połączeniu smaków delikatnej ricotty z ostrym posmakiem gorgonzolli w sosie ze świeżym szpinakiem. Pierożki możecie zrobić sami, ale kupicie włoskie ravioli z ricottą w dobrych delikatesach. Zapraszam !
Przygotowanie ravioli zajmuje trochę więcej czasu niż przygotowanie zwykłych pierogów. Jeśli wam się spieszy możecie kupić gotowe ravioli z ricottą w dobrych delikatesach. Szukajcie włoskiej flagi na opakowaniu. Można też pokusić się na zrobienie własnoręcznie domowych ravioli. Na pewno będzie to wyśmienita kulinarna przygoda !
Do przygotowania ravioli z ricottą potrzebne nam będą
300 g mąki
4 jajka
400 g sera ricotta
woda
Jak przygotować ravioli z ricottą
Mąkę osolić i przesiać. Wbić do niej 2 jajka i 1 żółtko, następnie zagnieść ciasto, dodając w razie potrzeby wody. Uformowane ciasto zawinąć w folię aluminiową i schować na godzinę do lodówki. Następnie podziel ciasto na 4 części i każdą po kolei rozwałkuj wałkiem, posypując mąką. Dwa placki posmaruj białkiem i układaj na nich porcje sera ricotta w równych odstępach. Na tak przygotowany placek ułóż drugi placek i dociśnij przestrzenie między ciastem i farszem. To samo zrób z następnym. Następnie podziel ciasto na kwadraciki. Zagotuj wodę w rondlu i do osolonej wody wrzucaj pierożki partiami i gotuj kilka minut aż nie wypłyną .
Do przygotowania sosu szpinakowo – serowego z gorgonzolą potrzebne nam będą
250 g świeżego szpinaku
śmietana
3 ząbki czosnku
100 g sera gorgonzola
świeża bazylia
oliwa z oliwek
świeży kolorowy pieprz
Jak przygotować sos szpinakowo – serowy z gorgonznolą
Szpinak umyć i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek . Dodać świeży szpinak i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż zmięknie. ( cały szpinak może wam się nie zmieścić za jednym razem na patelni, ale nie martwcie się tym, możecie go dodawać stopniowo, jak ten na patelni będzie tracił na objętości. Dodać kilka porwanych listków bazylii. Całość dusić pod przykryciem przez kilka minut. Następnie zdjąć pokrywkę i pozwolić by wyparowała woda . Doprawić szpinak odrobiną soli, świeżym pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Gorgonzolę zetrzeć ewentualnie pokroić na drobne paski. Śmietanę zagotować w małym rondelku, na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Dodać do niej gorgonzolę, nie przestając mieszać. Ser powinien się roztopić i zmieszać ze śmietaną w jednolity sos. Następnie sos połączyć ze szpinakiem.
Ravioli podawać polane sosem. Posypać kolorowym pieprzem, ewentualnie parmezanem do smaku . Gotowe !
Przygotowanie ravioli zajmuje trochę więcej czasu niż przygotowanie zwykłych pierogów. Jeśli wam się spieszy możecie kupić gotowe ravioli z ricottą w dobrych delikatesach. Szukajcie włoskiej flagi na opakowaniu. Można też pokusić się na zrobienie własnoręcznie domowych ravioli. Na pewno będzie to wyśmienita kulinarna przygoda !
Do przygotowania ravioli z ricottą potrzebne nam będą
300 g mąki
4 jajka
400 g sera ricotta
woda
Jak przygotować ravioli z ricottą
Mąkę osolić i przesiać. Wbić do niej 2 jajka i 1 żółtko, następnie zagnieść ciasto, dodając w razie potrzeby wody. Uformowane ciasto zawinąć w folię aluminiową i schować na godzinę do lodówki. Następnie podziel ciasto na 4 części i każdą po kolei rozwałkuj wałkiem, posypując mąką. Dwa placki posmaruj białkiem i układaj na nich porcje sera ricotta w równych odstępach. Na tak przygotowany placek ułóż drugi placek i dociśnij przestrzenie między ciastem i farszem. To samo zrób z następnym. Następnie podziel ciasto na kwadraciki. Zagotuj wodę w rondlu i do osolonej wody wrzucaj pierożki partiami i gotuj kilka minut aż nie wypłyną .
Do przygotowania sosu szpinakowo – serowego z gorgonzolą potrzebne nam będą
250 g świeżego szpinaku
śmietana
3 ząbki czosnku
100 g sera gorgonzola
świeża bazylia
oliwa z oliwek
świeży kolorowy pieprz
Jak przygotować sos szpinakowo – serowy z gorgonznolą
Szpinak umyć i osuszyć. Czosnek obrać i pokroić w plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej czosnek . Dodać świeży szpinak i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż zmięknie. ( cały szpinak może wam się nie zmieścić za jednym razem na patelni, ale nie martwcie się tym, możecie go dodawać stopniowo, jak ten na patelni będzie tracił na objętości. Dodać kilka porwanych listków bazylii. Całość dusić pod przykryciem przez kilka minut. Następnie zdjąć pokrywkę i pozwolić by wyparowała woda . Doprawić szpinak odrobiną soli, świeżym pieprzem i przyprawą do kuchni włoskiej. Gorgonzolę zetrzeć ewentualnie pokroić na drobne paski. Śmietanę zagotować w małym rondelku, na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Dodać do niej gorgonzolę, nie przestając mieszać. Ser powinien się roztopić i zmieszać ze śmietaną w jednolity sos. Następnie sos połączyć ze szpinakiem.
Ravioli podawać polane sosem. Posypać kolorowym pieprzem, ewentualnie parmezanem do smaku . Gotowe !