Matura 2012.

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Lesław
Jeździ konno

Matura 2012.

Post by Lesław »

nigdy prymusem z matematyki nie byłem, a może być pod 70%, ale nie chce póki co zapeszać :D
Image
Joker.
Why so serious?

Matura 2012.

Post by Joker. »

E, widzę tutaj sama inteligencja, ty Szad doktorat powinieneś napisać - z alkoholizmu.
Image
JarOo
Zaczyna szaleć na ulicach

Matura 2012.

Post by JarOo »

Ja nie mogę jaka łatwizna przerobiłem dzień wcześniej rozwiązania ze wszystkich arkuszy jakie były odkąd matura jest obowiązkowa na stronie cke, wszystkie zadania były na trzech ostatnich testach robionych przez CKE, czyli dwóch obowiązkowych i jednej próbnej, tylko inne liczby i będę miał pomiędzy 80 % i 90 %, a na samych dwójach leciałem z matmy. Co to ma być matura, czy jakieś nie wiem co. Wystarczyło przerobić rozwiązania z trzech matur co zajęło mi 40 minut, żeby porządnie zdać, normalnie komedia z tą maturą.
Kiciak
Lubi ostrą jazdę

Matura 2012.

Post by Kiciak »

odkad matura z matmy jest obowiazkowa poziom musi być nieski zeby dac szanse, jak to się ładnie mowi, "humanistom"(matematycznym idiotom) szanse na jej zdanie. ja bez nauki mialem 98% czy 97% wiec naprawdę trzeba być kompletnym debilem zeby nie zaliczyc tego^^
Image
Image
Image
Pawel
Team Poland

Matura 2012.

Post by Pawel »

widze, ze spory odsiew będzie w przyszlym semestrze na uczelniach technicznych :D
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Matura 2012.

Post by ShaDDy »

hyhy, ale pierwyj będzie radocha w czerwcu, że "na pewno się dostanę, bo mi tak dobrze poszło" :P
lukeboss
Doświadczony driver

Matura 2012.

Post by lukeboss »

jeb** mature, newsa o ESL napisać!
Jack Bauer
Moderator

Matura 2012.

Post by Jack Bauer »

JarOo wrote:Ja nie mogę jaka łatwizna przerobiłem dzień wcześniej rozwiązania ze wszystkich arkuszy jakie były odkąd matura jest obowiązkowa na stronie cke, wszystkie zadania były na trzech ostatnich testach robionych przez CKE, czyli dwóch obowiązkowych i jednej próbnej, tylko inne liczby i będę miał pomiędzy 80 % i 90 %, a na samych dwójach leciałem z matmy. Co to ma być matura, czy jakieś nie wiem co. Wystarczyło przerobić rozwiązania z trzech matur co zajęło mi 40 minut, żeby porządnie zdać, normalnie komedia z tą maturą.
Komedia, k**wa, albo tragedia. Nie wiem w jakich kategoriach dramatycznych ująć tą maturę z matmy. Nasza matura osiąga rynsztokowy poziom. Potem się premier chwali, że 80% maturzystów zdaję maturę. Szkoda, że poziom nie odbiega znacząco od testu gimnazjalnego.
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Matura 2012.

Post by ShaDDy »

niom, a teraz sobie spróbuj wyobrazić, że co piąty jednak jej nie zdał :D
SuNRisE
Emerytowany Admin

Matura 2012.

Post by SuNRisE »

matko ta matura z matmy była dla gimnazjum czy lo ?
Image
Image
ShaDDy
Emerytowany Admin

Matura 2012.

Post by ShaDDy »

dziś znów banał, zaczynam się martwić, co będzie w kolejnych latach :|
piana

Matura 2012.

Post by piana »

Tak czy siak stopień trudności matury nie wpływa na poziom nauki na studiach. Tak, dzięki tak prostym maturom więcej osób ją zda z dobrym wynikiem, ale ci którzy są naprawdę dobrzy z majcy, zdadzą ją z wynikiem jeszcze lepszym, może nawet bliskim 80% i wyższym ( mówie o rozszerzonej majcy, bo z podstawy to o wiele łatwiejszy wyczyn. Nie wspominając, że jest słabiej punktowana przy rekrutacji na studia), więc i tak to oni prędzej dostaną się na studia. Fakt, więcej 'słabeuszy' pewnie się dostanie na swój wymarzony kierunek dzięki swoim wysokim wynikom, ale jeżeli ich wiedza nie będzie odzwierciedlała tych statystyk na papierku, to najzwyczajniej obleją pierwsze egzaminy już na pierwszej sesji i albo nadgonią samemu ten materiał, i problem zniknie , albo nastąpi naturalna selekcja i cześć z tych osób nie zda 1. roku.

Moje zdanie jest takie, że każda roztropna osoba, jeżeli czuje, że ma spore braki, to je nadrobi we własnym zakresie - nawet jeżeli zda mature z dobrym wynikiem. Więc nie za bardzo jest tutaj sens dyskutować o wyjątkowo beznadziejnym poziomie matury z majcy.
Image

Image
Maniek.
V.I.P.

Matura 2012.

Post by Maniek. »

Ale łatwy angielski, spodziewam się minimum 86%, a przy dobrych wiatrach z 96% :P
Image

Image
złozi
Junior ujeżdżacz

Matura 2012.

Post by złozi »

a idź Pan.
My mieliśmy na sali gimnastycznej. k**wa echo idzie, chuja zrozumiesz :f
Maniek.
V.I.P.

Matura 2012.

Post by Maniek. »

Przecież chyba na początku zrobili jakąś próbę nagrania z płyty z poprzedniego roku? Bo u nas tak i dlatego każdy mógł powiedzieć czy dobrze słychać.
Image

Image
luka
Rudy

Matura 2012.

Post by luka »

ale to Poznań xD, chodzcie na mumbla
Image

Image
Image
Lesław
Jeździ konno

Matura 2012.

Post by Lesław »

no podstawa to tak, czekam na rozszerzoną o 14,00 :)
Image
Maniek.
V.I.P.

Matura 2012.

Post by Maniek. »

Ja też rozszerzenie piszę :D
Image

Image
JarOo

Matura 2012.

Post by JarOo »