Niespodzianka na najniżyszm stopniu podium - koniec PL10!

Newsy ze strony glównej
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Zauważyliście jak szybko leci czas? Jeszcze nie tak dawno zastanawialiśmy się kto weźmie na siebie organizację PL10 po Słowiku, a już w zeszłym tygodniu turniej ten się zakończył. Niestety turniej nie był zorganizowany z taką pompą jak się wszyscy spodziewali, według wielu była to jedna z najgorszych, a nawet najgorsza edycja PL10. Mimo to, mogliśmy oglądać bardzo ciekawe mecze [more].

Niestety po pierwszych kwalifikacjach (by Słowik) sporo zespołów nie przetrwała do edycji PL10 by Key. Tym samym faworytami turnieju zostało TR, XST, oraz dosyć niespodziewanie - SPW.

Przejdźmy teraz do sedna, a więc do ostatecznych wyników. Już kolejkę przed końcem zwycięzcami PL10 zostali gracze teamu TR. Za ich plecami znalazła się czwarta drużyna poprzedniej edycji, Xtreme Speed Team. Sporym zaskoczeniem dla wielu może być drużyna BT. Ekipa która gra techy od niedawna, i na którą niewielu stawiało przed turniejem, uplasowała się na bardzo dobrym trzecim miejscu.

Komentarz CL’a TR - Wizarda, po zwycięstwie w najważniejszym polskim turnieju:

Nasz występ można z perspektywy czasu ocenić bardzo dobrze, ponieważ wygraliśmy PL10. Jednak przed każdym ważnym meczem (XST, BT, SPW), pojawiały się wątpliwości czy uda nam się gładko wygrać. Nasi gracze przebywający na TS-ie wiedzą o co chodzi. ;). Po prostu strasznie marudzę, że dostaniemy w dupę ;). Tym razem jednak moje obawy na szczęście były nie uzasadnione i wszystkie mecze wygraliśmy.

Co do celów stawianych przed PL10 to bardzo chcieliśmy znaleźć się w pierwszej trójce, jednak po kwalifikacjach i zajęciu drugiego miejsca nasze apetyty znacznie wzrosły. Za cel postawiliśmy sobie wygraną w całym turnieju. Kiedy przeczytałem rozpiskę z naszymi przeciwnikami stało się jasne, że najtrudniejsze będą ostatnie mecze. Jednak jeszcze nawet przed meczem z WDD nie byliśmy pewni zwycięstwa ponieważ walka na małe punkty rozgrywała się pomiędzy TR, XST oraz SPW. Po pewnej wygranej w tym meczu i zainkasowaniu maksymalnej ilości punktów stało się jasne, że w przedostatniej rundzie wygraliśmy PL10.

Ogólnie turniej bardzo ciekawy dostarczający mnóstwa emocji ;). Jeszcze raz chciałbym podziękować wszystkim botom z TR oraz liderom Pastuchowi i Mariuszowi, za 5 tygodni fantastycznej zabawy ;)
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

Re: Niespodzianka na najniżyszm stopniu podium - koniec PL10

Post by Vanitas / Lexiu »

misza0 wrote:a nawet najgorsza edycja PL10
O, to były dwie? Myślalem, że Słowik nic nie zrobił :P

A tak w ogóle, to ciekawa edycja, inne niż wszystkie. Na pewno niższa prestiżem od każdej poprzedniej, organizacyjnie nie było takiej pompy jak kiedyś, ogólnoscenowego podjarania, etc. Taki szaraczek.

No i pogratulować organizatorom, że się w ogóle zebrali w sobie i się zorganizowali.
Discord: vanitasss
crowmaster_13
Pirat drogowy

Post by crowmaster_13 »

PL10 było moim drugim PL i mam nadzieję, że jednak nie ostatnim. Bo jeśli nadal coś się będzie działo na "scenie" to czemu miałoby się nie odbyć PL11? Że bez POL, XX, TCW to co? Jak widać wielcy z dawnych lat nie są już tacy zajebiści i nie potrafią zebrać się do kupy na najważniejszy turniej w Polsce.

Od siebie najbardziej pogratuluję Rzeźnikom. Dawno temu graliśmy z nimi mecze 4fun i już wtedy nie było łatwo. Na długich techach wyniki oscylowały w okolicach 7 - 5 lub 7 - 6. Od tamtej pory zaliczyli niezły skok skilla i odegrali się na nas (najpierw w TMT, teraz w PL). Good job z Waszej strony.

Gratuluję też pozostałym ekipom na podium. TR ładnie pojechały wszystkich oddając tylko jedną mapę a XST mimo, że pewnie jak każdy boryka się problemami kadrowymi to jednak spięli pośladki i zajęli dobre miejsce.

WDD też zaliczyło skok w stosunku do PL9 (z dziesiątego na szóste), ale nie ma co ukrywać, że gdyby chociaż POL się zmobilizowało to musielibyśmy walczyć w II lidze. Najbardziej jednak cieszę się, że wygraliśmy w końcu jakiś mecz po strasznie długiej serii porażek. Niestety nie dało nam to zakładanego przeze mnie piątego miejsca bo wyprzedziły nas GSy (mimo, że zaliczyli same porażki, trochę dziwne, ale zasady to zasady).

Gdyby tak wrzucić wszystkie trasy do jednego wora i wybrać z nich mappack Mistrzostw w oparciu tylko o trasy PL10 bez vintage to wg mnie byłyby to Fugazi, Maximus i Slash. Chętnie zobaczyłbym mecz na takich trasach pomiędzy MD i TR bo obecnie to chyba najbardziej aktywne zespoły.

Dzięki wszystkim za mecze i oby do zobaczenia w PL11.
ImageImage
Image
C13
Coof
Osiwiał za kierownicą

Post by Coof »

Ej o co chodzi, dlaczego nei znam żadnego klasnu? xD
Image
Szrama
Pirat drogowy

Post by Szrama »

za stary jesteś qf ;D
Grimm
Jeździ konno

Post by Grimm »

Niestety nie dało nam to zakładanego przeze mnie piątego miejsca bo wyprzedziły nas GSy (mimo, że zaliczyli same porażki, trochę dziwne, ale zasady to zasady).
@CrowNo cóż takie jest życie :D
Wygraliście z nami ale muszę przyznać , że mappack mi wtedy nie podszedł (co nie zminia faktu , że byliście lepsi) .Mimo porażki do końca walczyliśmy z wami o to piąte miejsce i pokonaliśmy BT na jednaj mapie - Thingunsonie (graliśmy tam ponad pół godziny bo było chyba więcej rund zakończonych remisem niż z przewagą :lol: ).

Co do samego PL to uważam , że zabrakło trochę motywacji . Jakoś tak bardzo mało osób treniło ogólnie. Mam nadzieję , żę scena nie upadnie bo chciałbym coś ugrać na PL11 :)

Co do trasek to moim zdaniem najlepsze to Maximus ,Fugazi i Thingunson -jak dla mnie perfekcyjnie wymierzona ;)

I jeszcze muszę dodać GZ TR !!!
luka
Rudy

Post by luka »

qf TR to fuzja NAR i TP, powinieneś JESZCZE kojarzyć nar ;d
Image

Image
Image
Ścierens
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by Ścierens »

Nie ma co dyskutować na tym czy będzie PL11 czy nie, jak będzie się coś dziać a znajdzie się ktoś (inny niż Słowik) że powie "Ja to zrobię". Znajdzie ekipę pomocników i będzie.

Tak samo przecież było w tym roku, jednakże nie było drugiego organizatora a nowi organizatorzy! Sun wbił na mmbl'a i ugadaliśmy to wszystko w dwa wieczory.

To PL zapowiadało się ciekawie, szokującym faktem było zabraknięcie POL'a ale to nic. Tak naprawdę grałem tylko 2 mecze, z powodów osobistych, niektórzy wiedzą.. Ale atmosfera na meczach nie była jakaś "morda, jedziemy", "trzeba wygrać, nie dać dupy", "to są cioty, co my gramy?"
Luźne rozmowy i miłe mecze powiązane z rywalizacją.

Dobra organizacja, pomijając jeden ch**owy mappack.
Image
Image
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Post by Maciuś »

Jestem tak stary, że nie mam pojęcia co to jest BT (serio) :cry:
Dobrze, że autor tekstu nazwał ten turniej mianem "Polish League 10 by Key", a nie "Polish League 10", co wskazuje na to, że traktuje tą 'kontynuację' serii turniejów PL z przymrużeniem oka. Z całym szacunkiem, ale poziom tego turnieju jest dużo niższy nawet od PL2. Biorę pod uwagę głównie zainteresowanie turniejem, które w przypadku PL10 wynosiło coś koło zera.

A ch**, napiszę jeszcze coś, bo siedzi we mnie:
Jeżeli miałbym wskazać najlepszą edycję PL, to bez wahania wskazałbym na PL6, wydaje mi się, że to wtedy poziom sceny stał na najwyższym poziomie, nie było outsiderów, mecze były zacięte, każda z drużyn czymś zaskoczyła i duża ilość graczy pokazała swój talent, co miało potem odzwierciedlenie w wyniku kadry na NC3 (albo NC4, nie pamiętam). Wystarczy przejrzeć tematy na forum z tamtego czasu, to były chyba najlepsze czasy na naszej scenie.
savier

Post by savier »

"Być może istnieją czasy piękniejsze, ale te są nasze."

PL 10, przy nie małych problemach organizacyjnych, doszło do skutku.
Sukces tej edycji polega na wciąż wysokich możliwościach Polskiej Sceny TM. Gdy trzeba, potrafimy się skrzyknąć i wykonać świetną robotę. Tego chyba nie było w wcześniejszych odsłonach.
Każdy ma swój punkt widzenia, moim zdaniem PL10 jest niewątpliwym sukcesem. Piszę to jako "obserwator".

Na mapy zawsze jest nagonka, ale podziwiam te osoby co jeszcze je robią, bo z każdym rokiem jest trudniej zrobić coś innego i jednocześnie swojego. Co stawia naprawdę wysokie kryteria do spełnienia, jeśli dołożymy zlecenie na mapkę turniejową.

naprawdę good job. Czekam/y na PL11 i oby nie za rok, tylko 5-6 miesięcy.
Image
Scrappler
Yo MaDaFaKa

Post by Scrappler »

:)
słuchajcie, skończył się PL a tu nie ma zadymy, wojny, bluźnierstw jak ...kiedyś. Może nowe pokolenie graczy uwolni tą grę i scenę od zmasowanego ataku głupoty, który często miał tu miejsce.
Czytam, też nie znam żadnego klanu :) Panie Coof i chyba to fajnie.. :)

gz za organizacje
gz za mecze i wygranym
gz za chęci i zaangażowanie
...
Ekwador

Post by Ekwador »

Grimm wrote:[Mam nadzieję , żę scena nie upadnie bo chciałbym coś ugrać na PL11 :)
póki będzie 6 zespołów które będą chętne i kilku w miarę aktywnych maperów nigdy nie będzie przeszkód :) Nie zdziwiłbym się że nawet było by kiedyś PL15. Chodź nie będzie to taki power jak PL6 7 czy 8 (wcześniejszych nie znam to nie wypowiadam się) ,(chodź kto wie może odżywienie sceny ?to chodzi o samą grę i o radość z niej to co najbardziej lubimy w tej jebanej tm :)
Image
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Post by Słowik »

Ścierens wrote:Nie ma co dyskutować na tym czy będzie PL11 czy nie, jak będzie się coś dziać a znajdzie się ktoś (inny niż Słowik) że powie "Ja to zrobię". Znajdzie ekipę pomocników i będzie.
.

Gdyby nie ja to nie wiadomo czy do teraz ktoś by się za to zabrał...
Oczywiście pominę już fakt, iż to, że moja organizacja poszła się jeb** wynikło z powodu kolidujących terminów z STC.
Przypomnę tylko, że kwalifikacje się odbyły i wszystko było ok.
Co więcej poziom był dużo wyższy i uwierz mi, że odbyło by się to wszystko z tymi teamami, które były gdyby nie to jeb*** STC.

Żegnam.

Edit: Chyba, że Sunrise, bo jak wiadomo ten Pan to do wszystkiego ma łeb ;)
Ssijcie mi jajca :)

Moje ostrzeżenia roxują xD

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Post by Kiciak »

:O a to ze przez dłuższy czas nie dawles znaku zycia na forum nie było powodem rozpadu twojej organizacji? :> ciekawe, ciekawe.
Image
Image
Image
Ścierens

Post by Ścierens »

Gdybyś nie zgłosił się do organizacji PL v.1 (myśląc racjonalnie) ta sama ekipa od PL10 v.2 zrobiłaby to po prostu wcześniej. Więc nie wiem o co się plujesz. Kolizja terminów z STC to fakt, nie Twoja wina, jednakże mogłeś o tym po prostu napisać, nie uciekać. Nie było, żadnej wiadomości od Ciebie, że zawieszamy akurat PRZEZ TO wydarzenie.

Jeżeli naprawdę uważasz inaczej - ok.
Nie będę się kłócił bo ze starszym - mi nie wypada.
Last edited by Ścierens on 18 December 2011, 20:59, edited 2 times in total.
Image
Image
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Post by Słowik »

Kiciak wrote::O a to ze przez dłuższy czas nie dawles znaku zycia na forum nie było powodem rozpadu twojej organizacji? :> ciekawe, ciekawe.
Nie było żadnej "mojej organizacji" to raz.
Po drugie to nie było powodem jej rozpadu.
Po trzecie tę sytuację wyjaśniłem i kto ma choć troszkę mózgu pod kopułą to zrozumiał. ( niestety nie wszyscy jak widać )

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Post by Słowik »

Ścierens wrote:Gdybyś nie zgłosił się do organizacji PL v.1 (myśląc racjonalnie) ta sama ekipa od PL10 v.2 zrobiłaby to po prostu wcześniej. Więc nie wiem o co się plujesz. Kolizja terminów z STC to fakt, nie Twoja wina, jednakże mogłeś o tym po prostu napisać, nie uciekać. Nie było, żadnej wiadomości od Ciebie, że zawieszamy akurat PRZEZ TO wydarzenie. Jeżeli naprawdę uważasz inaczej - ok. Nie będę się kłócił bo ze starszym mi nie wypada.
Oczywiście. Jak tu się nie wkurwiać jak ktoś czytać nie umie...
Uciekłem?? Nie, żadnej ucieczki nie było.
Gdy poszło info o terminie STC, to Shadow zrobił ankiete itd.
Zgadnij czemu ją zrobił???
Bo komunikowałem się z nim przez telefon z powodu braku neta i w smsie mu pisałem co ma Wam napisać i jaką ankiete zrobić...
Tyle w tym temacie, skoro sądzisz, że ja uciekałem i, że nie poinformowałem o przełożeniu terminu z tego powodu...

Edit: Ja oczywiście również nie mam zamiaru się kłócić...
To po prostu tak gwoli ścisłości, bo nie sądziłem, że jest jeszcze ktoś kto myśli, że ja specjalnie się nie odzywałem i na serio miałem to w d*pie... Otóż nie... czytałem co tu się dzieje z telefonu i pisałem Shadowowi co dalej.

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
misza0
Pirat drogowy

Post by misza0 »

Ale nie ma co się klocic ;P było minęło. Fakt faktem, ze wszyscy prawie popełnili błąd głosując na PL10 po STC. Czemu? Bo w STC grało 5 polskich teamów chyba, i praktycznie zaden nic nie osiągnął, a repra i tak głównie składała się z graczy spoza polskich teamów.
Kubek

Post by Kubek »

A tak naprawdę młyn na stronie robią ludzie, którzy w PL nie jechali. Może byli w teamach, ale bez czynnego udziału.
Zaczyna się bezsensowne gadanie. Oczywiście, że było gorsze od poprzednich. Ale osoby, które chciały, pojechały, tak jak w poprzednich. Więc nie wiem o co te pretensje. Winą NIE JEST ORGANIZACJA SŁOWIKA, TERMIN CZY INNE RZECZY ALE BRAK CHĘCI WŚRÓD GRACZY
Jeszcze raz powtórze, Ci co chcieli pojechali, tak jak w 7, 8, 9. Ci, którym nie zależało - nie pojechali.
Joker.
Why so serious?

Post by Joker. »

Słowik wrote:Nie było żadnej "mojej organizacji" to raz.
Po drugie to nie było powodem jej rozpadu.
10/10
Image
Post Reply

Return to “News”