TELEFON

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Locked
CzuB
Zaczyna szaleć na ulicach

TELEFON

Post by CzuB »

No więc chciałbym poprosić was o doradzenie smartfona do max. 350zł...tylko tyle mam :( zastanawiałem się nad HTC Wildfire ale Ozi zaproponował założenie tematu. Może ktoś się tym interesuje i może doradzić ? Z góry dzięki. Peace :)
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

TELEFON

Post by Vanitas / Lexiu »

Za tę cenę odradzam cokolwiek z Androidem, bo to są zdecydowanie najsłabsze konfigi które potrafią mulić nawet przy pisaniu SMSa.
HTC Wildfire to kiepski smartfon, fakt tani, ale procek 600MHz i 128 RAMu w Androidzie naprawdę nie wystarcza.

Może Avila NFC, na allegro kosztuje 200zł jest fchui tania bo Orange rozdawało za darmo do abonamentów (sam dostałem). Więcej pomysłów na razie nie mam.
Discord: vanitasss
Szrama
Pirat drogowy

TELEFON

Post by Szrama »

Co ty lexiu pierdolisz, chyba ty mulisz przy pisaniu smsów ;U
Ja polecam właśnie cokolwiek na androidzie, sam posiadam xperie x8, która na fabrycznych ustawieniach jako tako sobie radzi, lecz po zrobieniu co trzeba zapierdala aż miło i z 600 MHz wyciągam 768MHz i mam partycje swap na karcie micro sd, gdzie mogę z wolnego miejsca na niej przydzielić ram.

Za małe pieniążki (za duże też) android to jedyny sensowny wybór, strasznie łatwo się go modyfikuje.

Wildfire wydaje się optymalnym telefonem za te pieniądze, nieco kiepska rozdzielczość ekranu, ale jak ktoś lubi telefonem robić zdjęcia to flash się przydaje. Ramu też wystarczająco ma a procesor po roocie da się wyciągnąć o jakieś 150 MHz pewnie, więc nie będzie źle. Troszeczkę romów na wildfire jest, także jest z czego wybierać.
luka
Rudy

TELEFON

Post by luka »

Jak podkręcałeś swoją xperie? :P
Image

Image
Image
Szrama
Pirat drogowy

TELEFON

Post by Szrama »

Jest kilka sposobów na podkręcanie, do każdego trzeba zrobić root. To sobie wyguglujesz już, w razie co kontakt na gg żeby czubasowi rozpierdolu w temacie nie robić.
CzuB

TELEFON

Post by CzuB »

no to chyba jednak skuszę się na tego HTC :)
Blade
Doświadczony driver

TELEFON

Post by Blade »

Image
CzuB

TELEFON

Post by CzuB »

@Blade HTC jest lepsiejszy :)
Szrama
Pirat drogowy

TELEFON

Post by Szrama »

Samsungi inne niż te z serii galaxy s (i niektóre z tych droższych) to są słabe w 3 dupy telefony. Fabrycznie od samsunga mają wgraną nakładkę na androida, która jest kurewsko niepraktyczna. I pamiętać, żeby po 1wszym włączeniu telefonu na androidzie wyłączyć transfer danych (jeżeli nie chcecie żeby wam pieniądze znikały z konta ;D), w każdym telefonie na androidzie jest to fabrycznie włączone.
Blade
Doświadczony driver

TELEFON

Post by Blade »

szrama masz racje
czub niestety nie wiem jak z HTC bo nie mialem, ale mam xpierie x8 i nie narzekam, ale z tego co kumpel mi mowil i slyszalem ze ten HTC Wildfire fajny jest ;)
Image
Voj4k
Admin

TELEFON

Post by Voj4k »

Polecam ZTE Blade, na allegro ogarniesz coś za 350zł, Telefon ma dobry wyświetlacz (3,5cala 480 x 800 px) Na stockowym andku chodzi dobrze, łatwo się moduje, jest na niego wiele romów, łatwo się podkręca dobry stosunek jakości do ceny. Moja siostra go posiada i jest bardzo zadowolona. Ma dużo ramu 512mb, słabszy procesor 600mhz.. ale ogarnij video z mozliwościami telefonu na YT.
Voj4k
Admin

TELEFON

Post by Voj4k »

a HTC sam nie polecam.. uzywałem już dużo telefonów z androidem, i Wildfire ma najmniej możliwości..
Coof
Osiwiał za kierownicą

TELEFON

Post by Coof »

Jak może być uzywany i nie potrzebujesz bajerow to polecam BlackBerry Bold 9000
Image
axik.
Jeździ konno

TELEFON

Post by axik. »

htc wildfire to g*wno z plastiku :P
uzbieralbys jeszcze trochę i za 700zl kupisz nowego htc desire skoro tak ci się spodobal.. design jest podobny.. nie dosc ze wiekszy ekran to jeszcze procek 1.0ghz z rootem 1,3ghz, ram 512mb.
CzuB

TELEFON

Post by CzuB »

no widzisz axik opinie są różne, znalazłem właśnie to http://allegro.pl/htc-wildfire-multimed ... 92380.html i zastanawiam się czy kliknąć czy nie :) a z tym dozbieraniem do 700zł to wybacz ale nie moje warunki i nie mam zamiaru wydawać na telefon 700zł ;o
iam
Admin Mniejszy

TELEFON

Post by iam »

Spójrz sobie na wyświetlacz - to już staroć w stylu Nokia 5530 posiada trzykrotnie lepszy jakościowo - zastanów się, czy chcesz zainwestować w bubel.

HTC są najlepsze na rynku smartphone'ów - o ile kupujesz model droższy niż model wypuszczony 'dla motłochu' ;)
oddowicz
Team Poland

TELEFON

Post by oddowicz »

za 350 złapiesz używke LG gt540. Jest wydajniejszy od Samsunga Gio, czyli ubozszej wersji Ace
Image Image
tomerq

TELEFON

Post by tomerq »

Swifta nie polecam. Dotyk w tym telefonie to porażka ;)

Póki co, to chyba Vojak najlepszą propozycję w tym temacie podał.
Image
Image
Image
Szrama
Pirat drogowy

TELEFON

Post by Szrama »

Popieram ZTE Blade, wypadł mi z głowy. Obecnie jeden o ile nie najlepszy telefonik na androidzie za małe pieniążki.
CzuB

TELEFON

Post by CzuB »

temat do zamknięcia, wziąłem HTC
Locked

Return to “Off-Topic”