EURO 2012
EURO 2012
Według mnie to ... znowu gówniany taktycznie mecz Smudy. Oczywiście nie najlepsza jedenastka wyjściowa tylko jego ulubieńcy. Zmiany omg jeszcze o sensowność wejścia Mierzejewskiego można się spierać. Ale za to zmiany Matuszczyka (rezerwowego piłkarza z 2 bundesligi, który nie powinien nawet być w 26 powołanej) zrozumieć w przez ponad godzinę od zakończenia meczu zrozumieć logicznie nie umiem. Dodatkowo Brożek w 92 wszedł na stały fragment (fakt przyfarciło się, że piłka do niego trafiła i strzelił), ale nie jest to piłkarz wysoki ani słynący z gry głową i było to kompletnie niepotrzebne, chyba, że w 80-85, żeby miał z 1-2 akcje (po ziemi). Każdy obywatel na same stadiony z podatków wydał około 23 złote na budowę, a razem z resztą inwestycji około eurowych (nie mam danych ile to wszystko kosztowało) myślę, że gdzieś koło 100 zł. Już nie mówię, że jest nie konsekwenyny w tym co mówi (tyle tego było, że by kilka godzin pisać). Dyzma miał 3 lata na zbudowanie świetnej drużyny (Ukraińcy po 1 meczu wydaję się, że zbudowali), która by dobrze grała, a nie ledwo co remisowała na euro. Niech on nie robi w ciula nieświadomych obywateli i nie robi propagandy sukcesu, jaki to sukces z Rosją i Grecją remis. Jak temu dziecku szczęścia się nie uda wygrać z Czechami to naprawdę nie wiem co powinno się z nim zrobić, oczywiście już widzę jak się nie uda jak swoją łamaną polszczyzną się tłumaczy, że dobrze się zaprezentowali przez te remisy.

EURO 2012
Dopiero dziś do mnie dotarło, że Smuda to kobieta - jego ruchy, jego sposób wysławiania się, jego decyzje i jego logika (czyt. brak logicznego rozumowania w jakiejkolwiek sytuacji). Ten facet nawet nie potrafi być uparty, chyba że za przejaw takiego zachowania uznamy brak przeprowadzania zmian, z tym że on zawsze dawał sporo zmian, więc to jednak odpada.
I dopiero dziś zrozumiałem, jakim sukcesem są wywalczone remisy w spotkaniach z Grecją i Rosją, gdy kadrę prowadzi ktoś, kto nie wie, co to spalony. Bo on(a) musiał(a) tworzyć całą kadrę od nowa, mając do dyspozycji najlepsze trio dwukrotnych mistrzów swojej rodowitej ligi, rozchwytywanych przez ManU, Real, Inter i inne potęgi; dwóch bramkarzy z klubu, który zajął trzecie miejsce w Premier League; przynajmniej trzech innych piłkarzy potrafiących biegać 90 minut na boisku z Bundesligi i Ligue 1.
I dziś było widać, jak faceci, którzy może i chcieli wpierdolić Ruskim, musieli sterczeć na swojej połowie, bo kobita im kazała. Wkurwiła mnie totalnie jedna sytuacja, gdzie mogła pójść kontra (z której pewnie i tak nic nie było, bo rywale się cofali, ale mogła pójść...), jednak nasi dosłownie stanęli sobie we trójkę z piłką przed polem karnym i tylko ch** wie, na co czekali. Musieli stanąć, bo Smuda kazał grać innymi trzema z przodu i nikt nie wiedział, który z tej trójki ma wybić piłkę do przodu, jednocześnie mając świadomość tego, że żaden z nich za żadne skarby nie może przebiec dziesięciu metrów, bo dostanie klapsa... ch** do dupy.
I dopiero dziś zrozumiałem, jakim sukcesem są wywalczone remisy w spotkaniach z Grecją i Rosją, gdy kadrę prowadzi ktoś, kto nie wie, co to spalony. Bo on(a) musiał(a) tworzyć całą kadrę od nowa, mając do dyspozycji najlepsze trio dwukrotnych mistrzów swojej rodowitej ligi, rozchwytywanych przez ManU, Real, Inter i inne potęgi; dwóch bramkarzy z klubu, który zajął trzecie miejsce w Premier League; przynajmniej trzech innych piłkarzy potrafiących biegać 90 minut na boisku z Bundesligi i Ligue 1.
I dziś było widać, jak faceci, którzy może i chcieli wpierdolić Ruskim, musieli sterczeć na swojej połowie, bo kobita im kazała. Wkurwiła mnie totalnie jedna sytuacja, gdzie mogła pójść kontra (z której pewnie i tak nic nie było, bo rywale się cofali, ale mogła pójść...), jednak nasi dosłownie stanęli sobie we trójkę z piłką przed polem karnym i tylko ch** wie, na co czekali. Musieli stanąć, bo Smuda kazał grać innymi trzema z przodu i nikt nie wiedział, który z tej trójki ma wybić piłkę do przodu, jednocześnie mając świadomość tego, że żaden z nich za żadne skarby nie może przebiec dziesięciu metrów, bo dostanie klapsa... ch** do dupy.
- Piotruś
- Pirat drogowy
EURO 2012
Też mnie to zciśnieniowało, w stronę ojca się wydarłem "A oni co k**wa? Przerwa na faję do chuja pana?" Ta pierwsza połowa to normalnie tragedia jak dla mnie, ale Smudny musiał im coś powiedzieć w prze, bo środek pola to w ogóle takie kurde sterczące woły i jeden na drugiego z trzecim się gapią, Polański wziął na siebie zapierdol od bramki do bramki w drugiej połowie i chwała mu za to ale boje się że może nie zagrać z Czechami w sobotę...ShaDDy wrote: jednak nasi dosłownie stanęli sobie we trójkę z piłką przed polem karnym i tylko ch** wie, na co czekali.
- Jack Bauer
- Moderator
EURO 2012
Nie od razu. Pod Strefą Kibica w Warszawie czekali z dobre 30 minut (i byli obrzucani cały czas jakimiś petardami i butelkami). Chwile im to zajęło, a i tak jak zaczęli strzelać gumowymi nabojami i pryskać wodą to kilkudziesięciu staranowało barierki i weszli do Strefy. I w metrze chyba też były starcia, bo kiedy wszyscy wsiadali to dużo osób się krztusiło, więc rozpylili chyba jakiś gaz (nie wiem czy to był pieprzowy, ale objawy ludzie mieli podobne do przeziębienia).Outsid3r wrote:Raz sierpem! Raz młotem! W pseudokibicowską hołotę!
Jedyny plus to taki, że policja wpierdoliła się od razu z armatkami i bronią.
EURO 2012
Dzisiaj oba mecze ciekawie się zapowiadały. Portugalia chciała zdobyć szansę na wyjście z grupy, a Dania miała już tę szansę i nie chciala jej zmarnować. Mecz fajny. Holandia chciała zdobyć punkty, a Niemcy zdobyć pewniejsze wyjście z grupy. Pomarańczowi przez pierwszą połowę stali, potem zaatakowali. Świetna gra naszych sąsiadów. Może to zwycięzcy E12? 
TrackMania - I jedziesz dalej!
- crowmaster_13
- Pirat drogowy
EURO 2012
A ja zauważyłem coś innego. Widzieliście, że żadnego piłkarza jak do tej pory nie znieśli na noszach z boiska? Kiedyś aby tylko jak któryś wyrżnął to lecieli noszowi żeby gra się nie przedłużała a teraz nic takiego nie ma. Dziwne trochę.

C13
- Żegnam Was
- Samochodowy prawiczek
EURO 2012
kwestia taktyki tak na dobrą sprawę, ta drużyna co atakuje bardziej się otwiera, dużo goli pada z kontrataków, a z ataku pozycyjnego trudno coś ustrzelić, no chyba że wpadnie stały fragment gry. Przez pierwsze 5 minut, jest takie "sprawdzanie przeciwników" i któraś z drużyn mniej atakuje ^^, ale to nie znaczy, że przez cały czas tak to wygląda.
A tak komentując grupę B, to znowu mecz z duńczykami był ciekawszy.
Dzisiaj Włochy Chorwacja może być ciekawie.
Hiszpania - Irlandia to raczej odbędzię się bez niespodzianek.
stawiam na wynik dosyć wysoki Hiszpanii.
A Włochy Chorwacja, no cóż oby nie było 0-0
A tak komentując grupę B, to znowu mecz z duńczykami był ciekawszy.
Dzisiaj Włochy Chorwacja może być ciekawie.
Hiszpania - Irlandia to raczej odbędzię się bez niespodzianek.
stawiam na wynik dosyć wysoki Hiszpanii.
A Włochy Chorwacja, no cóż oby nie było 0-0
-
CzuB
- Zaczyna szaleć na ulicach
EURO 2012
no i masz Crow, Mandzukic zniesiony na noszachA ja zauważyłem coś innego. Widzieliście, że żadnego piłkarza jak do tej pory nie znieśli na noszach z boiska? Kiedyś aby tylko jak któryś wyrżnął to lecieli noszowi żeby gra się nie przedłużała a teraz nic takiego nie ma. Dziwne trochę.
EURO 2012
odejdę lekko od tematu, ale... skoro były te złe treści w stronę kibiców, to może teraz troszkę pozytywnych widoków na trybunach 

Ssijcie mi jajca 
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
Moje ostrzeżenia roxują
Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego
- Żegnam Was
- Samochodowy prawiczek
EURO 2012
Hiszpanie jak na siebie to grali słabo, może to wynik dobrej gry Irlandczyków, bo mieli pomysł na grę, ale wyraźnie czegoś brakło.
Włochy-Chorwacja, niezasłużony remis, ale też i Włosi nie potrafili rostrzygnąć meczu kolejnym golem. Dwie bramki z Włochami ciężko nadrobić, ale cóż pociesza piękny Gol Pirlo, gra do końca gwizdka i wciąż szanse na wyjście z grupy.
Typy na mecz Ukraina - Francja?
Sercem za Ukrainą, a co tam typuje remis 2-2
Szwecja-Anglia?
nie jestem miłośnikiem dwóch zespołów, ale prawdopodbnie wygra Anglia 2-1 lub 1-0.
Włochy-Chorwacja, niezasłużony remis, ale też i Włosi nie potrafili rostrzygnąć meczu kolejnym golem. Dwie bramki z Włochami ciężko nadrobić, ale cóż pociesza piękny Gol Pirlo, gra do końca gwizdka i wciąż szanse na wyjście z grupy.
Typy na mecz Ukraina - Francja?
Sercem za Ukrainą, a co tam typuje remis 2-2
Szwecja-Anglia?
nie jestem miłośnikiem dwóch zespołów, ale prawdopodbnie wygra Anglia 2-1 lub 1-0.
- Piotruś
- Pirat drogowy
EURO 2012
Smut(d)ny już wspomniał że nieprzegrane składu się nie zmienia, i taktyki w tym składzie za pewne też...ew. za Obraniaka Mierzejewski może wejść bo były takie przesłanki
btw. Irlandczycy są równie pozytywni co Hiszpanie, dużo im nie trzeba, wystarczy piwo i dobra zabawa, ale syf na starówce też był zajebisty...w Poznaniu też tak było?
btw. Irlandczycy są równie pozytywni co Hiszpanie, dużo im nie trzeba, wystarczy piwo i dobra zabawa, ale syf na starówce też był zajebisty...w Poznaniu też tak było?
- Żegnam Was
- Samochodowy prawiczek
EURO 2012
ja nie obstawiam już 
mi nic nie wchodzi pff
Grosicki wejdzie i za gramy jednym defensywnym pomocnikiem
to co obstawię.
No i niestety Szczęsny chyba stanie.
mi nic nie wchodzi pff
Grosicki wejdzie i za gramy jednym defensywnym pomocnikiem
to co obstawię.
No i niestety Szczęsny chyba stanie.