Snooker?

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
misza0
Pirat drogowy

Snooker?

Post by misza0 »

Nie tylko Ronnie zachęca do oglądania, jest jeszcze Martin Gould ;P Może nie gra super, ale przynajmniej nie gra przez 10-15 minut odstawnytch, a wbijać próbuje nawet jak ma snookera.
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

misza0 wrote:Martin Gould ;P
Gould tak samo mnie zachęca jak Ebdon. Chociaż ten ostatni to potrafi nieźle wkurzyć. Jak niektórzy szurają kijem max 3 razy i uderzają tak ten potrafi takich szurnięć zrobić osiem.

A za Ronnie'm jakoś nie przepadam, wydaje mi się taki arogancki jakiś. Pewnie zaraz się ktoś zbuli, ale chciałbym żeby daleko doszedł Trump. Nie musi wygrywać całego turnieju, ale lubię oglądać jego uderzenia szczególnie jak już jest w miarę pewny wygranego frejma i wali wstecznymi rotacjami po czterech bandach i ma dobrą pozycję do następnej bili.

A może wyskoczy ktoś znienacka i wygra? Oby było ciekawie :)
ImageImage
Image
C13
stys
Pirat drogowy

Snooker?

Post by stys »

Snooker przez niektórych specjalistów uważany jest jednym z najbardziej aroganckich sportów, więc Ronnie pasuje tu idealnie ^^. Chociaż arogancją tego nazwać nie można, to jest po prostu Ronnie, a nie jakaś gwiazda, która chce pokazać jak jest zajebistą osobą.
Arogancki bardziej jest jeszcze gówniarz w snookerze Judd Trump, w tym sezonie Ronnie uciszył Judd'a, a ten nabrał trochę szacunku.

Chociaż jeżeli Ronnie nie zdobędzie mistrzostwa, to chciałbym aby wygrał właśnie Trump. Rok temu to dla niego się należało mistrzostwo, a nie dla Higginsa, chuja który sprzedawał fream'y
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

Snooker?

Post by Jack Bauer »

O'Sullivan ma już wszystko w d*pie. Czy wygra, czy przegra - jemu to już różnicy nie robi.

Higgins chyba nic nie ugra w tym roku. W tym sezonie tylko raz dotarł do półfinału. Wydaje mi się, że MŚ może wygrać ktoś z tej czwórki: Ding, Selby, Trump, Maguire.
Image
Kubek
Zaczyna szaleć na ulicach

Snooker?

Post by Kubek »

Całkiem możliwa czwórka, ale dodał bym do tego jeszcze Robertsona.
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

Pierwszy dzień i mamy maxa. Brawa dla Hendry'ego!
ImageImage
Image
C13
stys
Pirat drogowy

Snooker?

Post by stys »

stys wrote: A co do max break'a to także liczę na to, że zrobi to Ronnie, zapewne będzie też blisko tego Hendry(jak on jeszcze gra, albo będzie grał) bo to była taka "maszyna do robienia max breaków :)
Muehehehehehehehe
Image
Image
Kubek

Snooker?

Post by Kubek »

Na bogato się zaczęło :D Czekamy na odpowiedź Ronniego!

A ty styś, mogłeś stawiać duże pieniądze, był byś bogaty ;p
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

Ronnie vs. Ebdon na otwartym Eurosprcie. Oglądaliście od samego początku? Komentarz rozpoczęła psra nr 2, nagle cisza i komentują ci co prawie zawsze. Okazało się, że tamci pomylili drzwi :D
ImageImage
Image
C13
Jack Bauer
Moderator

Snooker?

Post by Jack Bauer »

Ten drugi garnitur komentatorów jakoś mi nie podchodzi. Kruk i Jewtuch dodają jakieś statystyki, historyjki, anegdoty ze świata snookera. Pozostali są jacyś sztywni.
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

Źli nie są, znają się na rzeczy i to jest najważniejsze. Czasami trochę za dużo gadają, Kruk i Jewtuch potrafią kilka minut siedzieć cicho i też jest gites. Niektóre żarty też mają niezłe. Dziś Kruk mówi, że "przed chwilą dzwoniła do mnie żona i pyta dlaczego na Eurosport Player gadamy po rusku? Odpowiedziałem >nie znaju<" :D Obok tych dwóch gości co komentują biathlon (jak jest sezon) to moja ulubiona para nawijaczy.
ImageImage
Image
C13
stys
Pirat drogowy

Snooker?

Post by stys »

Dawno ich nie słuchałem i właśnie mam do Was pytanie: Czy dalej odpowiadają na pytania internautów? Bo w przeszłości nie raz odpowiedzieli mi w relacji live :D
Image
Image
mikohn_vegas

Snooker?

Post by mikohn_vegas »

Czasem odpowiadają ;) Pierwsza runda ciekawie leci, a styl w jakim przegrał Mark Allen trochę mnie rozbawił :mrgreen:
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

A o co w ogóle chodzi z Allenem? Wiem, że po jednym z poprzednich turniejów napisał, że miasto śmierdzi i leżą zdechłe koty na ulicach. Tutaj co zrobił? Komentatorzy mówili, że wypowiadał się rasistowski sposób? I że wszystko jest na stronie Eurosportu, ale nie mogę tego znaleźć.
ImageImage
Image
C13
mikohn_vegas

Snooker?

Post by mikohn_vegas »

Też nie wiem co dokładnie powiedział, ale ogólnie widać że skośnoocy drażnią :D
Wczoraj bodajże wydał oświadczenie, które już pewnie czytałeś.
http://www.worldsnooker.com/page/NewsAr ... 83,00.html

A po meczu z Cao był zły na niego, że się nie przyznał do faulu (chociaż sam nie wiem czy tam był błąd). Także Allen wypad z baru ;)
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

ImageImage
Image
C13
Maciuś
Lubi ostrą jazdę

Snooker?

Post by Maciuś »

W 2. rundzie Higgins gra z Hendrym, a O'Sullivan z Willamsem, jaram się :mrgreen: Pełno niespodzianek w tych mistrzostwach. Liczyłem na dobry występ Ebdona i Lee, a oni odpadli w 1. rundzie. Ebdon co prawda nie miał szczęścia, bo trafił na Ronniego, ale Lee powinien wygrać z Higginsonem. Szkoda też Allena, choć jego zachowanie po meczu nie było najlepsze i jakaś przerwa mu się przyda.
Jack Bauer
Moderator

Snooker?

Post by Jack Bauer »

Hendry zmiażdzył Higginsa, O'Sullivan wybija snookera z głowy Williamsa. Nieprawdopodobny mecz Carter - Trump! Carter wygrał przegrywając 12-9. No, no pokazał charakter. Biedaczek "Trampek", aż się popłakał.
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

Snooker?

Post by crowmaster_13 »

Zgadzam się odnośnie tego "nieprawdopodobny mecz", ale nie podobało mi się zachowanie Cartera po jednym z zagrań Trumpa. Zawsze wydawało mi się, że snookerzyści to dżentelmani, ładnie ubrani, niepokazujący po sobie większych emocji a tu co? Każdy może zobaczyć na filmie, na samym końcu to jest.

CPYK
ImageImage
Image
C13
Jack Bauer
Moderator

Snooker?

Post by Jack Bauer »

Półfinały:
Maguire - Cartet
O'Sullivan - Stevens

Finał będzie wysokich lotów: Maguire vs O'Sullivan.

Prawdopodobnie Kacper Filipiak zakończy swój udział w Maintourze na jednym sezonie. Zajmuje obecnie 97 na 98 sklasyfikowanych graczy.
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”