Bukmacherzy
Bukmacherzy
Zastanawiałem się dzisiaj nad zaczęciem obstawiania zakładów bukmacherskich. Szczerze mówiąc nie zagłębiałem się nigdy w ten temat więc nie mam większego rozeznania którzy bukmacherzy oferują w porównaniu z innymi korzystniejsze kursy, czy też są w ogóle uczciwi.
Co do meritum , chciałbym się dowiedzieć od osób mających doświadczenie w tej dziedzinie, których bukmacherów polecacie, a od których być może trzymać się z dala.
Z tego co wyszukałem z wujkiem google widzę, że popularnymi i dosyć często pozytywnie ocenianymi są bwin, bet-at-home, unibet. A może istnieją ciekawsze propozycje, lecz mniej popularne od powyższych?
Jeśli chodzi o sam system grania, poczytałem już dzisiaj trochę porad, ale wskazówki z Waszej strony na pewno pomogą mi jeszcze szybciej i lepiej wejść w ten świat.
Co do meritum , chciałbym się dowiedzieć od osób mających doświadczenie w tej dziedzinie, których bukmacherów polecacie, a od których być może trzymać się z dala.
Z tego co wyszukałem z wujkiem google widzę, że popularnymi i dosyć często pozytywnie ocenianymi są bwin, bet-at-home, unibet. A może istnieją ciekawsze propozycje, lecz mniej popularne od powyższych?
Jeśli chodzi o sam system grania, poczytałem już dzisiaj trochę porad, ale wskazówki z Waszej strony na pewno pomogą mi jeszcze szybciej i lepiej wejść w ten świat.

Bukmacherzy
Co prawda na razie nie gram aktywnie, ale mała rada: zakłady online są w Polsce nielegalne. Wszyscy bukmacherzy są zarejestrowani poza granicami naszego Wspaniałego Kraju, np: UK, Malta, itp. Jak sobie kupisz za zarobioną kasę np: Ferrari i nie udokumentujesz tego możesz iść teoretycznie do pierdla. Tutaj wchodzą przepisy od "swobodnym przepływie dóbr i usług w UE" które teoretycznie bronią Cię przed ewentualnymi sankcjami ze strony naszego wspaniałego systemu sprawiedliwości.
To tyle ze strony prawnej. A żeby nie było OT: podobno betathome nie jest złe. Ale, że na razie rozgryzam polskie prawo nie jestem w stanie w 100% powiedzieć, czy nie oszukują
To tyle ze strony prawnej. A żeby nie było OT: podobno betathome nie jest złe. Ale, że na razie rozgryzam polskie prawo nie jestem w stanie w 100% powiedzieć, czy nie oszukują

-
CzuB
- Zaczyna szaleć na ulicach
Bukmacherzy
no więc bet-at-home jest najprostszym i wg. mnie najlepszym bukiem internetowym pomimo tego, że nie mają takiej oferty jaką ma BWIN (a ma bardzo urozmaiconą ofertę), drugi w mojej kolejce jest Unibet. Teraz mają promocję, że pierwszy kupon, który postawisz do 100zł jest darmowy (czytaj zwracają pieniądze za przegrany pierwszy kupon) no a reszty buków nie sprawdzałem i nie mam zamiaru. Teraz od czasu do czasu postawię mecz w Fortunie ale od buków trzymam się z dala
powodzenia w typowaniu Piana !
powodzenia w typowaniu Piana !
Bukmacherzy
@Out: Nie spojrzałem na to z tej strony.. Dzięki za ostrzeżenie.
@CzuB: Nie wiem jak jest obecnie, ale bet-at-home oferował/oferuje podobny bonus. Po pierwszej wpłacie można było użyć kodu, który podwajał jej kwotę. ( bodajże z małymi haczykami, mianowicie kwotę bonusową można było przeznaczyć na buki o kursie minimum 1.5 . Wydaje mi się, że wyczytałem to właśnie w regulaminie b-a-h. )
@CzuB: Nie wiem jak jest obecnie, ale bet-at-home oferował/oferuje podobny bonus. Po pierwszej wpłacie można było użyć kodu, który podwajał jej kwotę. ( bodajże z małymi haczykami, mianowicie kwotę bonusową można było przeznaczyć na buki o kursie minimum 1.5 . Wydaje mi się, że wyczytałem to właśnie w regulaminie b-a-h. )

-
CzuB
Bukmacherzy
@piana: nie mnożył całej kwoty tylko 50% i tak jest teraz(tak trzeba obrócić 3x na kursie powyżej 1.5)
jeśli chodzi Ci o bonus to polecam Unibet bo bonus jest bardzo ciekawy
a teraz lecę spać bo już prawię śpię na klawiaturze
- mikohn_vegas
Bukmacherzy
Od dawna gram w expekt.pl. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się żeby oszukiwali. Nie wiem czy coś teraz się dostaje na start jak w betathome albo innych. Ja tylko obstawiam w zdarzeniach na żywo, emocje
Warto przy takim obstawianiu 'ogladac' mecz na zywo na innym serwisie np. live hunter score bądź innym. Panowie, panie, system lub cokolwiek innego co tam siedzi często się myli lub spóźnia przez co można trafić na niezłą okazję
W ewidentnych przypadkach gdy się pomylili, lub kurs jest np. wysoki na druzynie wygrywającej 10:0 to mogą cofnąć zakład. Jak zawrzesz taki zakład, wpłyną Ci pieniądze za wygraną i zdążysz ją wypłacić to szybko stan Twojego konta będzie pomniejszony o tą kwotę
Ale to wybitnie rzadkie przypadki. Ogólnie polecam ten serwis.
Ważne żebyś się nie napalał, można nieźle popłynąć jak 'karta' się odwróci
W ewidentnych przypadkach gdy się pomylili, lub kurs jest np. wysoki na druzynie wygrywającej 10:0 to mogą cofnąć zakład. Jak zawrzesz taki zakład, wpłyną Ci pieniądze za wygraną i zdążysz ją wypłacić to szybko stan Twojego konta będzie pomniejszony o tą kwotę
Ważne żebyś się nie napalał, można nieźle popłynąć jak 'karta' się odwróci
Bukmacherzy
Myślę, że zacznę na bwin, ponieważ ma największą gamę zakładów ( największą liczbę dziedzin ) i zobaczę czy hazard to coś dla mnie
. A jak mi się powiedzie to może kiedyś zacznę korzystać z innych buków.
A opcja z obserwowaniem meczów live na innych bukach czy też po prostu relacjach live i znajdywanie tych opóźnionych na swoim buku to niecny plan
A opcja z obserwowaniem meczów live na innych bukach czy też po prostu relacjach live i znajdywanie tych opóźnionych na swoim buku to niecny plan
Last edited by piana on 14 February 2012, 13:00, edited 1 time in total.

-
CzuB
Bukmacherzy
BWIN ogólnie jest na tyle znany w świecie bukmacherskim, że ludzi do niego ciągnie. Ja na początek proponowałbym Ci bet-at-home albo właśnie expekt(nie grałem ale słyszę o nim tylko dobre opinie). No ale zrobisz jak zechcesz
Pozdro !
-
CzuB
Bukmacherzy
no właśnie BWIN jest do dupy
zakładaj konto na BAH i typuj 
Bukmacherzy
I dlatego mi powiedz, Sun, czemu mi zabrałeś admina - tak to już dawno by podpisu nie było 
Oraz prawdopodobnie konta delikwenta na tmpl.
Oraz prawdopodobnie konta delikwenta na tmpl.
- złozi
- Junior ujeżdżacz
Bukmacherzy
same here ( tylko, ze mi diavel zabrał, ch** wie czemu ;f)
Bukmacherzy
Ja pi***olę co to było? Któryś z adminów musiał podmienić, bo pamiętam jak Shad kiedyś o tym wspominał. Przysięgam, że to nie ja 

Bukmacherzy
Ależ oczywiście.
Bukmacherzy
Założyłem konto na bet365 i jeśli dobrze pójdzie, od jutra zacznę grać.
Nie zdecydowałem się na bet-at-home ponieważ oferuje często niższe kursy oraz mniejszą liczbę zakładów live.
edit. Nie wiecie czy nie jest zabronione przelanie pieniędzy na buka z konta bankowego zarejestrowanego na inną osobę niż konto w buku?
edit2. ok już znalazłem pdpkt regulaminu mówiący, że tak. No to chyba pograne xd
Nie zdecydowałem się na bet-at-home ponieważ oferuje często niższe kursy oraz mniejszą liczbę zakładów live.
edit. Nie wiecie czy nie jest zabronione przelanie pieniędzy na buka z konta bankowego zarejestrowanego na inną osobę niż konto w buku?
edit2. ok już znalazłem pdpkt regulaminu mówiący, że tak. No to chyba pograne xd

-
CzuB
Bukmacherzy
pieniądze możesz przelać z konta kogokolwiek (ich obchodzi tylko żeby hajs się zgadzał) za to WYPŁACIĆ musisz już na swoje konto bankowe 
Bukmacherzy
No nie bardzo mogę zrobić to w ten sposób.
"1.2 Wszystkie dostarczone przy rejestracji informacje MUSZĄ być właściwe i pełne pod każdym względem. W szczególności, jeżeli użytkownik korzysta z karty kredytowej lub debetowej, imię i nazwisko posiadacza karty MUSI być takie samo jak zarejestrowane na stronie internetowej.(..)"
Czasem się zdarzy, że nie zwrócą na to uwagi ponieważ nie są w stanie monitorować kilku milionów użytkowników, lecz gdy zrobie tak jak pisałeś, będą mieli w przyszłości powód do nie wypłacenia środków czy nawet zamknięcia konta.
"1.2 Wszystkie dostarczone przy rejestracji informacje MUSZĄ być właściwe i pełne pod każdym względem. W szczególności, jeżeli użytkownik korzysta z karty kredytowej lub debetowej, imię i nazwisko posiadacza karty MUSI być takie samo jak zarejestrowane na stronie internetowej.(..)"
Czasem się zdarzy, że nie zwrócą na to uwagi ponieważ nie są w stanie monitorować kilku milionów użytkowników, lecz gdy zrobie tak jak pisałeś, będą mieli w przyszłości powód do nie wypłacenia środków czy nawet zamknięcia konta.

-
CzuB
Bukmacherzy
i właśnie dlatego, że nie mam konta w banku założyłem konto na BAH-u i Unibecie