mistrzostwa polski w tmn

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
mor_olo
RoKsTaR

mistrzostwa polski w tmn

Post by mor_olo »

u was to tak wyglada, ze jak ktos wystarczajaco dlugo przejedzie na trasach nadeo, to automatycznie będzie na nich dobry.

ale to jest bzdura.

hack, który jest dla mnie dalszym faworytem na mistrzostwo polski jechal prawie tylko na customach.

na mecz [POL] vs {RMT} w nie calym tygodniu nauczyl się tak jeździć na trasach nadeo, ze był czesto szypszy niz kajczy (były nr. 1 na swiecie).
tak samo mnie prawie zawsze przegania na nadeo, a je już gram parę miesiecy.

wiec nie ma roznicy, czy nadeo czy custom, najlepszy będzie najlepszy i tak. a zeby nikogo nie oszukiwac dawamy 50% na 50% i będzie dobrze.
No tak ale na customach nikt nie musi nikogo gonic w poziomie każdy zaczyna z przysłowiowego "zera"
@mor-olo
wydaje mi się, ze zawsze musisz miec racje i ostatnie zdanie.
jako moderaor, nie powinno się tak pisać jak np tu:
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=452
Wystarczy ze będziecie mieli lepsze argumenty ,a ostanie zdanie musze miec czesto no bo jak ktos pisze o swoich urodzinach no to rece opadaja ;|
to myśle ze zamkniecie takiego tematu jets nieuniknione. A wole zamknac temat w sposob ironizujacy niz taki"nie wolno pisać na forum o swoich urodzinach"- a jeżeli kroinkowi wydaje się ze temat jego urodzinach jest idealny an forum o TM to powienien być także opisany na innych serwisach, wiec ja nei widze w tym nic dziwnego.
Cytat:
Robcie jak chcecie w końcu to wasz puchar

czy to znaczy, ze ty nie będziesz bral udzialu?
w takim wypadku, bym nierozumial, dlaczego tu się wymawiasz.
a jak bierzesz udzial, to wtedy jest to tez twoj puchar, a nie "nasz".
W pucharze wezme udział no chyba ze kompletnie mi nei będzie sprawiać radości. A puchar jest wasz wy jesteście organizatorami i wy podejmujecie decyzje ja się jedynie wypowiadam czego chce lud.
*... i wszystko jasne.
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

mistrzostwa polski w tmn

Post by Khasius »

mor_olo wrote:
...ja się jedynie wypowiadam czego chce lud.
No teraz to zes przegial.
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

Image
Image
Image
Image

Oto moja trasa zrobiona wczoraj w nocy specjalnie z mysla o naszym turnieju.
Sklasyfikowalbym ja jako techniczna, chodź w wielu miejscach jest dosc szybka, natomiast nie ma tam dlugich prostyuch odcinkow, przez co nalezy być caly czas skupionym. może screen nie oddaje tego jak jezdzi się na trasie, jednak widac na nim z jakich elementow zbudowana jest trasa, wiec mysle, ze po opisaniu jak się ja jedzie, mapa się wam znacznie przyblizy.
Zaczynamy:
Start, trasa rozpoczyna się zakretami, bardzo lekkimi przejazd po skosie, nastepnie mamy skok, ze spokojem wyrobimy się by idealnie spasc (skok jest bezchwiejny, nikogo nie wytraci z predkosci chyba ze udarzy w bande), nastepnie mamy prosty zakret, który przechodzi w 90stopniowa druga czesc, tu nalezy spuscic noge z gazu. z ominieciem slupkow nie będzie problemu, za slupkami mamy zjazd i tabliczke warning i skret w prawo, jest to dosc trudny zakret, poniewaz jest tu szansa uderzenia się o bande, jednak trafiac się to może wyjatkowo rzadko :) Jak ktos to umie przejechac to przejedzie za każdym razem. nastepnie mamy zjazd na offroad, tuz po nim jest bardzo ciekawy zakret do przejechania na 2 mozliwe sposoby: po wewnetrznej, przehezdzamy go krotsza droga ale przez to druga czesc tego zakretu staje się trudniejsza, lub po zewnetrznej, jest wiecej drogi ale dzięki temu mamy latwiejszy nastepny zakret i wieksza predkosc na wylocie :) Obydwa warianty zakretu nalezy jednak przejechac na poslizgu kontrolowanym (a co nikt nie mowil ze trasy maja być proste :D). po tym zakrecie mamy kolejny dosc prosty na duzej predkosci z mozliwoscia zahaczenia o wystajaca bande. Zaczyna się podjazd pod gorke i nierownosc terenu przy slupku, nalezy zwolnic bo wchodzimy w trudny technicznie zakret wymagajacy precyzji (w odpowiednim momencie odbijamy w gore), dalsza czesc zakretu jest prosta, aczkolwiek przy zbyt duzej predkosci, na wyjezdzie udezymy w bande, wiec zalecam hamowanie jeśli chcemy dojechac bezpiecznie :). Kolejny trudny zakret, a trudny przez zakret poprzedni po ktorym mamy taki a nie inny tor jazdy, zakrety pokonujemy na gazie az do CP gdzie lekko zwalniamy przejezdzamy przez zwezenie, nastepnie miedzy slupkami i mamy tutaj podskok. jeśli mamy zbyt mala predkosc (za mocno hamowalismy) to tuz przed CP jest klocek nie bedacy prosta droga, a malum wglebieniem. Slupki oplaca się przejechac wiec na wiekszej predkosci :) po skoku mamy chwile czasu jazdy po prostej na dostosowanie predkosci do zakretu. Pierwsza czesc jest bardzo latwa, natomiast w drugiej nalezy uwazac na wystajaca bande, dlatego nie polecam pokonywac tego zakretu na poslizgu kontrolowanym, chyba ze ktos ma to naprawdę swiernie opanowane. Mamy CP i wyrownanie drogi kawalek prostej i dosc latwy zakret 90stopniowy, aczkolwiek nalezy go pokonac dobrym pułapem, by pozniej jak najszybciej wyjsc i nabierac predkosc poniewaz... po zakrecie nastepuje szybki odcinek sekcja zakretow do pokonania na pelnym gazie, aczkolwiek nalezy uwazac i 2 zakrety polecam przejechac na poslizgo kontrolowanym (będzie plynniej).
Ostatni z serii zakretow jest zdradliwy, nalezy przyhamowac, jeśli nie zwracamy uwagi na ten zakret i nie hamujemy to wypadniemy z trasy poniewaz za zakretem mamy CP, nastepnie jeden zwykly kawalek drogi i po nim jest zeskok w dol o 1 poziom. Nastepnie mamy przyspieszenie, prosty offroad. wjezdzamy na droge, która ustawiona jest pod kątem do trawy co powoduje ze mozemy automatycznie dzięki temu wpasc w poslizg i skontrolowac go na zakrecie, bardzo przyjemna sprawa i jeśli komus to nic nie mowi, to niech zobaczy mape Ki Grass na GC4, tam takie elementy mialy miejsce i naprawdę były kapitalne :) Po zakrecie mamy CP a potem bardzo trudny zakret i zaraz po nim nitro. Mowie ze bardzo trudny poniewaz jeśli ktos chce przesarzowac, to zostanie srogo skarany, zakret ten jest krzywy i po prostu uderzymy w bande i stracimy sporo czasu nawet do 3 sek jeśli uderzymy naprawdę zle. Tuz za nitro mamy zeskok o 2 poziomy, lądujemy zawsze na terenie pochylym i spokojnie wjezdzamy na prosty odcinek drogi (nawet jeśli ktos uderzyl w bande na poprzednim zakrecie, nie będzie mial problemow by doskoczyc z nitro do drogi :) ). po zeskoku mamy bardzo prosty kawalek, stoi tam tylko slupek ale to taki dobijacz dla nieuwaznych, by nawet pod koniec mapy byli skupieni, tymbardziej ze... Po tym prostym kawalku nastepuje offroad, a nastepnie dojazd do mety, który mozemy pokonac na kilka sposobow, a styl jego przejazdu zalezy od gracza :) jeśli przyszarzujemy za bardzo po wewnetrznej, to uderzymy w wsyatajaca bande i ona nas zatrzyma, jeśli wpadniemy w poslizg i go nie skontrolujemy to uderzymy o to bandowe kułeczko :D:D:D :P a jeśli za bardzo asekuracyjnie po zewnetrznej, to Bozia nas pokara otarciem o bande :P :) Polecam scinac po wewnetrznej ten zakret, jeśli ktos jest na tyle dobry ze nie popelni tam bledu :) Bo jednak wewnatrz a zewnatrz daje 0.20-0.40 przewagi na korzysc wewnatrz :)

Ogolnie mapka trwa okolo minute (jadac asekuracyjnie tak jak napisalem, to zmiescimy się w 1.05.00. Mysle ze mapa jest dobra na taki turniej poniewaz zalezy w niej wszystko od dobrej techniki, wyczucia predkosci (w tych trudnych sytuacjach) oraz od tego czy potrafimy jechac na poslizgu kontrolowanym, poniewaz jazda asekuracyjna na poslizgu się tutaj mniej oplaca. Zrobilem także te zakrety z dwoma mozliwosciami wybory trasy, aby każdy mogl przystosowac chociaż czesciowo swoj styl do tej mapy i aby nikt na niej nie mial jakiejs przewagi, po prostu wolisz scinac czy po zewnwtrznej? SAM WYBIERZ. i o to chodzi.

Mysle ze może jakiś moderator moglby zrobić osobny dzial przedstawiajacy mapy ktore kandyduja do tuenieju. Na TMX wrzuce mape aby byla do sciagniecia gdy pomysl z polskimi mapami wypali. Wtedy mysle będziemy mogli zobaczyc co warte sa te mapy. Ogolnie polecam narazie ogladanie screena i wyobrazanie sobie zajebistej jazdy, bo w opisie mapy zawarlem jak przejechac każdy element, pozdrawiam :)
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
mor_olo
RoKsTaR

mistrzostwa polski w tmn

Post by mor_olo »

Khasius wrote:
mor_olo wrote:
No teraz to zes przegial.
NIe sadze po pierwse ja tez jestem ludem po drugie wiecej osob wypowiada się "po mojej stronie"
*... i wszystko jasne.
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

zalozylem dzial do którego prosilbym o skladanie propozycji map polskich trackerow. Pozdrawiam wszystkich ;)
Image

Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

wydaje mi się, ze jazda na nieznanych trackach polskich lub innych trackmakerow nie ma za dużo sesu.
ok, może by się jakos pokazalo, kto najlepiej opanuje nieznane tracki, ale na jakim pozomie by były jego czasy?
rekord swiata na takim tracku parę dni pozniej już będzie dużo niszszy.

lepiej jedzmy na znanych nam trackach nadeo i custom.
tu będziemy miec chociasz czasy, z którymi da się pochwalic.
niech tam będą jakieś nieznane (już dlatego ze wally taka dobra prace robi), ale jako czesc customow, i niech będą już okolo tydzien przed mp znane dla wszystkich.

z jakiej racji ma każdy miec te same szanse?
przeciesz na mistrzostwa swiata np w pilce noznej tez nie bierze się jakiś noobow, tylko najlepszych graczy kraju.
i czy wlochy mieli te same szanse jak polacy?
zresetowalo się ich skills przed pierwszym gwizdkiem?
pokazalo się kazdej druzynie pilke i pole do gry 10 minut przed meczem i oni to wtedy zobaczyli pierwszy raz w zyciu?

no sa to tylko takie moje mysle.

@ mor_olo
...po pierwse ja tez jestem ludem po drugie wiecej osob wypowiada się "po mojej stronie"
no ale mor_olo, przeciesz naprawdę nie widac Ciebie za czesto w grze, wiec skad wiesz co chce lud?

ja na przyglad mowie tez dla ludzi z [POL]teamu (choć nie za wszystkich), i widze czesto polakow w grze, ktorzy graja mw pol na pol na nadeosach i customach.
Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

mistrzostwa polski w tmn

Post by Khasius »

Nie jesteś ludem, ale jego czastka. I tak jak Jakub powiedzial, nie grasz z ludźmi, wiec skad wiesz czego chca. Koniec tematu.
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

Tutaj do Jakuba :)
z jakiej racji ma każdy miec te same szanse?
przeciesz na mistrzostwa swiata np w pilce noznej tez nie bierze się jakiś noobow, tylko najlepszych graczy kraju.
i czy wlochy mieli te same szanse jak polacy?
zresetowalo się ich skills przed pierwszym gwizdkiem?
pokazalo się kazdej druzynie pilke i pole do gry 10 minut przed meczem i oni to wtedy zobaczyli pierwszy raz w zyciu?
Mysle ze nam również przed turniejem nikt nie zresetuje skillów (skilli?), i np. Hack i przykladowo 200 w polskim ladderze, będą się jednak roznic skillem i to znacznie :) [chodź nie ukrywam ze 200w polish ladder może być jakims pro wymiataczem który po prostu mało gra w TMN].
niech tam będą jakieś nieznane (już dlatego ze wally taka dobra prace robi), ale jako czesc customow, i niech będą już okolo tydzien przed mp znane dla wszystkich.
Dziekuje za docenienie mojej pracy :). Mapa będzie znana wlasnie tak jak powiedziales, ok tydzien przed MP, by każdy mial na niej rowne szanse.
wydaje mi się, ze jazda na nieznanych trackach polskich lub innych trackmakerow nie ma za dużo sesu.
ok, może by się jakos pokazalo, kto najlepiej opanuje nieznane tracki, ale na jakim pozomie by były jego czasy?
rekord swiata na takim tracku parę dni pozniej już będzie dużo niszszy
Mysle ze jazda taka ma sens. To moje osobiste zdanie poniewaz po prostu, obstaję za takimi mapami. Nie to zebym był przeciwko komus, ale uwazam, ze takie rozwiazanie, by były to nieznane mapy, jest rozwiazaniem najsprawiedliwszym. Jednak jeśli turniej będzie mial być rozgrywany na nadeo, również się ich naucze.
Co do rekordu. Nasze mapki mysle ze nie sa oblegane przez nikogo. Dla przykladu, mapa która ma najwiecej downloadow z moich, ma ich 155, dostala także 5 awardow, ale to wyjatek, ze tak dużo downloadow jest przy takiej liczbie awardow, po prostu mało kto sciaga mapy i bije czasy :) Dla porownania, moja mapa Basketball Playground, ma również kilka awardow, dzięki czemu poza tabelka w newest, byla również w latest awards (poniewaz mało kto zna moje mapki, to to moja jedyna szansa na downloady). Najwieksza szansa by poznano mape jest znalezienie się w best of week, co jest zadaniem bardzo trudnym, z tej uwagi sadze ze trudno zebrac kazdej trasie do scigania te 15-20 awardow. Wiec mało awardow = mało downloadow = mało przeslanych rekordow. Mysle ze nikt nie powie o Polakach ze sa slabiakami. Kolejna sprawa ze nawet teraz na mapach takich jak Nadeo Pro, na pewno da się jeszcze poprawic rekord o te kilka setnych.
Do Khasiusa:
Nie jesteś ludem, ale jego czastka. I tak jak Jakub powiedzial, nie grasz z ludźmi, wiec skad wiesz czego chca. Koniec tematu.
wydaje mi się ze chodzi o wypowiedzi na forum osob ktore popieraja custom. A jest ich narazie troszke wiecej, chodź nie ukrywam ze wiecej ich musi być, po prostu nie każdy jeszcze wyrazil tu swoje zdanie.

Teraz napisze od siebie. Jestem za Customami, wiec taki rytm moich wypowiedzi by probowac opowiedziec argumenty za customami i kontrargumentowac wypowiedzi zwolennikow nadeo. Jednakze patrzac na ta sytuacje jako osoba postronna, najbardziej przemawiajacym dla mnie argumentem w tej dyskusji jest argument mor_olo, ze na trasach Polskich trackerow będą od poczatku rowne szanse. Jako argument tak jak jakub, by to przedstawic na przykladzie mistrzostw. Teoretycznie Polacy i Wlosi mieli rowne szanse, poniewaz, FIFA wyznacza terminy w których mozna rozpoczynac zgrupowania. każdy team może pracowac jak chce, gdzie chce, ile chce, ale tylko w terminie wyznaczonym przez FIFA. Wiec teoretycznie przynajmniej szanse sa rowne (nie liczac umiejetnosci, bo te rowne nigdy nie sa). Tak wiec, na mapach Polakow, każdy ma ten sam start na przygotowania i ten sam czas (Poza autorem), w tym przypadku gospodarzem niemcami, ktorzy mieli automatyczny awans i od razu mogli się przygotowywać pod mecze z groznymi rywalami na mistrzostwach zamiast pod mecz z kazachstanami w eliminacjach :P.

Przy trasach Nadeo, start przygotowan nie jest rowny, każdy zaczyna kiedy chce. Wiadomo jeśli ktos ma SUPER talent, to w tydzien nadeoskow 6 się nauczy, ale przeciez to nie wszystkjie mapy, tak patrzac na trzezwo, on się uczy tych 6 map, podczas gdy ci, co je umieja, szlifuja sobie trasy custom. Wtedy gdy oba rodzaje tras maja już wyszlifowane,w ten czas osoba nieznajaca nadeo, dopiero opanowuje nadeosy. Biorac pod uwagę ze jeden ma do nauczenia się 6 tras a inny 12, uwazam to za wielka niesprawiedliwosc. Mam nadzieje ze ten argument dobrze przemowi do wszystkich zwolennikow Nadeo oraz wszystkich osob postronnych, po prostu tak jak mowil mor_olo, każdy powinien miec rowne szanse, a to czy wygra, zalezy tylko od jego skilla!

Pozdrawiam i czekam na kontrargumenty bo jestem ciekaw opinii zwolennikow Nadeo :) oraz oczywiście czekam na kolejne argumenty osob stojacych po tej samej stronie co ja :) Coz mysle ze sila argumentow potrafi dużo działać i przynajmniej ten komu ostateczny kszalt turnieju się nie spodoba, mam nadzieje ze po tej dyskusji się pogodzi czytajac wszystkie argumenty. Ja chce ABY były ROWNE SZANSE DLA KAZDEGO

Pozdrawiam i zachecam do zrobienia jakiejs trasy ;) (Nawro, Radass, Nawias, Jurek, Blooddust, Holus,Wiadp1, Hack, Error, ... niestety nie znam wszystkich Polskich tworcow)
Image

Khasius
ESWC.pl 2k8 winner

mistrzostwa polski w tmn

Post by Khasius »

Ja już napisalem jak byloby najlepiej, jechac trasy nieznane bez zadnych tygodniowych treningow (nie wszyscy będą mieli czas zeby jeździć non-stop 6 tras - zreszta to jest nudne jak cholera i zero jakiejkolwiek rozrywki). Robcie jak chcecie, mnie tam fruwa czy to będą Nadeo+Customs, czy same Customs i tak wiem kto wygra (na pewno NIE ja), a faworyta nie ujawnie.
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

coz sadze ze na trasach nikomu nie znanych będzie za dużo fart decydowal. Pomysl ciekawy, ale jednak moim zdaniem nie do konca odpowiedni na turniej o randze mistrzost Polski. Tutaj jednak wszystko powinno być dopiete na ostatni guzik.

Osobiscie mysle ze wystarczy 20 przejazdow do poznania trasy, jeśli ktos jest naprawdę dobry, to z takim treningiem awansuje do Finału. Po prostu trasy nie wymagaja szczegolnych technicznie skretow, sa dlugie na tyle ze nie decyduje o jej przejechaniu idealne kopiowanie swojego najlepszego przejazdu tzn. jazda caly czas po idealnie takim samym pułapie zakretu itd... Tutaj jest czas na bledy itd.
Mowiac o 20 przejazdach mam na mysli moja mape. Dalem również mniej pewnym siebie graczom opis przejazdu wiec nie powinno być problemow. Nie trzeba samemu w kolko jechac na solo tych tras przeciez jak będą do sciagniecia to mozna je wrzucic na serwer :)
Image

wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

Ale to się robi śmieszne.

Ludzie jakie wy macie problemy

Zróbmy więc 3 rodzaje zawodów:

1) Zawody mieszane: 6 NADEO, 6 znanych CUSTOM polskich
2) Zawody na 12 trasach NADEO
3) Zawody tylko an trasach CUSTOM, zbudowanych specjalnie na potrzeby turnieju

Każdy wystąpi tam gdzie mu lepiej odpowiada i już
Bo tak to w życiu nie dojdziemy do kompromisu, bo każdy ma jakąś swoją wizję i będzie się jej trzymał :P
Kroink+
Doświadczony driver

mistrzostwa polski w tmn

Post by Kroink+ »

wiadp1 mi to naprawdę pasuje a będzie mozna w tych trzech grupach grać??
wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

Tak jak mówiłem. Jeżeli komuś pasują 3 turnieje to może grać w każdym. JEżeli ktoś lubi tylko NADEO to gra w NADEO. To od was będzie zależało w którym chcecie grać. Możecie nawet w 3 :)
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

no niezly pomysl, ale brakuje mi znanych customow trackmakerow internacionalnych.
i fakt jest, ze będzie 3 polskich mistrzow, a nie jednego :)
Zeo
nawro

mistrzostwa polski w tmn

Post by Zeo »

Moglibyśmy tych mistrzów potraktować jako mistrzów danej "federacji". :D Ale jeśli faktycznie ma być tylko jeden mistrz, to mistrzowie danych turniejów mogliby zmierzyć się na jakiejś długiej trasie, najlepiej Multilapie (oczywiście do tego powinno dojść jeśli w każdym turnieju ktoś inny będzie mistrzem). Kto wygra zostanie najlepszym polskim TrackManiakiem.
Image
Image
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

to może tak:

1. kwalifikacie na nadeo 9 trackow
2. kwalifikacie na custom znanych 9 trackow
3. kwalifikacie na custom polskich trackmakerow 9 trackow

wszystko na jednym serwerze, time attack 5 minut czasu, robimy screeny, liczymy punkty
1. 10, 2. 8, 3. 6, 4. 5, 5. 4 6. 3, 7. 2, 8. 1
pierwsza dziesietka kwalifikuje się do finalu mp w tmn

mozna brac udzial w kazdych 3 kwalifikaciach,
jak się nie udala kwalifikacia jeszcze.
jak się udala, to już nie mozna brac udzial, bo i tak jest się w finale.

pierwsze 10 gracze z kazdej kwalifikacii graja turniej finalowy na
3 trackach nadeo
3 custom znanych
3 custom polskich trackmakerow

tu jest jeden serwer, 30 graczy, rounds point limit 51, robimy screeny, liczymy punkty
1. 10, 2. 8, 3. 6, 4. 5, 5. 4 6. 3, 7. 2, 8. 1

mamy polskiego mistrza w tmn.

tracki maja co 20, 40, 60 sekund.
np jeden custom 20 sekund, jeden 40 i jeden 60, zeby było trochę zmian.

to już jest 2/3 custom, jak będzie jeszcze wiecej, to ja już na pewno nie biore udzialu na tych mistrzostwach.
wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

Wysztsktko super,ale 30 graczy w trybie ROUNDS do 51 punktów, to o 22-h za dużo :)
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

ok, to 31 punktów.
jest "tylko" 9 trackow.

gramy niedzielami, okolo 20:00.
1. niedziela: zaczynamy od kwalifikacii na nadeo, bo sa naj wiecej znane.
2. niedziela: znane custom
3. niedziela: custom polakow
4. niedziela: final

gramy przez miesiac, ma to charakter turniejowy.

teraz gadamy o trackach :)
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

jak chodci o wybor trackow proponuje, zebym ja wybieral tracki na kwalifikacie nadeo i custom znanych.

już wiem co myslicie, ale nie chce mi się znow parę tygodni o tym dyskutowac, czy będzie "ahead is a blur" czy raczej powinno być "open your eyes".

macie swoie, bo będzie 2/3 customow, ale zato daicie mi wybrac tracki.
przysiegam, ze nie wymysle jakiś bzdor, ale wybiore naprawdę kazdemu znane tracki bez skrotow.
jak [POL]team organizuje i ma stawiac serwera, to niech będzie tez mial jakiś tam plus przy wyborze trackow.

na tracki polakow mozemy zrobić tu na stronie voting.

nara, ide do pracy :)
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

skoro trackow ma być 9 kazdego rodzaju to może wybierzemy je klanami a nie indywidualnie?
Mysle ze nie będzie cyrkow typu która trase wybrac, a w klanach wszystko zostanie dobrze przedyskutowane.
Dopiero po podaniu reszta może podyskutowac, ale mysle, zebysmy nie robili kretynskich tras typu "ahead is a blur" bo to się totalnie mija z celem. Z calym szacunkiem dla tej trasy, ale ona na turniej się nie nadaje kompletnie.
Ok a jak ktos zakwalifikuje się we wszystkich trackach to co wtedy? będziemy wyliczac kto się dostaje? Czy osoba zakwalifikowana już nie wystepuje w kolejnych eliminacjach??? Proponuje by ten kto się już zakwalifikowal, nie bral udzialu w kolejnych kwalifikacjach. Proponuje również, aby poczatkowo rozegrac to na trasach nadeo, nastepnie na mapach custom, a na samym koncu na mapach zrobionych przez Polakow, poniewaz mysle ze zrobienie naprawdę dobrej mapy może zajac troszke czasu. także ich wybor.
Co sadzicie o tym, by klany miali wybory w trasach?
z tego co widze z klanow tutaj ktore się wypowiadaja to mamy [CDD], #E-P, [POL] oraz #MSS, może nie da się tego jakos sprawiedliwie podzielic te 9 tras, wiec mysle ze po 2 trasy dla kazdego z klanow + 1 (która niestety nie wiem kto będzie wybieral).
Mapy Polskich trackerow, mysle nie ma co dzielic na klany, bo co klan to obyczaj ;) i np w #E-P mamy 4 trackerow i co z tym zrobić?
31pkt to rozsadny wynik :) Bardzo mi się to podoba.
Image

Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”