EURO 2012

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Jack Bauer
Moderator

EURO 2012

Post by Jack Bauer »

Nie wydaje mi się. Niemcy mieli tyle okazji strzeleckich, że i tak by wygrali. Grecy nie byli w stanie nawiązać walki. Nie istnieli w tym meczu przez 95% gry. Definitywnie ich szanse pogrzebał bramkarz Sifakis. W Przeglądzie Sportowym miał ocenę "3", wg mnie powinien mieć o oczko niższą.

Po tym meczu okazało się, że nasza grupa była jednak najsłabsza.
Image
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach

EURO 2012

Post by ketrab »

Bez zwątpienia! W każdej grupie było przynajmniej dwóch faworytów. A u nas? Raczej nie. Ruski i kto? W A to się jednak odwróciło, bo nie wyszły Ruski.

Dzisiejszy mecz potwierdza klasę Hiszpanów. Liczę na ciekawe półfinały :D
TrackMania - I jedziesz dalej!
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

Ronaldo v Hiszpania? Mecz pewnie i będzie ciekawy ale wątpię by Portugalia coś wskurała. U trenera Bento skład zaczyna się od samego Ronaldo i reszta z pola gra głównie pod niego, bynajmniej ja to tak zauważyłem, a w Hiszpanii każdy gra a'la libero i ma działać dla dobra ogółu drużyny...czyli jak to w Barsie zwykle jest..
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

obstawiam finał Niemcy - Espania, a tam chciałbym, żeby Hiszpania wygrała, już każdy jest lepszy od Szwabów :D
Image
Jack Bauer
Moderator

EURO 2012

Post by Jack Bauer »

Nie rozumiem tej waszej niechęci do reprezentacji Niemiec. Zaczęli grać atrakcyjną piłkę, zdobywają wiele bramek w meczach. Są faworytem do zwycięstwa w turnieju, zwłaszcza, że Hiszpania nie gra tak efektownie jak 2, czy 4 lata temu. Większość naszych kibiców zachowuje się tak, jakby II wojna światowa skończyła się 2 lata temu.
Image
Outsid3r
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Outsid3r »

Nie rozumiem tej waszej niechęci do reprezentacji Niemiec. Zaczęli grać atrakcyjną piłkę, zdobywają wiele bramek w meczach. Są faworytem do zwycięstwa w turnieju, zwłaszcza, że Hiszpania nie gra tak efektownie jak 2, czy 4 lata temu. Większość naszych kibiców zachowuje się tak, jakby II wojna światowa skończyła się 2 lata temu.
+1.
Ja tam w sumie chcę żeby Niemcy wygrali. Należy im się. Zresztą nawet 2 czy 4 lata temu nie brakowało im tak wiele do Hiszpanów. Czas na zmianę na tronie. ;)
Image
Image
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

Jack Bauer wrote:Nie rozumiem tej waszej niechęci do reprezentacji Niemiec. Zaczęli grać atrakcyjną piłkę, zdobywają wiele bramek w meczach. Są faworytem do zwycięstwa w turnieju, zwłaszcza, że Hiszpania nie gra tak efektownie jak 2, czy 4 lata temu. Większość naszych kibiców zachowuje się tak, jakby II wojna światowa skończyła się 2 lata temu.
Mnie nie chodzi o ich grę, tylko o to jakie szkody ten naród wyrządził nam przez przede wszystkim okres 2 wojny światowej, wiem, że zaraz ktoś napisze, że nie powinienem tak myśleć i nie powinno się mieszać takich spraw do sportu, ale jak ja słyszę Niemcy to od razu mam przed oczami obozy koncentracyjne etc. Jeśli chodzi o grę to faktycznie prezentują futbol na wysokim poziomie.

@edit. Jack inaczej byś ich postrzegał gdyby przez Niemców osoba z Twojej rodziny straciła życie.
Image
Piotruś
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Piotruś »

Lesław czy chciałbyś przechodzić represje za coś czego nie zrobiłeś Ty a zrobił twój dziadek czy pradziadek? Urodziłeś się, wychowałeś w nowym świecie, a i tak za grzechy wcześniejszych pokoleń, z innego świata będziesz szykanowany, gnębiony i co najmniej (nie lubię tego słowa - mało polskie) hate'owany? Bo ja nie...

Join Us In Create Enthusiasm...
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

Ja nikogo nie szykanuje, represjonuje etc. Poprostu ich nie lubię nic więcej, a do tego mam prawo, a znam kilka osób z Niemiec, które przyjeżdzały do nas na "tydzień europejski" i to były bardzo sympatyczne osoby, ale tego co było nigdy nie zapomnę.
Image
ketrab

EURO 2012

Post by ketrab »

Ja tam jestem młody. Mam dużo kolegów z Niemiec na TMXie, bo praktycznie tylko oni tam siedzą. Kibicuję Hiszpani, bo uważam, że ich styl gry jest najpiękniejszy.

Odnośnie dzisiaj: Pirlo rozkochał mnie w sobie tym swoim rzutem karnym. Cudowne uderzenie. I Włosi świetnie grają długie piłki i je przyjmują. Jest na co patrzeć...
Abszt
Pirat drogowy

EURO 2012

Post by Abszt »

Lesław wrote: Mnie nie chodzi o ich grę, tylko o to jakie szkody ten naród wyrządził nam przez przede wszystkim okres 2 wojny światowej, wiem, że zaraz ktoś napisze, że nie powinienem tak myśleć i nie powinno się mieszać takich spraw do sportu, ale jak ja słyszę Niemcy to od razu mam przed oczami obozy koncentracyjne etc. Jeśli chodzi o grę to faktycznie prezentują futbol na wysokim poziomie.

@edit. Jack inaczej byś ich postrzegał gdyby przez Niemców osoba z Twojej rodziny straciła życie.
Większe szkody wyrządzili Rosjanie, którzy represjonowali sto razy gorzej niż naziści w swoich obozach. Jakoś z mojej rodziny też osoby ginęły bezpośrednio lub pośrednio z ręki Niemców, ale jakoś nie postrzegam szkopów jako zło wcielone. Mam nadzieję, że wygrają Niemcy. Holandia i Aglia odpadły co mnie bardzo cieszy, jak dojdą o tego Włochy a potem w finale wygrają Niemcy - będę usatysfakcjonowany.
iam
Admin Mniejszy

EURO 2012

Post by iam »

tego co było nigdy nie zapomnę.
Jakbyś był w obozach koncentracyjnych, jakbyś został przez Hitlerowców pobity.

Rozumiem, że wiele polskich rodzin zostało dotkniętych tą zbrodnią, jaką była Trzecia Rzesza, ale ku*wa, kiedy to było? Czy od zakończenia wojny zrobili Ci Niemcy COKOLWIEK? Możesz ich nie lubić przez to, że kiedyś coś zrobili, ale to nienawidzisz tych, którzy to zrobili - nie tych, którzy grają w reprezentacji Niemiec w piłkę nożną. Ogarnij się.

A na temat:

Włosi, mimo że ich nie lubię za styl gry, zagrali wczoraj bardzo dobrze taktycznie. Niemcom się nie przeciwstawią, mają za mało do pokazania - jednak sam Pirlo naprzeciw rozgrywających jak Schweinsteiger, Oezil czy Khedira nie ma żadnych atutów, bo ta trójka prezentuje przynajmniej taki sam poziom, o ile nie wyższy w każdym aspekcie gry.

Drugi półfinał, czyli Hiszpania - Portugalia.

Powiem krótko - chcę finału Portugalia - Niemcy, bo będzie dużo bardziej otwarty, niż przykładowy Hiszpania - Niemcy. Jak wiadomo, dwa takie same style gry się zatną na sobie, więc będzie to mecz do jednej bramki, tak mi się jakoś wydaje. Tak, czy inaczej, uważam, że Niemcy w tym roku w końcu osiągną to, za co powinni zostać nagrodzeni już w poprzednich mistrzostwach Europy, jak i w mistrzostwach Świata. Za to, z jakim impetem przeprowadzili rewolucję reprezentacyjną należą się im najwyższe laury i coś czuję, że w tym sezonie się to uda, i, nie jak niektórzy, nie będę ich nienawidził, bo Hitlerowcy zabili mi członka rodziny. Ponownie powtarzam - to byli Hitlerowcy, nie Niemcy.
JarOo

EURO 2012

Post by JarOo »

Jack Bauer wrote:Hiszpania nie gra tak efektownie jak 2, czy 4 lata temu.
Mistrzostwo świata zdobyte poprzez wygranie wszystkich meczów w fazie pucharowej 1:0 i przegranie pierwszego meczu ze Szwajcarami naprawdę efektowne. Co sądzicie o Svenie-Goranie Erikssonie jako selekcjonerze Polaków ?
Image
Image
Jack Bauer
Moderator

EURO 2012

Post by Jack Bauer »

JarOo wrote: Co sądzicie o Svenie-Goranie Erikssonie jako selekcjonerze Polaków ?
W naszej piłce nożnej jest taki burdel, że nawet Jose Mourinho nie pomoże. Nie mówiąc już o wypalonym szkoleniowcu, który ostatnie trofeum zdobył w 2000 roku (Puchar Włoch z Sampdorią). Z Anglią spektakularnych sukcesów nie odniósł, z WKS nie wyszedł z grupy na MŚ.
Poza tym Lato wybierze sobie takiego selekcjonera, którego będzie można kontrolować. Mają nauczkę w postaci Benhakkera, który narobił im wystarczająco dużo smrodu.
Image
Lesław
Jeździ konno

EURO 2012

Post by Lesław »

Jack Bauer wrote:Nie wyjdziemy z grupy. Turniej wygrają Niemcy.
Nie tym razem panie Jack :)
Image
ketrab

EURO 2012

Post by ketrab »

Neuer mógłby być pomocnikiem. Ten jego szczupak zaraz przed końcem meczu mnie powalił ze śmiechu, ale i z respektu przed wiarę w zwycięstwo. Niemcy nie grali dobrze. Gubili się. Włosi grali perfekcyjnie oprócz pierwszych 15 minut w obronie.
Wczoraj byłem za Hiszpanią - wygrali. Dzisiaj za Włochami - też wygrali.
Obu drużynom należy się puchar chociażby za samą technikę jaką prezentują.
Żegnam Was
Samochodowy prawiczek

EURO 2012

Post by Żegnam Was »

A teraz panowie (i ewentualnie panie) typy na finał

Włochy-Hiszpania

Włochy wygrają w dogrywce 2-1
Seraphim
V.I.P.

EURO 2012

Post by Seraphim »

ketrab wrote:Obu drużynom należy się puchar chociażby za samą technikę jaką prezentują.
Może technika stoi u Hiszpan na wysokim (ba! bardzo wysokim poziomie), ale niestety ich gra jest nudna dla zwykłego zjadacza chleba (takiego jak ja).
CzuB

EURO 2012

Post by CzuB »

Wochy 3-0 Hiszpania
luka
Rudy

EURO 2012

Post by luka »

Włochy wygrają 2-0
Image

Image