A na serio, ten dziad nie daje znaków życia od ponad 3 lat. Ostatnio coraz częściej pytacie mnie, czy mam do niego jakikolwiek kontakt - nie, nie mam. Tzn. mam - telefon, maila, profil na FB, ale on wszystko ignoruje. Zdaje się, że ostatni był Bax, który na PGA 2013 twierdził, iż kilka miesięcy wcześniej Jakub odebrał od niego telefon. I to właśnie Bax najbardziej zmotywował mnie do tego, żeby zacząć poszukiwania. Na niewiele się to jednak zdało. Co do tej pory zostało ustalone:
- nr telefonu: 0049 176 ... 2000
- nr GG, zapewne od wielu lat nieaktywny: 187620
- Profil na FB
- osoby, które były u niego w domu: mor_olo (nie ma kontaktu, nie zna adresu, zna tylko okolicę jego domu), ja (okolicę pamiętam wyśmienicie, natomiast totalnie gubię się w nazwach dzielnic i ulic Berlina i nie mam pojęcia, gdzie to mogło być), SykeS (brak kontaktu - napisałem do niego na GG)
- co do tej okolicy: jadąc z miasta, na jego ulicę skręcało się w lewo, nie było nigdzie parkingu, samochody stawały wyłącznie po prawej stronie tej ulicy; bloki także były po prawej stronie i między nimi był jakiś maluteńki plac zabaw; z kolei po drugiej stronie ulicy był kawałek (nie pamiętam, jak duży) terenów zielonych, przy czym na samym początku stał stół do ping-ponga
- z trzech głównych stacji w Berlinie (Hauptbahnhof, chyba Ostbahnhof i Gesundbrunnen) najbliżej do jego mieszkania było z tej ostatniej
- mieszkał w bardzo taniej dzielnicy, płacił chyba 220 za tę swoją klitkę; w okolicy mieszkali praktycznie sami starsi ludzie
- wydaje mi się, że nazwa ulicy rozpoczynała się literą "Z", ale głowy nie daję
- nie ma oczywiście żadnej pewności, że nadal tam mieszka, tym bardziej, że pewnie ma pracę, a może i kobietę, więc jest całkiem prawdopodobne, że przeniósł się gdzie indziej
Śledztwo ma na celu ustalenie adresu zaginionego po to, aby zrobić mu nieoczekiwany wjazd na chatę. W przypadku niepowodzenia, zadowolimy się samą wiadomością od zaginionego.
Zadania do wykonania:
1. Skontaktowanie się z SykeSem (lub chociaż ustalenie jego tożsamości, link do FB, cokolwiek), może coś wie - na GG już do niego pisałem
2. Poszukanie i próba skontaktowania się z osobami, które mieszkają/mieszkały w Berlinie i mogły mieć z nim kontakt (np. Hischpan lub z innymi, u których zachodzi prawdopodobieństwo utrzymywania z nim kontaktu (może Bogdan?)
3. Próba wyłudzenia czegokolwiek od Oddo
4. Pomysły, jak inaczej można się do niego dostać?
5. W przypadku niepowodzeń w punktach 1-4, próba kontaktu z którymś z jego znajomych z FB?
BARDZO PROSZĘ O POMOC W ODNALEZIENIU MOJEGO PRZYJACIEL!A!!!