1 pytanie 1 odpowiedz - macie problem, piszcie tutaj

Jeśli masz jakiś problem z grą - pisz tutaj
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Fo2
IcemaN
Jeździ konno

Post by IcemaN »

crowmaster_13 wrote:Posiada ktoś w swoich zasobach plik Details.dds taki do obróbki? Mam takie Diffuse, że wybieram warstwę i zaznacza mi gdzie ona jest i co reprezentuje i może ma ktoś taki Details. A jak nikt nie ma to czy mógłby zrobić screen z PS/Gimpa/czegokolwiek i rozpisać gdzie coś jest? Koła, bieżnik i inne podstawy to wiem, ale np gdzie jest dolna część zwana przez niektórych dyfuzorem?

I jeszcze jedna sprawa. Do bolidu WDD 2o11 Details wziąłem z innego auta. Potem pozmieniałem co chciałem i mam delikatną zagwozdkę :/ Na 1/4 opony mam jakby drugi bieżnik. Znalazłem go w Gimpie, wkleiłem inny i dalej to widać. Niby mało ważne ale chciałbym mnie bolid idealny na 100% Albo może co tam wstawić? Takiego slicka jak w F1 czy jak?
napisz do mnie na gg to omówimy to szerzej i Ci pomogę
pati080199
Samochodowy prawiczek

Problem

Post by pati080199 »

Co mam zrobić kiedy zostałem dodany do czarnej listy ??
Mike
Pirat drogowy

Post by Mike »

To zależy czy czasami na tym serwerze nie narozrabiałeś. Jeżeli zostałeś zbanowany przypadkowo albo zostałeś zagłosowany ponieważ oszukiwałeś lecz nie zrobiłeś tego naprawdę itd. itp... poproś admina, by Cię z tej listy zdjął. Kontaktu do niego musisz poszukać sam ;)

BTW, nie twórz tematu z tym samym pytaniem bo do tego jest właściwy topic.
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

gdzie znajdę plugin z linkiem ;)?
i jak się wstawia loadscreena?

i 3. kto się bawi w grafikę w sensie robienie bannera dla teamu ;)?
digger
V.I.P.

Post by digger »

Loadscreen wrzuca się poprzez FTP na serwer trackmanii w odpowiedni folder (nie wiem jaki). Do tego musi on mieć odpowiednie wymiary. Grafiki robi wiele osób, ale nie każdy ma czas i ochotę robić to za darmo. Popytaj, może ktoś się skusi. Co do pluginów to poszukaj w necie lub popytaj Pery'ego, Ice'a lub kogoś kto majstruje przy serwerach.
Image
Key.
Admin

Post by Key. »

Mam dosyć ciekawy problem - nie mogę połączyć się z serwerem globalnym TM... Wczoraj jeszcze łączyłem się normalnie, dzisiaj wyskakuje mi błąd połączenia (ten zwykły, nie żaden numerowany). Bawiłem się dzisiaj VPNem i proxy, co by pograć w BFa 3 przedpremierowo, ale potem wszystkie ustawienia powróciły do stanu sprzed zabawy. Próbowałem restartować kompa, jak i router. Oba resety bez skutku. Nie wiem, czy to siedzi gdzieś głębiej w komputerze, czy na routerze. Nie wiem, więc pytam się was, drodzy TMPLowicze :)

Jak ktoś jeszcze by potrzebował specyfikacji komputera:
http://www.ceneo.pl/4901957s
Image
Sunlight
Jeździ konno

Post by Sunlight »

Co zrobić, by zachować konto nations przy przesiadce na united forever? Zainstalowałem właśnie tmuf i po włączeniu wyskakuje monit:

Image

Nie wiem czy wpisac, czy nie, zeby nie stracic tamtego konta czasem... Nie zauwazylem zadnej opcji "mam już konto" czy coś w ten desen.
Image

gwclan.fora.pl
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Wprowadzając klucz,konto nations automatycznie przemienia się w konto united,konta nie stracisz wszystkie dane zachowasz.
Sunlight
Jeździ konno

Post by Sunlight »

Tak, tylko ja nie chce wpisac klucza w wersji nations, tylko swiezo zainstalowanej tmuf, by miec wszystkie mapki itp... także to sa w zasadzie 2 oddzielne gry...
Image

gwclan.fora.pl
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Wpisując klucz na koncie nations automatycznie przechodzi w wersję united,gdyż TMNF to okrojona wersja TMUF,więc będziesz miał wszystkie mapki itp,więc jest to jedna i ta sama gra.
Sunlight
Jeździ konno

Post by Sunlight »

Nie bylbym tego taki pewien:

Nations - 713 MB
UF - 1,65 GB

Folder nations nie ma innych lokacji procz stadiuma itp, a nie sadze zeby gra potem coś dociagala, chcialbym miec po prostu pelna wersje z wszystkimi defaultowymi mapkami dla 1 gracza, zachowujac konto z nations. Spotkalem się z opinia, ze wlasnie gdy wpisze się klucz do nations, nie mamy potem tych rzeczy. Pewnie jestem natretny, ale jak już coś robię, to chce to zrobić porzadnie;p
Image

gwclan.fora.pl
Cezar
Pedo

Post by Cezar »

Rozumiem,sam miałem taki sam problem jak przenosiłem się z TMNF na TMUF zrobiłem to co ci powiedziałem i nie maiłem żadnego problemu,wszystko było.
Key.
Admin

Post by Key. »

oczywiście, że mamy potem te rzeczy.

Nations jest okrojoną wersją, okrojoną do jednego środowiska i jednego trybu gry. Gdy wpiszesz klucz United (ale już w grze, nie w tym momencie co ty masz) to zachowujesz WSZYSTKO co miałeś, plus dostajesz dostęp do rzeczy United (3 nowe tryby gry, 6 środowisk). Nic ci się nie usunie, a jeśli się boisz, że może się tak stać, to przed wpisaniem klucza skopiuj folder "TrackMania" z Moich Dokumentów, a po wpisaniu wklej go tam.
Image
Sunlight
Jeździ konno

Post by Sunlight »

Okej, po problemie, wpisalem klucz na tmuf, potem wyskoczyla opcja "mam już konto", podalem dane i się ładnie zsychronizowalo. dzięki tak czy inaczej ;)
Image

gwclan.fora.pl
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

Media Tracker

Można zrobić tak, aby wyrenderować film tylko w wyznaczonym przedziale czasu?
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

najprościej jest chyba wyciąć to co chcesz i zapisać powtorke. Jak ją otworzysz powinno być tylko to co zostaiwłeś, a potem wystarczy tylko zrenderować.
złozi
Junior ujeżdżacz

Post by złozi »

Wyciąć, ale gdzie, i w jaki sposób.
savier
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by savier »

edytor powtórek, ustawiasz kamerkę w okresie czasu który cię interesuje. i zapisujesz. najlepiej inaczej
Post Reply

Return to “Pomoc”