Jazda po lodzie na miksowanych mapach (emt)

Dyskusje o komercyjnej wersji TrackManii
Post Reply
Monika
Jeździ konno

Post by Monika »

Witam, nie wiem czy piszę we właściwym miejscu. Któregoś dnia odkryłam przypadkiem jeszcze jeden specyficzny model jazdy - po lodzie. Jest to o tyle ciekawe, że jazda odbywa się poza trackiem, a sam model niemalże perfekcyjny, chociaż ta perfekcja uwidacznia się tylko na mapach Snow, wykonanych w "environment mixing technology". Na czystych trackach zjawisko to nie występuje.

Otóż mam pytanie do zaawansowanych mapperów - czy jest możliwe wykonanie takiej trasy z cp i różnymi elementami, bazującej na lodzie?
Manewrowanie po tym lodzie sprawia dużo frajdy, przynajmniej mi.

Fragment klipu wrzuciłam na yt,
http://youtu.be/VKj_bk1KcYs?hd=1

a jeśli ktoś chciałby się sam przejechać to mapa jest tutaj

http://united.tm-exchange.com/main.aspx ... 72667#auto

TIA, pozdrawiam :mrgreen:
Jurek
Gangsta Mapper

Post by Jurek »

Znam się trochę na budowaniu z użyciem klocków stadiumowych, a z tego co widzę na klipie to te rynny lodowe są w środowisku snow. Żeby dodać cp na poziomie tej rynny możesz zmiksować cp ze stadium - ten na trawie.
Jeśli chodzi o całą mapkę, to jest ona jak najbardziej do zrobienia. Niestety, będzie ona dostępna przy wykorzystaniu unlimitera no i wersji united :S .
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach

Post by ketrab »

Jeśli zmixujesz segmenty, ze Stadium dasz na Snow za pomocą TMUnlimitera, to trasa będzie do otwarcia tylko w przypadku gdy grę włączysz przez Unlimitera. Jeśni więc już mapa będzie włączana przez TMUFU to lepiej to wykorzystać bardziej, tak, by móc wstawiać segmenty na resztę całej planszy (krajobraz). Wiesz jak to zrobić?

Jeszcze te rynny... jeśli chcesz mieć rynny to odsyłam do ostatniej kategorii, a potem chyba 5ej? poszukaj w ozdobach.
(myślę, że możesz spokojnie zmiksować koryta z CP ze Snow, tylko że koła będą pasowały lepiej).
TrackMania - I jedziesz dalej!
Post Reply

Return to “TrackMania United Forever”