Problem z adminem na serverze
Witam. Mam pewien problem, a właściwie to mój kumpel. Otóż gdy dostaje admina, operatora etc. na serverze, to potem na tenże server nie może wejść. Wie ktoś co trzeba zrobić?
Trzeba zaaktualizowac TM , mianowicie gdy 2 razy klikniemy na ikonke TMN wyskakuje nam male okineko gdzie jest :
Graj , Konfiguracja , Pomoc Aktualizacja Wyjscie
Klikamy w aktualizacja i to robimy
[/i]
Graj , Konfiguracja , Pomoc Aktualizacja Wyjscie
Klikamy w aktualizacja i to robimy

GG= 32186495
Dobry, pozwolę sobie odgrzać kotleta bo mam ten sam problem. Admin chciał nadać mi operatora na jednym serwerze, niestety gdy próbuję wejść ciągle pisze "zostałeś wyrzucony", robiłem tak jak jest powiedziane w poście wyżej ale pisze że mam aktualną wersje... Wiecie jak temu zaradzić żebym mógł normalnie grać ale z operatorem?
te 2 problemy już były poruszane w innych tematach, i pozwolę se moje odp zacytować bo nie chce mi się pisać 2 raz
odp na pytanie:
odp na pytanie:
to:Dobry, pozwolę sobie odgrzać kotleta bo mam ten sam problem. Admin chciał nadać mi operatora na jednym serwerze, niestety gdy próbuję wejść ciągle pisze "zostałeś wyrzucony", robiłem tak jak jest powiedziane w poście wyżej ale pisze że mam aktualną wersje... Wiecie jak temu zaradzić żebym mógł normalnie grać ale z operatorem?
Pytanie drugie to:Jeżeli już nadałeś im uprawnienia admina i operatora to musisz w pliku adminops.xml (on jest w głównym katalogu xaseco) wywalić adresy IP
Tak wygląda to teraz w adminops.xml
Kod:
<admins>
<tmlogin>login</tmlogin> <ipaddress>178.10.4.7</ipaddress>
</admins>
<operators>
<tmlogin>login</tmlogin><ipaddress>178.10.85.96</ipaddress>
</operators>
a po wywaleniu powinno:
Kod:
<admins>
<tmlogin>login</tmlogin> <ipaddress></ipaddress>
</admins>
<operators>
<tmlogin>login</tmlogin> <ipaddress></ipaddress>
</operators>
A na przyszłość musisz se w pliku config.xml (główny katalog xaseco) zablokować nadawanie IP adminom, w xaseco 1,13 znajdziesz to w lini 172 (xaseco 1,12 linia 171)
Kod:
<auto_admin_addip>True</auto_admin_addip>
musisz zmienić na False żeby nie nadawało
Kod:
<auto_admin_addip>False</auto_admin_addip>
I to wszystko, po zmianach resnij xaseco
odp:Witam. Mam pewien problem, a właściwie to mój kumpel. Otóż gdy dostaje admina, operatora etc. na serverze, to potem na tenże server nie może wejść. Wie ktoś co trzeba zrobić?
Jeżeli jest takie info to należny pobrać to uaktualnienie (Game FIX 2010-03-15 , 2.11.26)wersji klienta z forum. tam są dwa linki do wyboru dla graczy z wersją nations i united.
LINK do forum www.tm-forum.com/viewtopic.php?f=28&t=19288
Można także w xaseco(1,12 i 1,13) wyłączyć tą funkcje sprawdzania wersji klienta. Należy w config.xml w lini 180 zmienić to:
Kod:
<admin_client_version>2.11.19</admin_client_version>
na:
Kod:
<admin_client_version></admin_client_version>
i po zmianach resnąć xaseco.