Przydatne pliki

Stworzone przez was trasy, skiny, filmiki i inne
Post Reply
janusz
Jeździ konno

Przydatne pliki

Post by janusz »

Siema
Zamieszczam dwa moje pliki.
Pierwszy to programik do katalogowania najlepszych czasów na trasach Nadeo - w postaci tabelki
Można zrobić tabele własnych rekordów i na przykład wydrukować :) Opis w pliku ReadMe.
Rekord v1.0

Drugi plik to poradnik jak wyłączyć całkowicie widok samochodów przeciwników w grze.
Normalnie gra pozwala na ograniczenie widoku minimalnie do 4 graczy.
Poradnik

Mam nadzieję, że się komuś te pliki przydadzą.
Last edited by janusz on 05 July 2006, 12:09, edited 1 time in total.
Yard
Emerytowany Admin

Przydatne pliki

Post by Yard »

[POL]janusz wrote:Będę wdzięczny za wszelkie sugestie odnośnie programu (coś poprawić, zmienić, itp.)
w takim razie pozwole sobie na trochę krytyki :)

po pierwsze piszesz, ze plik 'Rekordy.html' ma być generowny w katalogu z programem, tymczasem mi go zapisal w windowsowskim Tempie :|
poza tym wyszukiwarka folderow pozwala wybrac tylko pliki...
no i moglbys się zdecydowac na jakas wersje jezykowa :)
a tak w ogole, to nie pomysl calkiem niezly, jeśli ktos lubi trasy Nadeo, w czym to napisales? :)

co do poradnika, to nie latwiej by go było po prostu na forum napisac?
ja się zawsze musze meczyc, zeby mi easy-sharing z Firefoxem wspolpracowal....
milczek
Jeździ konno

Przydatne pliki

Post by milczek »

Yard wrote:
[POL]janusz wrote:Będę wdzięczny za wszelkie sugestie odnośnie programu (coś poprawić, zmienić, itp.)
w takim razie pozwole sobie na trochę krytyki :)

po pierwsze piszesz, ze plik 'Rekordy.html' ma być generowny w katalogu z programem, tymczasem mi go zapisal w windowsowskim Tempie :|
poza tym wyszukiwarka folderow pozwala wybrac tylko pliki...
no i moglbys się zdecydowac na jakas wersje jezykowa :)
a tak w ogole, to nie pomysl calkiem niezly, jeśli ktos lubi trasy Nadeo, w czym to napisales? :)

co do poradnika, to nie latwiej by go było po prostu na forum napisac?
ja się zawsze musze meczyc, zeby mi easy-sharing z Firefoxem wspolpracowal....
to masz problem..

Świetna robota!
janusz
Jeździ konno

Przydatne pliki

Post by janusz »

Yard: Dzięki za krytykę :D
O to mi właśnie chodziło aby ludzie zgłaszali problemy jakie mogą pojawić się z programem.
Sam nie jestem w stanie przetestować go na wszystkich konfiguracjach kompów. (U mnie działał bez problemu na Win98SE i WinXP)
Prosił bym o trochę więcej danych: jaki masz system operacyjny i czy Error replays.txt też w tempie wylądował? Uruchamiałeś proga z wewnatrz archiwum?
Co do wyboru plików (katalogów) to nad obsługą rozwijanego drzewa katalogów własnie pracuję :)
Wersja językowa rzeczywiście trochę mieszana ale po angielsku zwykle jest krócej a miejsce na "buttonach" ograniczone :) ale "klient nasz pan" od kolejnej wersji całość po polsku.
Program powstał w Visual C++.

Jeśli będzie zinteresowanie to bez problemu mogę poradnik umieścić na forum.

milczek: Dzięki za pochwały, ale konstruktywna krytyka też by się przydała :lol:

A teraz z innej beczki:
Napisałem poradnik jak zapisać trasę z serwera który na to niepozwala :) (np: only boost ladder FRA)
Nie mówie oczywiście o włamaniu się na serwer, a zwykłym zrzucie pamięci do pliku :)
(dla trochę bardziej zaawansowanych).
Zawsze miło pojeździć jakąś trasę w solo, niż męczyć się online nie znają jej (gdzie ta meta?) :)
Mam tylko rozterki moralne co do uczciwości takiego rozwiązania wobec autora trasy, który pozwala nam ją jeździć ale nie zapisać :wink:
Jak się na to zapatrujecie - jakie jest wasze zdanie - może panowie moderatorzy się odezwą?
Jeśli dostanę przyzwolenie to umieszczę ten tutorial.
Yard
Emerytowany Admin

Przydatne pliki

Post by Yard »

pff, no tak, z rozpedu otworzylem plik z archiwum, teraz już wiem, czemu do tempa poszlo, sry, ze w ogole zawracalem glowe :)

a co do poradnika, to nie wiem, ale to jest jak z kodami, jak ktos chce oszukiwac, to może w sumie, to podobna sytuacja jak ze sciaganiem mp3 z sieci, autor nie wyraza na to zgody, ale ludzie i tak sciagaja, ale ogolnie dobrze, ze masz takei rozterki :)
ja bym nie był za publikacja, ale i tak w koncu pewnie ktos inny bez rozterek na to wpadnie i opublikuje...
janusz
Jeździ konno

Przydatne pliki

Post by janusz »

Dziś programik dla wszystkich pechowców (czyli mnie między innymi) którym gra oświadczyła że mają uszkodzony plik "Score" lub "Profil".
Przy braku profilu gra wyświetla okno założenia nowego profilu, a w przypadku uszkodzonego score proponuje założenie nowego pliku. W rzadnym wypadku nie naciskajcie OK tylko ALT+F4 i uratujcie plik tym programem. :)

Proga należy rozpakować i uruchamiać z głównego katalogu Trackmanii - tam gdzie jest TMN.exe
Wyświetli się okno z wszystkimi znalezionymi profilami - jeśli któryś plik będzie uszkodzony to wystarczy kliknąć przycisk 'Napraw" i po kłopocie.
Więcej opisu tradycyjnie w ReadMe.

Program jest całkowicie bezpieczny tzn. przed jakąkolwiek ingerencją w pliki robi ich kopie zapasowe!.

Naprawianie plików score i profili
Post Reply

Return to “Trasy, Skiny, Filmy, Mody”