Mimo iż część z Was zapewne wie już o naszej i banku BZ WBK inicjatywie z newsa na www.digitalarena.pl czy www.esports.pl, postanowiłem jednak przypomnieć się tutaj
Tym razem turniej jest realizowany przy współpracy z BZ WBK. Jest to nasz bodajże szósty (po Poznań Game Arena 2007, Lan4Fun z IQ Publishing, ESWC z Airwaves, WSTI Tower Arena i HLC z Techlandem i Logitechem) turniej realizowany na tej platformie, drugi raz na tytule Trackmania United.
Miałem nadzieję że uda mi się wysłać wraz z grami za turniej w niedzielę na HLC zaproszenia dla graczy, niestety informacje z MTP wyszły nieco za późno
Ok, przejdźmy do konkretów. Sama formuła turnieju - co może nieco zasmucić scenowych wyjadaczy ale z pewnością wpłynie pozytywnie na scenę jako-taką - będzie miał charakter promocyjny gry. Rozgrywki w sobotę i niedzielę będą podzielone na kilkanaście niezależnych od siebie rozgrywek, każda zaczyna się i kończy o pełnej godzinie.
Przykład turnieju o godzinie 12:00
12:00-12:15 - wyścig 6 osób ze sobą. 1 miejsce: 300 zł. 2 miejsce wybiera sobie nagrodę z puli: torba sportowa BZ WBK, plecak BZ WBK, stalowe pióro kulkowe BZ WBK, elegancka latarka BZ WBK, scyzoryk BZ WBK. Trzecia osoba z tego co pozostanie. I tak do szóstej. Każdy z uczestników turnieju otrzyma koszulkę BZ WBK.
12:15 - 13:00 Freeplaye. Każda osoba zgarnia smyczkę BZ WBK. Rotacja co 10-12 minut.
I od nowa, tak co godzinę. Prawdopodobnie razem odbędzie się 15-16 turniejów, co daje pulę nagród 4500-4800zł w gotówce lub na kartach WBK które otrzymają gracze, oraz mnóstwo gadżetów brandowanych logiem banku
Wyjątkiem będzie przedział 11:00-12:00 w sobotę oraz 10:00 - 11:00 w niedzielę w których to godzinach odbędzie się tylko seria freeplay.
Więcej informacji na temat map, zasad turnieju, regulaminu, (itd...
Wszelkie pytania zamieszczajcie tutaj, postaram się w miarę bycia online na nie odpowiadać.
Pozdrawiam,
Konrad Markowski, HSTV.pl
k.markowski@headshot.pl