Traski jak się to robi??
Traski jak się to robi??
Szukałem wszedzie i się nie doszukałem:/ Wiec pisze:) Wiem ze w TMN jest programik do robienia torów ja bym się chciał nauczyc takie zajefajne traski robić czy macie jakiś poradnik do tego programiku?? czy używacie jakiegoś z neta ściągnietego gdzie wszystko jest wyjaśnione:P jeżeli ktoś ma jakiś poradnik to proszę o pomoc rady także mile widziane:)
Traski jak się to robi??
Do tego nie trzeba żadnego poradnika, to się wie 
Jeśli masz otworzone TMN to wchodzisz: Editors > Track i masz .
Wstawiasz segmenty tras tak żeby jakoś pasowały i weryfikujesz. Później zapisujesz traske i masz :-)
PS: trochę mnie zdziwiłeś że nie umiesz robić tras
Jeśli masz otworzone TMN to wchodzisz: Editors > Track i masz .
Wstawiasz segmenty tras tak żeby jakoś pasowały i weryfikujesz. Później zapisujesz traske i masz :-)
PS: trochę mnie zdziwiłeś że nie umiesz robić tras
Traski jak się to robi??
bo to nie chodzi o to ze nie umiem:P to jest trochę skomplikowane ale dzisiaj zrobiłem 40 sekundową traske nieźle porabana ona wyszla:P mam dodatkowo 2 pytanie:
1. Jak się ustawia segmenty aby były w powietrzu po prostu coraz wyzsze:)??
2. Jak ustawić wyższe budynki??
proszę o bardzo dokładne opisy co mam zrobić:P
1. Jak się ustawia segmenty aby były w powietrzu po prostu coraz wyzsze:)??
2. Jak ustawić wyższe budynki??
proszę o bardzo dokładne opisy co mam zrobić:P
Traski jak się to robi??
lol niewiedziałem zaraz ide spróbować:P
Traski jak się to robi??
pdavid zamiast zadawac glupie pytania, po prostu po probuj pokrec mycha, po prostu się sam naucz a co do robienia "zajefajnych" tras trzeba miec tylko pomysł i wystarczajaco dużo cierpliwosci
Traski jak się to robi??
ja już popróbowałem i wiekszość wiem niewiem tylko jak zrobić żeby kamerki się przestawiały przy tych pętlach i jak się robię znaki w którą strone trzeba jechac:P
Traski jak się to robi??
Przecież tu jest poradnik zrobiony przez Sebika: http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=860
P.S. Trochę nie polska nazwa: "Media Tracker Basic Guide", ale trzeba przyznać, że Sebik się sporo napracował, aby ułatwić wszystkim "początki" w tworzeniu tras. Jeśli są jakieś niejasności, to odsyłam Was do powyższego tematu - po co dublować temat, a zanim padną pytania warto poczytać wcześniejsze posty w tym temacie.
Pozdrawiam.
P.S. Trochę nie polska nazwa: "Media Tracker Basic Guide", ale trzeba przyznać, że Sebik się sporo napracował, aby ułatwić wszystkim "początki" w tworzeniu tras. Jeśli są jakieś niejasności, to odsyłam Was do powyższego tematu - po co dublować temat, a zanim padną pytania warto poczytać wcześniejsze posty w tym temacie.
Pozdrawiam.
A Start??
Jak zaznaczyc gdzie start ma być?? Jak daje na ta chorongiewke to pisze zeby zaznaczyc start:\ a ja nie wiem jak się to robi!!
[ Dodano 13 lipca 2007, 15:19 ]
Jurek ten poradnik nie jest do TrackMani Nations;PP
[ Dodano 13 lipca 2007, 15:19 ]
Jurek ten poradnik nie jest do TrackMani Nations;PP
Traski jak się to robi??
Jak ten poradnik nie jest do TMN to ja nie jestem Jurek.
Co do Twojego pytania, to myślę, że po prostu nie postawiłeś na trasie "klocka" startu - to taki zielony klocek, meta jest czerwona.
Co do Twojego pytania, to myślę, że po prostu nie postawiłeś na trasie "klocka" startu - to taki zielony klocek, meta jest czerwona.
Traski jak się to robi??
wie ktoś może jak zrobić znaki gdzie jechać??
Traski jak się to robi??
masz po prawej wiadro z farba, tym zmieniasz
Traski jak się to robi??
aha dzięki:)
Traski jak się to robi??
Więc ja ci wszystko wyjaśnię.
Na dole edytora masz różne katerogie segmenów. Żółte są to podstawowe kategorie:
1. Płaskie segmenty (start, meta, proste i zakręty, słupki, także cp i turbosy + skoki) - pomarańczowe
2. Segmenty w których zmienia się wysokość - pomarańczowe
3. Segmenty pochyłe - niebieskie
4. Loopy i wallride'y
5. Słupki i budki (dodatkowe)
Łączenia segmentów podpowiadają łączniki - ich kolor podanych w powyższysch kategoriach (odmiennych kolorów nie można łączyć).
Aby trasa była kompleta musi posiadać start (zielony) i metę (czerwona) lub multilap (żółty) oraz trasę umożliwiającą przejehcanie przez wszystkie checpointy.
PageUp/Down - przesówanie klocków w górę lub dół
LPM - wstawianie segmentu
PPM - obracanie segmentu o 90*
2,4,6,8 numeryczna - manipulowanie kamerą w edytorze
Przytrzymany Alt + mysz - tryb swobodny (nie polecam)
`,1,2,3,4,5,6,7,8,9 - Przechodzenie między kategoriami segmenów
Delete + mysz -usunięcie danego segmentu
PS. Co do Media Trackera to jest tylko do robienia kamerek i takich tam dodatków, że to edytor trasy nie jest.
Na dole edytora masz różne katerogie segmenów. Żółte są to podstawowe kategorie:
1. Płaskie segmenty (start, meta, proste i zakręty, słupki, także cp i turbosy + skoki) - pomarańczowe
2. Segmenty w których zmienia się wysokość - pomarańczowe
3. Segmenty pochyłe - niebieskie
4. Loopy i wallride'y
5. Słupki i budki (dodatkowe)
Łączenia segmentów podpowiadają łączniki - ich kolor podanych w powyższysch kategoriach (odmiennych kolorów nie można łączyć).
Aby trasa była kompleta musi posiadać start (zielony) i metę (czerwona) lub multilap (żółty) oraz trasę umożliwiającą przejehcanie przez wszystkie checpointy.
PageUp/Down - przesówanie klocków w górę lub dół
LPM - wstawianie segmentu
PPM - obracanie segmentu o 90*
2,4,6,8 numeryczna - manipulowanie kamerą w edytorze
Przytrzymany Alt + mysz - tryb swobodny (nie polecam)
`,1,2,3,4,5,6,7,8,9 - Przechodzenie między kategoriami segmenów
Delete + mysz -usunięcie danego segmentu
PS. Co do Media Trackera to jest tylko do robienia kamerek i takich tam dodatków, że to edytor trasy nie jest.