Problem z Klimatyzacją?

Czyli dyskusja o wszystkim i o niczym ;)
Post Reply
SuNRisE
Emerytowany Admin

Problem z Klimatyzacją?

Post by SuNRisE »

Skoro iż jest to portal o tematyce samochodowej (esportowej wiem ale może ktoś oganria temat) auto stało tydzień na słońcu niestety garaż miałem akurat zawalony, po tym cudownym tygodniu wracam odpalam auto jadę dosklepu 500m po czym zatrzymuje się wychodzę z autka a tam dziwne syczenie i tak może z 15-20 minut po czym okazało się że klimatyzacja wysiadła. Czyli ogolnie zamiast chłodzić grzeje.

i teraz pytanie co mogło się stać i co trzeba wymienić/dolać/ oczyścić etc. ?

auto: Mitsubishi Galant ES 05r
Image
Image
Szrama
Pirat drogowy

Problem z Klimatyzacją?

Post by Szrama »

Co mogło się stać ? Najprawdopodobniej za mało czynnika jest, rozszczelniła ci się klima i gaz uciekł. Sam z klimą nic nie zrobisz, do jakiegoś serwisu gdzie prowadzą serwis klimatyzacji jedź i tam ci sprawdzą czy faktycznie jest nieszczelnośc, sprawdzą ciśnienie itd.
SuNRisE
Emerytowany Admin

Problem z Klimatyzacją?

Post by SuNRisE »

no mam zamair w poniedziałek ale myslalem, że może coś samemu do ogarniecia :D bo jednak przy upale 34 stopnie bez klimy do auta to zabojstwo :D ale dzięki za info :)
Image
Image
crowmaster_13
Pirat drogowy

Problem z Klimatyzacją?

Post by crowmaster_13 »

Samemu też można działać o ile umiesz i chcesz to zrobić :P Temat popsutej klimy jest u mnie w domu ostatnio często poruszany bo mamy ten sam problem.

W skrócie - ojciec wymienił wszelkie możliwe uszczelki, osuszacz, pojechał nabić gaz i działało jeden dzień. Prawdopodobna diagnoza - jedna z uszczelek została źle założona. Dlaczego tak? Bo ona nie jest taka zwykła z prostym bokiem tylko stożkowa i jeden "fachowiec" źle poradził.
ImageImage
Image
C13
SuNRisE
Emerytowany Admin

Problem z Klimatyzacją?

Post by SuNRisE »

No to obym ja trafił na normalnych fachowców :) pewnie tylko uszczelka poszła, tak z moich oględzin bo płyn widać, że trysnął po bocznej cześci pod maską.
Image
Image
Post Reply

Return to “Off-Topic”