Trasy by ChrisEggII
- ChrisEggII
- Jeździ konno
Trasy by ChrisEggII
Witam wszystkich, po ostatnio wprowadzonych ograniczeniach przy grze przez siec postanowiłem się zająć tworzeniem tras.
Crazy Highway
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 20948#auto
Opis:Jest to moja pierwsza trasa nie-treningowa. Dosyć długa i zróżnicowana. Posiada GPS.
Crazy Highway (low version)
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 20964#auto
Opis: Specjalna wersja poprzedniej trasy, stworzona specjalnie na słabsze komputery. Nie posiada GPSu, ani żadnych bezużytecznych obiektów.
Crazy Highway
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 20948#auto
Opis:Jest to moja pierwsza trasa nie-treningowa. Dosyć długa i zróżnicowana. Posiada GPS.
Crazy Highway (low version)
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 20964#auto
Opis: Specjalna wersja poprzedniej trasy, stworzona specjalnie na słabsze komputery. Nie posiada GPSu, ani żadnych bezużytecznych obiektów.
Trasy by ChrisEggII
Przejechałem i powiem szczerze, że trasa jest... Fatalna
Rozumiem, że to początki i od razu szału nie będzie ale surowa ocena pomoże Ci w przyszlości
Dam ci parę rad które pomogą Ci przy tworzeniu następnych tras:
-Nie rób tras 4minutowych zrób 30 sekund ale się przyłóż.
-Unikaj loopów.
-Jak już bierzesz się za robienie speeda to staraj się tego speeda utrzymać a nie, że w pewnym momencie musisz całkiem zahamować, żeby wyrobić zakręt 180 stopni.
-Zero oznakowania na trasie zgubiłem się xxx razy
-Słaby gps (momentami nie wiedzialeś gdzie jechać) jak już robisz to unikaj band:)
Szczerze mówiąc Gps trzeba obejrzeć conajmniej parę razy aby trasę przejechać.
Przyjrzyj się innym mapką i sam staraj się zobaczyć jakie błędy robisz, a zobaczysz z czasem będzie coraz lepiej:)
Moja ocena na zachętę 2+/10
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania moich trasek:)
Rozumiem, że to początki i od razu szału nie będzie ale surowa ocena pomoże Ci w przyszlości
Dam ci parę rad które pomogą Ci przy tworzeniu następnych tras:
-Nie rób tras 4minutowych zrób 30 sekund ale się przyłóż.
-Unikaj loopów.
-Jak już bierzesz się za robienie speeda to staraj się tego speeda utrzymać a nie, że w pewnym momencie musisz całkiem zahamować, żeby wyrobić zakręt 180 stopni.
-Zero oznakowania na trasie zgubiłem się xxx razy
-Słaby gps (momentami nie wiedzialeś gdzie jechać) jak już robisz to unikaj band:)
Szczerze mówiąc Gps trzeba obejrzeć conajmniej parę razy aby trasę przejechać.
Przyjrzyj się innym mapką i sam staraj się zobaczyć jakie błędy robisz, a zobaczysz z czasem będzie coraz lepiej:)
Moja ocena na zachętę 2+/10
Pozdrawiam i zapraszam do oglądania moich trasek:)

- ChrisEggII
- Jeździ konno
Trasy by ChrisEggII
No cóż... Spodziewałem się takiej oceny 
-Co do długości trasy, to mi ona się podoba, po prostu mnie jako dłuższe trasy bardziej wciągają niż takie półminutowe "sprinty".
-Wiem, że schrzaniłem kompletnie początek, bo zaraz po rampie dałem zakręt... Ale właśnie ten początek zrobiłem jako ostatni (poprzednio był on jeszcze gorszy, a na rozbudowę t"nowego" nie miałem kompletnie miejsca)
-Z oznakowaniem to masz całkowitą rację... Jeszcze przed wysłaniem spodziewałem się, że każdy na początku będzie miał problemy, ale nie spodziewałem się że w aż takiej skali. Najbardziej się obawiałem tej najbardziej zapętlonej części
-No GPS jest jaki jest. Muszę przyznać, że przy tej mapie dopiero zacząłem z nim eksperymentować. Co do jakości przejazdu, to raczej ina tego, że gram w tę grę od całkiem niedawna i moje umiejętności nie są zbyt wielkie (Następnym razem chyba poproszę kogoś bardziej doświadczonego, aby zrobił nagranie do GPSa)
-Totalnie się jednak nie zgodzę z tym, że się gubiłem na trasie. Wygląda to tak dlatego po części przez moje umiejętności, a po części przez zacinanie się kompa (dlatego stworzyłem wersję bez dodatków)
-Co to jest loop? Jestem dosyć nowy i jeszcze niektórych pojęć nie znam.
Wielkie dzięki za krytykę, przyda mi się. Trasy nie będę poprawiał, raczej się zajmę tworzeniem następnej, może będzie o wiele lepsza.
-Co do długości trasy, to mi ona się podoba, po prostu mnie jako dłuższe trasy bardziej wciągają niż takie półminutowe "sprinty".
-Wiem, że schrzaniłem kompletnie początek, bo zaraz po rampie dałem zakręt... Ale właśnie ten początek zrobiłem jako ostatni (poprzednio był on jeszcze gorszy, a na rozbudowę t"nowego" nie miałem kompletnie miejsca)
-Z oznakowaniem to masz całkowitą rację... Jeszcze przed wysłaniem spodziewałem się, że każdy na początku będzie miał problemy, ale nie spodziewałem się że w aż takiej skali. Najbardziej się obawiałem tej najbardziej zapętlonej części
-No GPS jest jaki jest. Muszę przyznać, że przy tej mapie dopiero zacząłem z nim eksperymentować. Co do jakości przejazdu, to raczej ina tego, że gram w tę grę od całkiem niedawna i moje umiejętności nie są zbyt wielkie (Następnym razem chyba poproszę kogoś bardziej doświadczonego, aby zrobił nagranie do GPSa)
-Totalnie się jednak nie zgodzę z tym, że się gubiłem na trasie. Wygląda to tak dlatego po części przez moje umiejętności, a po części przez zacinanie się kompa (dlatego stworzyłem wersję bez dodatków)
-Co to jest loop? Jestem dosyć nowy i jeszcze niektórych pojęć nie znam.
Wielkie dzięki za krytykę, przyda mi się. Trasy nie będę poprawiał, raczej się zajmę tworzeniem następnej, może będzie o wiele lepsza.
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Trasy by ChrisEggII
loop = pętla
Trasy by ChrisEggII
Nie gralem, ale co do długości - wolisz długie, graj RPG'i
Mapki robi się dla innych graczy (jak się je wrzuca do neta
) i na serwety (to w sumie to samo), a na serwerach najczęściej czas na 1 mapke to ok. 5-7 minut, więc ciężko się gra 3 minutyowe mapy 
Trasy by ChrisEggII
nie jestem znawca map ale ta mapa jest fatalna...Nie wiedziałem gdzie jechac to już mi się odechciało ja grać.
Trasy by ChrisEggII
Zgadzam się z kolegą wyżej, który napisal ze lubisz dlugie rób rpg
Poczytaj o tych trasach są długie trudne i glupie a i ciekawe:p
Poczytaj o tych trasach są długie trudne i glupie a i ciekawe:p

Trasy by ChrisEggII
Wgl ciężko mi nazwać rodzaj tej trasy. robię mapki od 4 lat i nawet na początku nie mialem aż takich slabych map. maper z cb dobry nie będzie to ci mówię od razu chociaż masz u mnie plusa tak jak wielu innych bo Twoja trasę pobierają a moje to 40-60 pobran... avards czasem negatywny komentarz się zdarzy i trasy wrzuca i jeżdżą i tyle to jest 
TrackMania - I jedziesz dalej!
Trasy by ChrisEggII
Po 1, oprócz SUV'a żaden z Waszych komentarzy nie jest ani trochę związany z mapą (Ozborn to przynajmniej tłumaczy słowa). Każdy piszę, że mapa jest beznadziejna, tylko SUV pokusił się o sprostowanie, dlaczego tak jest. Poczynając od Cheddar'a, który postanowił jebnąć bezsensowny post, bo raczej coś w stylu: "mapa jest chujowa, wyłączyłem ją" nie pomoże mu robić lepszych mapek. Kończąc na wilku, który opowiada jakąś mega dziwną historię, zaczynając od tego, że ChrisEgg jest beznadziejny, a kończąc na awardach i komentarzach dotyczących swojej trasy(?), przy okazji przecinki zdecydowane łatwiej pozwalają się odnaleźć w czytanym tekście.
Co do mapy, faktycznie nie powala na kolana, zakręty są słabo wymierzone, ale na moim TMX-ie możesz zobaczyć jak wyglądała moja pierwsza trasa i moim zdaniem była dużo gorsza. Co więcej zdecydowanie na plus jest to, że zwykle pierwsze mapy są beznadziejne i mają 30 sekund, Twoja jest beznadziejna, ale ma 3 minuty 40 do 4 minut. Chodzi mi o to, że zapewne dużo czasu spędziłeś robiąc tą mapę. Tak na dobrą sprawę, gdyby zostawić co lepsze zakręty, a wyciąć resztę to wyszedłby całkiem niezły minias. Teraz następna sprawa, jeśli chcesz robić mapy "techniczne" to używaj klocków pochyłych, w sensie tych z fioletowymi połączeniami (takie same były rady dla mnie
). Jeśli chcesz robić fullspeedy to nie mogę Tobie pomóc, a jeśli chcesz robić dłuższe trasy to też nie do mnie. (choć z trasami technicznymi też nie jestem autorytetem żadnym
).
Mam nadzieje, że Ci o których napisałem się opamiętają, no i tyle.
Co do mapy, faktycznie nie powala na kolana, zakręty są słabo wymierzone, ale na moim TMX-ie możesz zobaczyć jak wyglądała moja pierwsza trasa i moim zdaniem była dużo gorsza. Co więcej zdecydowanie na plus jest to, że zwykle pierwsze mapy są beznadziejne i mają 30 sekund, Twoja jest beznadziejna, ale ma 3 minuty 40 do 4 minut. Chodzi mi o to, że zapewne dużo czasu spędziłeś robiąc tą mapę. Tak na dobrą sprawę, gdyby zostawić co lepsze zakręty, a wyciąć resztę to wyszedłby całkiem niezły minias. Teraz następna sprawa, jeśli chcesz robić mapy "techniczne" to używaj klocków pochyłych, w sensie tych z fioletowymi połączeniami (takie same były rady dla mnie
Mam nadzieje, że Ci o których napisałem się opamiętają, no i tyle.
Trasy by ChrisEggII
Opamietam się i mogę udzielić rad co do FullSpeedów na pw jeśli oczywiście kolega będzie zainteresowany 
Trasy by ChrisEggII
Nigdy nie przekreslaj nikogo na starcie..! Twoje trasy Chris są 100 razy lepsze niż moje na początku. Wrzucaj kolejne ucz się i pierdol tych co piszą,że nic z tego nie będzie! Mimo iż ze mnie mappker ch**owy to chętnie Ci pomoge i będę pisal co masz poprawiac itd... Zobaczysz z biegiem czasu na pewno będziesz tworzyl coraz to ciekawsze traski. Wiec głowa do góry i kombinuj:pwilk508 wrote:Wgl ciężko mi nazwać rodzaj tej trasy. robię mapki od 4 lat i nawet na początku nie mialem aż takich slabych map. maper z cb dobry nie będzie to ci mówię od razu chociaż masz u mnie plusa tak jak wielu innych bo Twoja trasę pobierają a moje to 40-60 pobran... avards czasem negatywny komentarz się zdarzy i trasy wrzuca i jeżdżą i tyle to jest
a ty wilk jak jesteś taki zajebisty to pokaz mi swoje traski:)[/b]

Trasy by ChrisEggII
czy ja tu go przekreslilem? może będzie niezly ale nie dobry. może ze pogra w tm jeszcze parę dobrych latek.wilk508 wrote:Wgl ciężko mi nazwać rodzaj tej trasy. robię mapki od 4 lat i nawet na początku nie mialem aż takich slabych map. maper z cb dobry nie będzie to ci mówię od razu
a trasy moje masz niektore na tmxie
Trasy by ChrisEggII
Może i masz rację że nie dałem mu szansy... niech da następną trasę za np tydzień to zobaczymy czego się nauczyl. mnie też tak na początku gnoili ^^ czekam na kolejną mapę
- ChrisEggII
- Jeździ konno
Trasy by ChrisEggII
Dzięki wszystkim za konstruktywną krytykę.
No dobra, moja następna mapa. Tym razem SpeedTech.
EggMania
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 75341#auto
Opis: Moja druga, w miarę poważna, mapa. Jest ona szybka, ale w niektórych miejscach trzeba zdjąć nogę z gazu. Okrążenie u mnie trwało ok. 55 sekund, ale myślę, że bardziej doświadczeni gracze i zejdą poniżej 50.
Tym razem nie dodałem GPSu, ale on jest tutaj niepotrzebny, bo na tej mapie mogą się zgubić tylko "najzdolniejsi".
Liczę na to, że tym razem zasłużyłem na trochę łagodniejszy ochrzan
No dobra, moja następna mapa. Tym razem SpeedTech.
EggMania
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 75341#auto
Opis: Moja druga, w miarę poważna, mapa. Jest ona szybka, ale w niektórych miejscach trzeba zdjąć nogę z gazu. Okrążenie u mnie trwało ok. 55 sekund, ale myślę, że bardziej doświadczeni gracze i zejdą poniżej 50.
Tym razem nie dodałem GPSu, ale on jest tutaj niepotrzebny, bo na tej mapie mogą się zgubić tylko "najzdolniejsi".
Liczę na to, że tym razem zasłużyłem na trochę łagodniejszy ochrzan
- ChrisEggII
- Jeździ konno
Trasy by ChrisEggII
No i moja następna trasa, tym razem offroad.
Offroad
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 88298#auto
Opis: Moja trzecia trasa o długości ok. 2:10, prawie całkowicie terenowa. Mapa tworzona trochę z nudów i dla relaksu, więc może nie należeć do tych najlepszych.
Offroad
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 88298#auto
Opis: Moja trzecia trasa o długości ok. 2:10, prawie całkowicie terenowa. Mapa tworzona trochę z nudów i dla relaksu, więc może nie należeć do tych najlepszych.
Trasy by ChrisEggII
Chyba masz rację. Niczym niewyróżniająca się mapka- żadnych ciekawych momentów. Tworząc mapki, staraj się by robić coś niekonwencjonalnego, a zarazem coś co przyciągnie uwagę jadącego. No i najważniejsze, żeby nie było nudno. Proste stawianie klocków już raczej nikogo nie zachwyci, no chyba, że to będzie jakiś majstersztyk, ale istnieją programy do miksowania, które dają o wiele większe możliwości w budowaniu. Polecam Trackinfo i TMUnlimiter.ChrisEggII wrote: Opis: Moja trzecia trasa o długości ok. 2:10, prawie całkowicie terenowa. Mapa tworzona trochę z nudów i dla relaksu, więc może nie należeć do tych najlepszych.
- ChrisEggII
- Jeździ konno
Trasy by ChrisEggII
Słyszałem już o tych programach, może niedługo spróbuję. A co do innowacji, to jak dotąd u mnie są długości tras.
A brak ciekawych elementów... Jak już pisałem ta mapa była robiona raczej "dla relaksu".
A brak ciekawych elementów... Jak już pisałem ta mapa była robiona raczej "dla relaksu".
- ChrisEggII
- Jeździ konno
Trasy by ChrisEggII
Wybaczcie za double posta.
Fast, Faster, The fastest:
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 88821#auto
opis: To już moja piąta trasa jaką stworzyłem i wydaje mi się, że najlepsza. Jest to fullspeed. Chciałem żeby czymś się wyróżniała na tle innych i postawiłem na szybkość (średnia szybkość to ok. 635km/h). Trasa nie jest zbyt trudna, ale też nie za łatwa.
Fast, Faster, The fastest:
http://tmnforever.tm-exchange.com/main. ... 88821#auto
opis: To już moja piąta trasa jaką stworzyłem i wydaje mi się, że najlepsza. Jest to fullspeed. Chciałem żeby czymś się wyróżniała na tle innych i postawiłem na szybkość (średnia szybkość to ok. 635km/h). Trasa nie jest zbyt trudna, ale też nie za łatwa.