mistrzostwa polski w tmn

1. Mistrzostwa Polski tras Nadeo
Post Reply
Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

Ok a jak ktos zakwalifikuje się we wszystkich trackach to co wtedy? będziemy wyliczac kto się dostaje? Czy osoba zakwalifikowana już nie wystepuje w kolejnych eliminacjach??? Proponuje by ten kto się już zakwalifikowal, nie bral udzialu w kolejnych kwalifikacjach. Proponuje również, aby poczatkowo rozegrac to na trasach nadeo, nastepnie na mapach custom, a na samym koncu na mapach zrobionych przez Polakow, poniewaz mysle ze zrobienie naprawdę dobrej mapy może zajac troszke czasu. także ich wybor.
wally, przeczytaj dokładnie, co na gorze napisalem, bo to jest wlasnie dokładnie to.

nie będzie wyboru trackow przez klany, bo znow będą klutnie o to.
i czemu mialy by to być klany, a nie "wolni" gracze?
jeszcze nie było wyboru, a Tobie już się niepodoba "ahead is a blur" (znam dużo ludzi, ktorzy ten track kochaja), co ma dopiero być, jak będzie tych trackow 27 + te na final?

wiec: [POL] organizuje, i będzie stawial serwery.
już macie 2/3 custom, tak jak chcieliscie.
wybor trackow nadeo i custom znanych zostawcie mi, bo jakiś tam "plus" tez powinien miec [POL]team.

proszę nie dyskutujcie już na temat regul i trackow, bo to się nigdy nie zkonczy.

co o tracki polakow będziemy votowac na tej stronie, mam nadzieje ze wally się za to wezmie, zrobi topic i co tam potrzeba.

niedlugo napisze reguly turnieju.
po angielsku lepiej mi idzie niz po polsku, wiec szukam kogos, kto umie dobrze to przetlumaczyc na jezyk polski.

trzeba będzie jeszcze znalesc date kiedy zaczynamy grać.
będziemy grać 4 niedziele, wiec to potrwa okolo miesiac do zakonczenia turnieju.

chciał bym jeszcze pogadac z wiadp1 albo yardem, kto zrobi strone i jak ona ma wygladac.
mam nadzieje, ze będziecie mogli dodatkowo zrobić jakiś fajny newsek na tmpl.info.

mysle jeszcze o tym, ze gracze chętni powinni się gdzies "zameldowac", zeby server nie był za pelny na turnieju.

JESZCZE się NIE MELDUJCIE, ale jak mialo by coś innego być,
mozecie mi pisać na email: jakub@polteam.de
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

ok dobra, uwazam wszystko za ok. Bo zgodziliscie się na 2/3 custom a to już coś. Dobra zajme się polskimi trasami, ale mam pytanie... Wrzucac je na TMX maja wszyscy czy dopiero pozniej?
Mysle ze mozna powrzucac wszystkie trasy na TMX i będziemy mieli czas na trening. chodź to moje osobiste zdanie, w koncu każdy sobie zdazy potrenowac je.

Zajme się mapami Polskimi.
Zaraz napisze coś w tamtym dziale, tylko napisz, czy te tracki powinny być na TMX czy screeny dawac ?
Image

Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

a jeszcze jedno :)

Skoro Team [POL] wybiera to mam nadzieje ze wybierze odpowiadajace wszystkim trasy :) Ogolnie mysle ze speedtracki takie jak Ahead is a Blur tez powinny być (nie to zebym dazyl antypatia ta mape, po prostu dla mnie jest ona fartowna, wszystko przez pewien skok...) ale jednak jestem za tym by przewazaly trasy skillowe typowo takie jak neocreeda itd.
Pozdrawiam
Image

turkot
Samochodowy prawiczek

mistrzostwa polski w tmn

Post by turkot »

tez jestem chetny :D
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

Skoro Team [POL] wybiera to mam nadzieje ze wybierze odpowiadajace wszystkim trasy
to jest niemozliwe, ale będzie dobry mix.
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

Mix odpowiedni jest :)
Coz mam nadzieje ze zalapie się do 30 najlepszych graczy :)
Mysle ze na finalowa dziesiatke jestem za cienki ale może kiedyś:)
Ja już mam swojego faworyta i po dzisiejszej jezdzie na serio wiem ze to dla mnie nr 1 do mistrzostwa, a ten ktos pewnie wie ze o niego mi chodzi :D:D:D:D
Image

Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

będzie malutka zmiana w regulach:
nie najlepsze 10 kazdej kwalifikacji będzie gral w finale, ale najlepsze 8.

ta zmiana będzie z dwoch powodow:
1. jest teoretyczna (chociasz nie prawdopodobna) mozliwosc, ze tylko 8 graczy będą wogule miec punkty (wlasnie wtedy, kiedy w wszystkich 9 trackach kwalifikacj ta sama osemka graczy miala by być w pierwszej osemce).
w takim wypadku nie było by mozliwosci zdecydowac, kto jako 9. i 10. wchodzi do finalu.
2. na final 24 graczy wydaje mi się lepsza cyfra, bo w trybie rounds 30 graczy będzie się meczylo trochę dlugo.
Last edited by Jakub on 19 August 2006, 7:58, edited 1 time in total.
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

REJESTRACJA NA MISTRZOSTWA POSLKI W TRACKMANIA NATIONS

proszę dokładnie PRZECZYTAC!

chcialbym wiedziec ile ludzi by chcialo brac udzial na mistrzoswach polski w trackmania nations.
jest to potrzebne, zebym wiedzial, ile slotow musza miec serwery.

ewentualnie, jak będzie zbyt dużo chętnych, trzeba będzie podzielic graczy na kwalifikacje nadeo ALBO custom ALBO custom polskich trackmakerow.
wiec będę potrzebowal także ranking waszych ulubionych trackow.
jest mozliwosc, ze każdy gracz będzie mogl grać tylko na JEDNEJ z tych kwalifikacji.

to jest email na rejestracje na mistrzostwa polski w tmn:
rejestracja@polteam.de

proszę napisac w emailu dane w takim sposobie:
nick w tmn:
login w tmn:
adress emailowy:
kwalifikacja na*:

* tu proszę napisac "nadeo" "custom" "polskie" i podac ranking osobisty tych trackow w sposobie "1." "2." "3.".

proszę NIC INNEGO NIE pisać W TEN EMAIL.

przyklad na email:
nick w tmn: [POL]jakub
login w tmn: jakubster
adress emailowy: jakub@polteam.de (proszę NIE wysylac rejestracji na ten email)
kwalifikacja na: 1. nadeo, 2. custom, 3. polskie

wiadomo, ze nie u kazdego jest 1. nadeo, 2. custom 3. polskie.
tu chodci tylko o przyklad.
każdy ma napisac swoj osobisty ranking, jakby musial grać kwaifikacje tylko na jednym rodzaju trackow.

BEZ REJESTRACJI W OPISANYM STYLU NIE MOZNA BRAC UDZIAL !!!

przepraszam, ze trochę "twardo" to napisalem, ale chce, zeby niebylo nieporozumien.
zycze milego dnia.
Kroink+
Doświadczony driver

mistrzostwa polski w tmn

Post by Kroink+ »

ranking na trasie skond ja mam go wziąsć??
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

lol???? kronik lepiej nie pisz nic... krew mnie już zalewa jak to z rana czytam... :(
Dobry pomysl Jakub z tymi 24 osobami :)
Mam tylko pytanko :) Bo nie do konca kumam po co jest ranking osobisty i co na jego podstawie będzie ustalone ? :) Znaczy ten ranking tras :)
Image

mor_olo
RoKsTaR

mistrzostwa polski w tmn

Post by mor_olo »

net mi padł wiec troszke dyskusje musze nadgonic;).

Co do zarzutów w moim kierunku wypowiadam się zdaniem ludu który bierze udzial w zawodach i jako ze zwykle sa to pojedynki 1 na 1 mam z nimi bardzo dobry kontakt. Nie musze grać na serverach bo tam przewaznie będą osoby ktorym nie zalezy na tego typu zabawach.

Jakub proszę nie porownujcie Pilki noznej do Trackmanii to raczej nie ma sensu, po drugie tam każdy zaczyna od poziomu 0 tylko ze przygotowuje się przez lata, i sport to jest coś gdzie nigdy nie będzie rowny szans bo chodiz o predyspozycje w przeciwienstwie do gier. W trackmanii zwykle trening trwa tydzien.

Gratuluje wiadpowi madrego pomyslu!!

A co wyboru tras mysle ze ankieta bylaby najlepszym rozwiazaniem.
*... i wszystko jasne.
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

jak by było "bardzo" dużo rejestracji, to ewentualnie gracze nie będę mogli brac udcial na kwalifikacji nadeo, custom i polskich, bo będę za pelne serwery, albo trzeba będzie otwierac ich trzech, i potem liczenie moglo by być bardzo trudne.

wiec jakbysmy byli zmuszeni grać tylko na JEDNEJ z tych kwalifikacji, to na której chcieli bysmy grać?
na nadeo? ALBO na custom? ALBO na polskich?

ranking dla tego, ze jak np ktos napisze, ze chce grać na polskich, a tam już jest 50 chętnych, to mozna jego wpisac na jego 2. ulubione tracki.
a jak tam tez już jest pelno, to na te 3. ulubione.

to jest tylko taka teoria, zalezy od tego ile będzie zapisow.
jak np mialo by być wszystko razem ich tylko 50, to każdy może na kazdej kwalifikacji grać (tak dlugo jak się jeszcze nie zakwalifikowal).

odczekajmy ile się zapisze, potem jeszcze mozemy tutaj podyskutowac co trzeba w jakim wypadku zrobić.
wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

Dobra wrzucę to info o rejestracji na stronę główną, tak żeby nikt tego nie przeoczył
Wally
Team Poland

mistrzostwa polski w tmn

Post by Wally »

Wiesz Jakub, chętnych może być bardzo dużo.
Nie każdy lubi nadeo wiec nie każdy chce na nadeo grać, ale z drugiej strony to jest dla niego szansa wiec zagra nawet jeśli mialby być ostatni.
A przy podziale ze każdy wybiera gdzie chce jechac, moga powstac bardzo nierowne grupy.
Mysle ze będzie ok. 50 chętnych, parę osob z CDD, z POL to pewnie z 15, od nas od #E-P z 8 osob będzie, z MSS będą ludzie, z pozostalych klanow, to nie wiem kto tam jezdzi i po ile osob, ale podejrzewam ze w 50sie zmiescimy, a do 60 nie powinno podbic.
To i tak skoro zostanie 24 osoby to tylko 26 odpada. Wiec wszystko jest ok ;) Podoba mi się to bo mam wieksze szanse :)
Image

Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

@wiadp1
dziekuje, ze przetlumaczyles sposob rejestrowania na glowniej stronie na jezyk polski :)
jakos troszeczke lepiej to u Ciebie brzmi, niz u mnie.
ale tylko troszeczke :)

jak napisze reguly po angielsku, to bys je tez mogl przetlumaczyc na jezyk polski?

pozdro
wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

why not :)
Everything is possible :P
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

proszę tez wszystkich ludzi z teamów [CDD], #E-P i [POL] o rejestracje na te mistrzostwa. oczywiście tylko tych, ktorzy chcal brac udzial w MP.

narazie poczekamy tydzien, zobaczymy, ile ludzi się zapisze, a potem będziemy dalej patrzec.

proponuje zamkniecie zapisow na turniej w nastepna niedziele o 24:00.
kto do tej pory się nie zapisze, nie bierze udzial w MP.

@wiadp1
może bys te date jeszcze dodal na glownej stronie.
wiadp1
Pirat drogowy

mistrzostwa polski w tmn

Post by wiadp1 »

Uważam,że to zdecydowanie za wcześnie. Weźmy pod uwagę, że wieleosób jest teraz na wakacajch, a myślę, że chętnie wzięliby udział w tym turnieju. Ja osobiście zapisy zakończyłbym 1 września :)

Inna sprawa to fajnie by było gdybyś na bieżąco zapisywał na tym forum osoby, które już się zapisały

Np. stworzyć specjalny temat w tym dziale i tam na bieżąco dodawać kolejnych uczestników
Jakub

mistrzostwa polski w tmn

Post by Jakub »

ok, to proszę napisz, ze konczy się fasa zapisow 01.09.2006.
maile z data 02.09.2006 już się ne będą liczyc.
dzięki
mor_olo
RoKsTaR

mistrzostwa polski w tmn

Post by mor_olo »

ja bym poszedl dalej i dal do 5 wrzesnia bo rok szkolny zaczyna się 4wrzesnia i czesc osob z tego powdu może nie być
*... i wszystko jasne.
Post Reply

Return to “1. MP tras Nadeo”